Kultúra, oktatásJanuári programok Vásárhelyen

2018. január 11., csütörtök
 
Januári programok Vásárhelyen

2018 januári zenés estek, könyvbemutatók, életmód-, tudományos-, ismeretterjesztő előadások, koncertek, színházi előadások Hódmezővásárhelyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Január 12-én 10.00-órától Megemlékezés és koszorúzás a Don-kanyar hősi áldozatai tiszteletére a II. világháborús emlékműnél.

 

Január 12-én 11.00-órától Rendhagyó történelemóra a doni áttörés 75. évfordulóján az Emlékpont Konferencia termében.

 

Január 12-én 17.00-órától mutatják be CSERESNYÉS EMLÉKEZET - Vásárhelyi kollégiumtörténet visszaemlékezések alapján a Tanyai Tanulók Otthona létrejöttének 80-dik évében. PATAKI BÉLA filmjét.

 

Január 12-én 17.00-órától Gyógyító teadélután teázzon velünk és ismerje meg a különféle teakeverékek gyógyító hatásait. Helyszín: BFMK I. emelet. A belépés ingyenes!

 

Január 18-án 17.00-órától Illatvarázs Vásárhelyen- aromaterápiás élménytalálkozó. Helyszín: BFMK II. emelet. A belépés ingyenes!

 

Január 19-én 10.00-órától a Magyar- német kettős identitás évszázadai címmel előadás az Emlékpontban.

 

Január 19-én 17:30-kor Markos Anna fotográfusnak, a vásárhelyi Lucien Hervé Kamera Klub tagjának nyílik kiállítása a Németh László Városi Könyvtárban Bolyongások címmel.

 

Január 21-án 17.00-órától A Magyar Kultúra Napja alkalmából: Bessenyei díjátadó és Petőfi Sándor:    A helység kalapácsa című ünnepi előadás a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Január 22-én 17.00-órától „Édes Rózám!- Déryné szerelmes élete „ – Csomor Csilla színművész önálló estje a Németh László Városi Könyvtárban.

 

Január 23-án 17.00-órától a Szegedi Horizont 2017 című antológia bemutatója a Városi Könyvtárban.

 

Január 25-én 17.00-órától „Cseresnyés emlékezet” – kiállítás megnyitó az Emlékpont Galériájában.

 

Január 26-án 10.00-órától rendhagyó történelemórák a Holokauszt nemzetközi emléknapján a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhelyen.

 

Január 26-án 19.00-órától Fejérvári Zoltán és Szabó Marcell zongoraestjét hallgathatják meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.


Január 27-én 19.00-órától A miniszter félrelép című  bohózatot láthatják a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

 

Olvassa el ezt is!

Olyan mint egy McDonald's!

Olyan mint egy McDonald's!

Az országban bárhol, bármelyik gyorsbüfé megirigyelhetné a Németh László Gimnázium...
Bessenyei Díj vásárhelyi díjazott nélkül

Bessenyei Díj vásárhelyi díjazott nélkül

Másfél millióra emelték a pénzösszeget. A díj alapítása óta idén az a...
 

És ezt már olvasta?

Jobblépés vagy ballépés
Jobblépés vagy ballépés Hamarosan táncra perdülhetnek az ápolók és a szociális munkások is, ugyanis Cser Ágnes Hódmezővásárhelyen új mozgalom indítását lengette be.
 
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet A tengerparti fövenyen sokszor haszonnal kecsegtető foglalatosság a detektoros fémkeresés. Vásárhely határában ezzel a módszerrel nagy értékeket találtak. Képekkel.
 
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.