SportIsmét tornagyőztes lett a Koczka Kézisuli

2013. január 23., szerda
 

A hétvégén szezonbéli harmadik tornagyőzelmüket aratták az egyesület szivacskézilabdásai. Szoros küzdelem folyt az elsőségért, ám végül a papírformának megfelelően Koczka Gergő csapata diadalmaskodott.

 

 


 

A Zsombó SE hétvégi meghívásos tornájára a csapat elutazását az időjárási körülmények nem gátolták meg, így esélyesként utazhatott, és vághatott neki a színvonalas gyerektornának. A meghívott szentesi csapat lemondta a részvételt, így ellenfeleik a rendező hazaiakon kívül, a Tompa együttese volt. Dupla fordulóban küzdöttek az elsőségért a csapatok, a vásárhelyiek fiú-lány vegyes felállásban szálltak harcba. Az egyesület weboldalán az élő eredményközlést közel 500-an követték figyelemmel, szurkoltak a vásárhelyi győzelemért.

 

A Zsombó elleni első mérkőzésükön bár végig vezettek a Kézisulisok, ám jelentősen tudásuk alatt játszottak, így maguknak nehezítették meg a mérkőzést. A csapatból Rákos, illetve a kapus Rácz volt kiemelkedő. Nekik köszönhetően sikerült legyőzni a lelkesen küzdő hazaiakat. A második mérkőzést a Tompa csapata ellen, a lányok magabiztosan, 8:1-es eredménnyel hozták, az egyébként remek összetételű együttessel szemben. Mivel dupla fordulós volt a verseny kiírása, ezért még egyszer összecsapott mindhárom gárda egymással. Következett a torna legkiélezettebb csatája a rendező együttessel, akik ellen az idény leggyengébb játékát mutatták a vásárhelyiek. Az első perctől kezdve a hazaiak vezettek, néhol már 4 gólos előnnyel is, a Kézisulisok többször is egyenlítettek, ám döntetlennél egyszer sem tudták átvenni a vezetést. Koczka Gergő és Koczka Dorina minden lehetséges fortélyt bevetett, ám az az együttes, amely a Pick Szegedet is legyőzte nemrégiben, most nem tudott nagyot játszani, egygólos vereséget szenvedtek.

 

A vereség ellenére a csapat tornagyőztesként zárt, köszönhetően az első mérkőzésen aratott kétgólos sikerének. Az utolsó összecsapását már magabiztosan hozta a Koczka csapat, a Tompaiakat 13:5-re győzték le. A remek szezont produkáló együttes immáron háromszoros tornagyőztes.

 

Eredmények:

Zsombó – Koczka Kézisuli 8:10

Koczka Kézisuli – Tompa 8:1

Tompa – Zsombó 11:3

Koczka Kézisuli – Zsombó 13:14

Tompa – Koczka Kézisuli 5:13

Zsombó – Tompa 19:2

 

A torna végeredménye:

Koczka Kézisuli

Zsombó SE

Tompa

A torna legeredményesebb Koczka Kézisulis játékosai:

Rákos 19 gól (a torna gólkirálya), Baranyi 12 gól, Konyecsni 6 gól

 

 

Koczka Gergő: "Köszönjük ezt a színvonalas tornát a Zsombó SE-nek! Mindig szívesen játszunk velük, veszünk részt a rendezvényeiken, remek együttműködő partnereink. Egyúttal gratulálok is nekik, mert igencsak megnehezítették a dolgunkat, nagy küzdelem árán tudtuk csak az elsőséget elhozni. A nem várt vereség óva int mindenkit az elbizakodástól, és még keményebb munkára készteti a csapatot. Egyre közelebb az Erima Gyermekbajnokság kezdete (február 2-án Kalocsán játszunk), gyorsan javítanunk kell az apróbb hibáinkat. Büszke vagyok a csapatomra, hogy az idei szezonban immáron a harmadik tornagyőzelmet érték el."

 

 
 
Forrás: Koczka Kézisuli
 

Olvassa el ezt is!

Meseszínház a Kultúra Napján

Meseszínház a Kultúra Napján

Január 22-én délelőtt rendhagyó magyaróra keretében a hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvodába látogatott a vásárhelyi Cibere Meseszínház. Képekkel!
Szegedre visz kiállításokat az Emlékpont

Szegedre visz kiállításokat az Emlékpont

Bibó István kiállításának megnyitójával vette kezdetét az a szakmai együttműködés, melyet a Dugonics András Piarista Gimnáziummal kötött az Emlékpont.
Jön a Pink Családi Sportnap

Jön a Pink Családi Sportnap

A hódmezővásárhelyi sportnap fénypontjaként az edzőkkel, az érdeklődőkkel és Grundman Bélával, a zumba hazai atyjával együtt, egy közös nagy zumbázással zárják a rendezvényt. Részletes program!

Etiópiai merénylet - Másfél napig nem jött orvosi segítség

Etiópiai merénylet - Másfél napig nem jött orvosi segítség

Tizenhárom órán át küzdöttek sebesült társuk, Szabad Gábor életéért a magyar túlélők, miután a csoportot az etiópiai Erta Ale vulkánnál lévő táborban január 17-re virradóra megtámadták
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.