MozaikJanuári programok Vásárhelyen

2018. január 11., csütörtök
 
Januári programok Vásárhelyen

2018 januári zenés estek, könyvbemutatók, életmód-, tudományos-, ismeretterjesztő előadások, koncertek, színházi előadások Hódmezővásárhelyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Január 12-én 10.00-órától Megemlékezés és koszorúzás a Don-kanyar hősi áldozatai tiszteletére a II. világháborús emlékműnél.

 

Január 12-én 11.00-órától Rendhagyó történelemóra a doni áttörés 75. évfordulóján az Emlékpont Konferencia termében.

 

Január 12-én 17.00-órától mutatják be CSERESNYÉS EMLÉKEZET - Vásárhelyi kollégiumtörténet visszaemlékezések alapján a Tanyai Tanulók Otthona létrejöttének 80-dik évében. PATAKI BÉLA filmjét.

 

Január 12-én 17.00-órától Gyógyító teadélután teázzon velünk és ismerje meg a különféle teakeverékek gyógyító hatásait. Helyszín: BFMK I. emelet. A belépés ingyenes!

 

Január 18-án 17.00-órától Illatvarázs Vásárhelyen- aromaterápiás élménytalálkozó. Helyszín: BFMK II. emelet. A belépés ingyenes!

 

Január 19-én 10.00-órától a Magyar- német kettős identitás évszázadai címmel előadás az Emlékpontban.

 

Január 19-én 17:30-kor Markos Anna fotográfusnak, a vásárhelyi Lucien Hervé Kamera Klub tagjának nyílik kiállítása a Németh László Városi Könyvtárban Bolyongások címmel.

 

Január 21-án 17.00-órától A Magyar Kultúra Napja alkalmából: Bessenyei díjátadó és Petőfi Sándor:    A helység kalapácsa című ünnepi előadás a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

Január 22-én 17.00-órától „Édes Rózám!- Déryné szerelmes élete „ – Csomor Csilla színművész önálló estje a Németh László Városi Könyvtárban.

 

Január 23-án 17.00-órától a Szegedi Horizont 2017 című antológia bemutatója a Városi Könyvtárban.

 

Január 25-én 17.00-órától „Cseresnyés emlékezet” – kiállítás megnyitó az Emlékpont Galériájában.

 

Január 26-án 10.00-órától rendhagyó történelemórák a Holokauszt nemzetközi emléknapján a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhelyen.

 

Január 26-án 19.00-órától Fejérvári Zoltán és Szabó Marcell zongoraestjét hallgathatják meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.


Január 27-én 19.00-órától A miniszter félrelép című  bohózatot láthatják a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

 

Olvassa el ezt is!

Olyan mint egy McDonald's!

Olyan mint egy McDonald's!

Az országban bárhol, bármelyik gyorsbüfé megirigyelhetné a Németh László Gimnázium...
Bessenyei Díj vásárhelyi díjazott nélkül

Bessenyei Díj vásárhelyi díjazott nélkül

Másfél millióra emelték a pénzösszeget. A díj alapítása óta idén az a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést A felkészülési meccsen sok fiatal is szerepet kapott. A Bordánynak 10 gólt lőttek. Ők még a felkészülés elején járnak, mindamellett eggyel alacsonyabb osztályban érdekeltek.
 
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepelnek. Ellenfelük a tabellán egy hellyel feljebb áll.
 
95 éves Dr. Virág Jánosné
95 éves Dr. Virág Jánosné Több díjjal  jutalmazták  37 évi pedagógiai munkájáért, aranydiplomát is kapott.
 
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye

Hamarosan másodfokon folytatódik a 47-es úton a három éve készakarva balesetet okozó férfi tárgyalása. B. Balázs első fokon öt évet kapott.

 
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban Vasárnap a Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett országos vetélkedő döntőjének vásárhelyi helyezettjeit  köszöntik és megnyitják a Vissza a gyökerekhez című vándorkiállítást.
 
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában Vásárhelyiek ezreit is érinti a nyugdíjas évekre félretett pénzük evesztése. Sovány vigasz, hogy most feljelentették mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen.
 
Nincs mérlegelési lehetőség
Nincs mérlegelési lehetőség Az egyik nyilatkozó szerint az alaphelyzet sem gömbölyű, a másik szerint a baloldal is legyen ott a választáson. Az alapszabályzat viszont mindenkit kötelez.