Kultúra, oktatásJanuári programok Vásárhelyen

2018. január 11., csütörtök
 
Januári programok Vásárhelyen

2018 januári zenés estek, könyvbemutatók, életmód-, tudományos-, ismeretterjesztő előadások, koncertek, színházi előadások Hódmezővásárhelyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Január 12-én 10.00-órától Megemlékezés és koszorúzás a Don-kanyar hősi áldozatai tiszteletére a II. világháborús emlékműnél.

 

Január 12-én 11.00-órától Rendhagyó történelemóra a doni áttörés 75. évfordulóján az Emlékpont Konferencia termében.

 

Január 12-én 17.00-órától mutatják be CSERESNYÉS EMLÉKEZET - Vásárhelyi kollégiumtörténet visszaemlékezések alapján a Tanyai Tanulók Otthona létrejöttének 80-dik évében. PATAKI BÉLA filmjét.

 

Január 12-én 17.00-órától Gyógyító teadélután teázzon velünk és ismerje meg a különféle teakeverékek gyógyító hatásait. Helyszín: BFMK I. emelet. A belépés ingyenes!

 

Január 18-án 17.00-órától Illatvarázs Vásárhelyen- aromaterápiás élménytalálkozó. Helyszín: BFMK II. emelet. A belépés ingyenes!

 

Január 19-én 10.00-órától a Magyar- német kettős identitás évszázadai címmel előadás az Emlékpontban.

 

Január 19-én 17:30-kor Markos Anna fotográfusnak, a vásárhelyi Lucien Hervé Kamera Klub tagjának nyílik kiállítása a Németh László Városi Könyvtárban Bolyongások címmel.

 

Január 21-án 17.00-órától A Magyar Kultúra Napja alkalmából: Bessenyei díjátadó és Petőfi Sándor:    A helység kalapácsa című ünnepi előadás a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Január 22-én 17.00-órától „Édes Rózám!- Déryné szerelmes élete „ – Csomor Csilla színművész önálló estje a Németh László Városi Könyvtárban.

 

Január 23-án 17.00-órától a Szegedi Horizont 2017 című antológia bemutatója a Városi Könyvtárban.

 

Január 25-én 17.00-órától „Cseresnyés emlékezet” – kiállítás megnyitó az Emlékpont Galériájában.

 

Január 26-án 10.00-órától rendhagyó történelemórák a Holokauszt nemzetközi emléknapján a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhelyen.

 

Január 26-án 19.00-órától Fejérvári Zoltán és Szabó Marcell zongoraestjét hallgathatják meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.


Január 27-én 19.00-órától A miniszter félrelép című  bohózatot láthatják a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

 

Olvassa el ezt is!

Olyan mint egy McDonald's!

Olyan mint egy McDonald's!

Az országban bárhol, bármelyik gyorsbüfé megirigyelhetné a Németh László Gimnázium...
Bessenyei Díj vásárhelyi díjazott nélkül

Bessenyei Díj vásárhelyi díjazott nélkül

Másfél millióra emelték a pénzösszeget. A díj alapítása óta idén az a...
 

És ezt már olvasta?

Hihetetlen hajrával győzött a Kosársuli
Hihetetlen hajrával győzött a Kosársuli A szezonban látott eddigi találkozók alapján nagy derbire számíthattunk, és végül maximálisan be is igazolódtak a sejtések.
 
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, Itt a beadás dátuma!
 
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve!
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve! A projekt a fiatalok környezeti nevelése és szemléletformálása érdekében a régió fiataljai számára szervez, korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő programokat.
 
A zene hullámain Európa körül
A zene hullámain Európa körül A kétéves Erasmus projekt nagyszerű lehetőség, hogy a Liszt Ferenc diákjai nagyobb betekintést nyerjenek más országok diákjainak életébe, életfelfogásába. 
 
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül A Nemzeti Emlékezet Hete programsorozatában az Emlékpontban Magyarország 1948–1958 közötti időszakáról tudományos konferenciát rendeztek
 
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült