Kultúra, oktatásIsmét Platán Hét a Varga Tamás iskolában

2018. december 16., vasárnap
 
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában

A 2001 óta hagyománnyá vált Platán Hét egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét, betekintést nyújtanak a szülők, kollégák számára az iskola életébe.

 

 

Képünkön a híres platánfa az iskola udvarán

 

 

 

A vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában a Platán Hét során délelőttönként a tanítási órákat a pedagógusokon kívül külső szakemberek is tartják, olyan témákról hallhatnak a gyerekek, amelyek tananyagokhoz köthetők, de annak nem képezik szerves részét

 

Hagyományosan nagyon sok programot kínál a szülőknek is: nyílt tanítási órákat, délutáni foglalkozásokat. Kiemelkedő a tehetségkörök bemutatója, amely a matematika, angol, természetismeret és a történelem területein ad arra lehetőséget, hogy versenyekre készítsék fel tanulóikat, illetve olyan témákat dolgozzanak fel közösen, amelyre a tanórákon – idő hiányában – nem kerülhet sor.

Ez a hét a karácsonyi készülődés jegyében is zajlik, a szülőkkel együtt közösen hangolódnak és várják az ünnepet.

 

A Platán Hét néhány programja:

 

A megnyitó december 17-én hétfőn 14 órakor lesz a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak és pedagógusainak közreműködésével.

 

December 19-én délután egészséges csokicsodák meghívott cukrásszal. 15 órától ismét lesz süteményverseny és bemutató.

 

December 20-án 8 órától rendhagyó történelemóra Nagy Gyöngyivel

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel

Kint a hó - bent a játék záporozott hazai...

Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott...
Bölcsödében lopott a mindszenti nő

Bölcsödében lopott a mindszenti nő

Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.