Kultúra, oktatásJapánba kapott meghívást Szabó Klára Petra

2012. augusztus 6., hétfő
 

Megírtuk, az elmúlt évek egyik sikeres , a modern és újdonságként ható technikai megoldásokat is felhasználó kortárs festőművésze, a hódmezővásárhelyi Szabó Klára Petra ösztöndíjasként június és július hónapban az észt fővárosban Tallinnban, a Culture Factory Polymerben, egy nemzetközi művészközösség tagjaként alkot.

 

Képeink Tallinnban készültek

 

 

Közben a Tallinni Magyar Intézettől július elején újabb önálló kiállításra kapott meghívást. Tavaly februárban ugyanitt volt már egy tárlata, akkor az ’Art and Style’ nevet viselő kiállításon 73 alkotást  láthatott a közönség.

Az észtországi két hónap munkáinak nagyobb lélegzetű kiállítására augusztus 23-tól, a Polymer Fesztiválon kerül sor.  

 

Tallinnban utolérve további terveiről kérdeztük. Szabó Klára Petra a VH-nak elmondta, hogy hatalmas sikerként értékeli, hogy pályamunkájával három hónapos alkotói ösztöndíjat nyert Japánba, a szigetország papírgyártásának 1300 éves múlttal rendelkező Mino városába. A program szeptembertől decemberig tart. Már ismert néhány részlet is. A mindennapi alkotói műhelymunka mellett, részt vesz  például Japán egyik legnagyobb, Mino-Washi elnevezésű lampion fesztiválján az általa festett lampionnal, megismerkedhet a nagy múltú papírgyárral és a gyártással, a festészet  rejtelmeibe avatja be a japán gyerekeket a város egyik általános iskolájában, de Szabó Klára Petra már azt is tudja, hogy a város polgármesterének és az érdeklődőknek képekkel, prezentációval be kell mutatnia szülővárosát Hódmezővásárhelyt.   

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Tallinni bemutatkozás

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Minden és mindenki benne van!

Minden és mindenki benne van!

A Tarjáni Nap jól bevált helyszíne minden évben a jó hangulat mellett családias, bensőséges légkört teremt. Részletes programmal!
Új edző, új lendület

Új edző, új lendület

Jelentős változással indult a 2017-es év a Hódmezővásárhelyi Női Kézilabda Club felnőtt csapatánál. Új vezetőedző érkezett a klubhoz.
2021 őszétől száguldhat a tram-train

2021 őszétől száguldhat a tram-train

Lázár János országgyűlési képviselő, frissen kinevezett tram-train kormánybiztos szerint még két évig tart az építkezés, amit hosszú teszt időszak követ.
Elsősök lesznek

Elsősök lesznek

A gyerekek képességeinek előzetes felmérését, a Lisztben mint minden évben a zenei meghallgatások segítik, amelyek idén február 24-től kezdődnek.
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.