Kultúra, oktatásIsmét Platán Hét a Varga Tamás iskolában

2018. december 16., vasárnap
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában

A 2001 óta hagyománnyá vált Platán Hét egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét, betekintést nyújtanak a szülők, kollégák számára az iskola életébe.

 

 

Képünkön a híres platánfa az iskola udvarán

 

 

 

A vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában a Platán Hét során délelőttönként a tanítási órákat a pedagógusokon kívül külső szakemberek is tartják, olyan témákról hallhatnak a gyerekek, amelyek tananyagokhoz köthetők, de annak nem képezik szerves részét

 

Hagyományosan nagyon sok programot kínál a szülőknek is: nyílt tanítási órákat, délutáni foglalkozásokat. Kiemelkedő a tehetségkörök bemutatója, amely a matematika, angol, természetismeret és a történelem területein ad arra lehetőséget, hogy versenyekre készítsék fel tanulóikat, illetve olyan témákat dolgozzanak fel közösen, amelyre a tanórákon – idő hiányában – nem kerülhet sor.

Ez a hét a karácsonyi készülődés jegyében is zajlik, a szülőkkel együtt közösen hangolódnak és várják az ünnepet.

 

A Platán Hét néhány programja:

 

A megnyitó december 17-én hétfőn 14 órakor lesz a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak és pedagógusainak közreműködésével.

 

December 19-én délután egészséges csokicsodák meghívott cukrásszal. 15 órától ismét lesz süteményverseny és bemutató.

 

December 20-án 8 órától rendhagyó történelemóra Nagy Gyöngyivel

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel

Kint a hó - bent a játék záporozott hazai...

Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott...
Bölcsödében lopott a mindszenti nő

Bölcsödében lopott a mindszenti nő

Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt...
 

És ezt már olvasta?

A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.
 
Tolvajt fogtak el a vásárhelyi rendőrök
Tolvajt fogtak el a vásárhelyi rendőrök Négy hónap alatt három alkalommal lopott Hódmezővásárhelyen. Családi házból, intézményből emelt el szerszámgépeket, kerékpárokat.
 
Átjárás két állapot között
Átjárás két állapot között Kapuk címmel nyílt meg Máté Hunor festőművész kiállítása a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen március 22-én. Képekkel.
 
Kerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva
Kerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva A kerékpárút hivatalos átadása, az érdeklődők, az építők és a vásárhelyi polgármester, valamint a műszaki szakemberek részvételével, március 24-én vasárnap lesz.
 
Az Év Rendőre Vásárhelyen
Az Év Rendőre Vásárhelyen Idén a nemzeti ünnep alkalmából két vásárhelyi országos kitüntetést kapott, ketten pedig a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata kitüntetését vehették át.
 
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója Az Egyesült Arab Emírségekben rendezett XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon a 62 tagú magyar váliogatott tagja volt Rauch Róbert.
 
Régészeti munkára várja az önkénteseket a Tornyai-múzeum
Régészeti munkára várja az önkénteseket a Tornyai-múzeum A török által 1595-ben elpusztított Csomorkány területén a régészek irányításával önállóan végezhetnek kutatást, gyűjthetnek leleteket a múzeum számára.