SportJön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

2019. május 9., csütörtök
 
Jön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

Annak szellemében léphetett pályára szerdán este Salgótarjánban a Vásárhelyi Kosársuli, hogy amennyiben győztesen hagyja el a parkettet az elődöntő második mérkőzését követően, úgy tovább lép az NB I/B Zöld csoportjának fináléjába, egyben feljut a Piros csoportba.

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Tamás első találkozót megnyerő alakulata a várakozásokhoz híven egy rendkívül masszív hazai csapattal találta szemben magát, akik – ha egy fokkal is, de – a mieink fölé kerekedtek a végjátékban.

 

Pedig nagyon jól kezdődött a meccs vásárhelyi szempontból, a szezonban először a Molnár, Pavlovic, Bálint, Vas, Perák kezdőötössel felálló kékmezes mieinknél a támadás és a védekezés is rendben volt az első negyedben. Varga Zalán három triplát is szórt, mellette a palánk alatt Perák Denis villogott, Ughy Albert együttese pedig nem nagyon találta az ellenszert – kicsit olyan érzésünk lehetett, mintha a múlt szombati összecsapás nagy része ismétlődne meg. A 8. és a 10. percben is hét ponttal vezettünk, végül 32-27-es, pontgazdag vezetéssel zárult a játékrész.

 

A második tíz perc során aztán jött a hullámvasút-szindróma. Fent kezdett a Kosársuli, hisz Kelemen Balázs pillanatai után először volt közte tíz (37-27), majd Béres hármasánál a 15. percben kialakult az addig látott (és mint később sajnos kiderült, véglegesen is) legnagyobb különbség a mi javunkra. Tarjáni szempontból 31-44-ről indult a zárkózás, és hiába kért időt Tóth Tamás, a Herendic, Piukovics, Joó hármas vezényletével elkapta a fonalat a vendéglátó. A mi oldalunkon jöttek a hibák, így 51-41-ről egy 0-10-es rohammal a félidőben már 51-51 állt az eredményjelzőn.

 

Mondhatnánk, hogy jókor és jól jött a pihenő, de a játék képe érdemben nem változott a harmadik negyed során. Fej-fej mellett haladtak a felek, tőlünk Vas és Pavlovic felelt a pontokért, és úgy tűnt, reménykedhetünk egy nagyon kiélezett hajrában, a tarjáni kosarakra ugyanis sikeresen befejezett közelik jöttek válaszként. 68-65-nél, Vas kettese után, a 29. percben még semmi nem utalt arra, hogy jön a rövidzárlat – ekkor vezettünk azonban utoljára a mérkőzésen.

 

Herendic révén ugyanis fordítottak a hazaiak (71-68), majd immár az utolsó negyedre fordulva Hajdu és Boinitzer is beszállt a „buliba”, amely a mi részünkről egyáltalán nem volt buli. A 0-15-ös roham gyakorlatilag eldöntötte az összecsapás végkimenetelét, és ugyan igyekezett felrázni legénységét Tóth Tamás, Béres pontjai csak a feltámadás halvány lehetőségét csillantották meg. Átvette a kezdeményezést a Salgótarján, és hiába igyekezett küzdeni, menni az eredmény után a Kosársuli, a remekül dobó Piukovics behozhatatlanná tette a differenciát és megadta a kegyelemdöfést. 96-81-es tarjáni győzelemmel zárult a csata második felvonása – a harmadik, mindent eldöntő várhatóan még az eddig látottaknál is sokkal, de sokkal keményebb lesz…

 

NB I/B Zöld csoport, elődöntő, második mérkőzés:

Salgótarjáni KSE – Vásárhelyi Kosársuli 96–81 (27–32, 24–19, 20–17, 25–13)

 

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Nagy, Csabai-Kaskötő, Gaál.

 

Salgótarján: HERENDIC 24, Piukovics B. 26/12, Kovács M. 3, Joó 14/3, Hajdu 8/3.

Csere: Boinitzer 10, Csabák 9/3, Zábó, Kovács D. 2.

Edző: Ughy Albert

 

Kosársuli: Molnár 8, Pavlovic 12/3, Bálint 8, Vas 6, Perák 14.

Csere: Varga 13/9, Béres 12/6, Kelemen 5/3, Rostás 2, Börcsök 1, Czégel, Kovács.

Edző: Tóth Tamás

 

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Tóth Tamás: „Kiváló rangadót vívtunk egymással, gratulálok a Salgótarjánnak! Túl sok lepattanót és gyorsindítást engedtünk ellenfelünknek, ez bizonyult döntőnek. A kritikus időszakokban nem a legjobb döntéseket hoztuk, ettől függetlenül a játékosaimat is dicséret illeti, mert nagyot küzdöttek. Emelt fővel utazunk haza és felkészülünk a revánsra. Korrekt körülmények és korrekt játékvezetés várt minket, nincs bennünk csalódás.”

 

Ughy Albert: „Sajnos védekezésben nem kezdtünk jól, igaz, az elmúlt pár napban főként a támadójáték gyakorlására fektettük a hangsúlyt. A második félidőben azután már úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, gratulálok ehhez a fiúknak! Szombaton „All-in”!

 

A másik ágon: Óbudai Kaszások – Bajai Bácska FKE 63–66 (a fináléba lépett és ezzel feljutott: a Baja, 2–0-s összesítéssel).

 

 

A mindent eldöntő harmadik mérkőzés május 11-én, szombaton 18 óra 30 perckor lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Drágul a tram-train beruházás

Drágul a tram-train beruházás

Körülbelül egymilliárddal emelkedik a tram-train építési költsége és újabb...
Alföldi Állattenyésztési Napok huszonhatodszor

Alföldi Állattenyésztési Napok...

A hódmezővásárhelyi kiállítást 2019-ben az OMÉK állattenyésztési...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre.
 
Tanulmányúton Vásárhelyen
Tanulmányúton Vásárhelyen A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tagjai felkeresték a Tornyai János Múzeumot és az Emlékpontot is.
 
Hazánk és a magyar emberek biztonságért
Hazánk és a magyar emberek biztonságért Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
 
A város múltjáról valló leletek
A város múltjáról valló leletek A Bethlen Gábor Református Gimnázium bővítésének megkezdése előtt kétszázötven négyzetméteres területen végeznek próbafeltárást a régészek.