Kultúra, oktatásJanuári programok Vásárhelyen

2018. január 11., csütörtök
 
Januári programok Vásárhelyen

2018 januári zenés estek, könyvbemutatók, életmód-, tudományos-, ismeretterjesztő előadások, koncertek, színházi előadások Hódmezővásárhelyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Január 12-én 10.00-órától Megemlékezés és koszorúzás a Don-kanyar hősi áldozatai tiszteletére a II. világháborús emlékműnél.

 

Január 12-én 11.00-órától Rendhagyó történelemóra a doni áttörés 75. évfordulóján az Emlékpont Konferencia termében.

 

Január 12-én 17.00-órától mutatják be CSERESNYÉS EMLÉKEZET - Vásárhelyi kollégiumtörténet visszaemlékezések alapján a Tanyai Tanulók Otthona létrejöttének 80-dik évében. PATAKI BÉLA filmjét.

 

Január 12-én 17.00-órától Gyógyító teadélután teázzon velünk és ismerje meg a különféle teakeverékek gyógyító hatásait. Helyszín: BFMK I. emelet. A belépés ingyenes!

 

Január 18-án 17.00-órától Illatvarázs Vásárhelyen- aromaterápiás élménytalálkozó. Helyszín: BFMK II. emelet. A belépés ingyenes!

 

Január 19-én 10.00-órától a Magyar- német kettős identitás évszázadai címmel előadás az Emlékpontban.

 

Január 19-én 17:30-kor Markos Anna fotográfusnak, a vásárhelyi Lucien Hervé Kamera Klub tagjának nyílik kiállítása a Németh László Városi Könyvtárban Bolyongások címmel.

 

Január 21-án 17.00-órától A Magyar Kultúra Napja alkalmából: Bessenyei díjátadó és Petőfi Sándor:    A helység kalapácsa című ünnepi előadás a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Január 22-én 17.00-órától „Édes Rózám!- Déryné szerelmes élete „ – Csomor Csilla színművész önálló estje a Németh László Városi Könyvtárban.

 

Január 23-án 17.00-órától a Szegedi Horizont 2017 című antológia bemutatója a Városi Könyvtárban.

 

Január 25-én 17.00-órától „Cseresnyés emlékezet” – kiállítás megnyitó az Emlékpont Galériájában.

 

Január 26-án 10.00-órától rendhagyó történelemórák a Holokauszt nemzetközi emléknapján a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhelyen.

 

Január 26-án 19.00-órától Fejérvári Zoltán és Szabó Marcell zongoraestjét hallgathatják meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.


Január 27-én 19.00-órától A miniszter félrelép című  bohózatot láthatják a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

 

Olvassa el ezt is!

Olyan mint egy McDonald's!

Olyan mint egy McDonald's!

Az országban bárhol, bármelyik gyorsbüfé megirigyelhetné a Németh László Gimnázium...
Bessenyei Díj vásárhelyi díjazott nélkül

Bessenyei Díj vásárhelyi díjazott nélkül

Másfél millióra emelték a pénzösszeget. A díj alapítása óta idén az a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban Rendhagyó természetismereti foglalkozást tartott kisiskolásoknak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány.
 
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot! A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti megfogalmazása építészeti pályázat valamennyi tervét értékelhetik az olvasók is. 
 
Végső búcsú Hamvas Ödöntől
Végső búcsú Hamvas Ödöntől Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas Ödöntől, aki hosszan tartó betegség után 77 éves korában hunyt el.
 
Mester és a tanítványa Budapesten
Mester és a tanítványa Budapesten Generációs konvenciók címmel nyílt meg csütörtök este a fővárosi Bartók 1 Galériában a két vásárhelyi alkotó, Sonkoly Tibor és V. Nagy Nándor közös kiállítása. Képekkel.
 
A felsőházban maradás a tét
A felsőházban maradás a tét Tiszta lappal! – ez most a jelszó a Vásárhelyi Kosársuli háza táján. A kék-sárgák ugyanis az NBI B felsőházában maradásért csatáznak a két mérkőzésen.
 
Lázár János miniszterként 4 évre kapott felhatalmazást
Lázár János miniszterként 4 évre kapott felhatalmazást A következő négy év legfontosabb feladatának a hódmezővásárhelyi és makói emberek képviseletét tartja. Emellé országos politikai feladat vállalását nagyon nehéznek tarja.
 
Vásárhelyi alkotó a Műcsarnok kiállítói között
Vásárhelyi alkotó a Műcsarnok kiállítói között Az anyaország és Erdély számos tájegységéből csaknem 500 népi kézműves mester és iparművésza vesz részt a Kéz-Mű-Remek című most nyíló kiállításon.