KözéletJelentősen olcsóbb temetés Vásárhelyen

2016. január 19., kedd
 
Jelentősen olcsóbb temetés Vásárhelyen

Javában folyik a tereprendezés a Kincses Temető területén, pontosabban a ravatalozó mögötti területen. Majdnem a felére csökken a sírhely-megváltás.

 

 

Fotók: VH

 

 

 

„Két és fél hektár önkormányzati tulajdonú területen február elsejétől temetőt alapít a város, a tervek alapján 1200 sírhellyel”- mondta január 19-én, a helyszínem tartott sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán. Az alpolgármester elmondta azt is, hogy a jelenlegi 90-95 ezer forintos árak mellett, a új temetőben a 25 évre megváltható kétszemélyes sírhely 50 ezer forintba kerül. A temetkezés valamennyi fázisát a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. végzi, vagyis minden esetben a cég ügyfélszolgálatát kell felkeresni.

 

Hegedűs Zoltán azt is hozzátette, egy tavalyi felmérés alapján a város lakosságának 88 százaléka tartotta nem megfelelőnek a városi temetők állapotát, elsősorban ez indokolta az önkormányzati temető létesítését.

 

A Kft-ben Hódmezővásárhely városának 63 százalékos tulajdoni része van, a temető működtetését, a szolgáltatások árainak kialakítását a legutóbbi Közgyűlésen elfogadott rendelet írja elő.

 

 

Varga György, a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, a ravatalozó és az azt körülvevő díszsírhely parcellák, illetve a bejárattól az új temetőrészhez vezető út is önkormányzati tulajdon, így nincs szolgalmi jog megváltásra szükség, mint ahogy a megközelítést sem korlátozhatja senki.

A Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, a hagyományos temetés mellett, az urnás temetésre is van lehetőség, új urnafal építését is tervezik.    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2016.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2016.

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága,...
Kutyaszorítóban a kutyatartók is

Kutyaszorítóban a kutyatartók is

Sok állatot kifejezetten azért tartottak eddig láncon, mert rosszul jött ki az idegenekkel, veszélyesen viselkedett. Az...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre.
 
Tanulmányúton Vásárhelyen
Tanulmányúton Vásárhelyen A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tagjai felkeresték a Tornyai János Múzeumot és az Emlékpontot is.
 
Hazánk és a magyar emberek biztonságért
Hazánk és a magyar emberek biztonságért Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
 
A város múltjáról valló leletek
A város múltjáról valló leletek A Bethlen Gábor Református Gimnázium bővítésének megkezdése előtt kétszázötven négyzetméteres területen végeznek próbafeltárást a régészek.