SportIsmét magyar bajnok lett a vásárhelyi kislány

2019. június 28., péntek
 
Ismét magyar bajnok lett a vásárhelyi kislány

181 nevezéssel indult június 21-én a Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokság. Balatonlellén a június 28-ig tartott küzdelemben 127 fiú és 54 lány vett részt.

 

 

 

 

 

 

A helyszíni beszámolók szerint, a fiúk mezőnyében senkinek sem volt akkora pontelőnye, hogy hátradőlve, nyugodton üljön le a tábla mellé az utolsó körben. A lányok mások, ott három korcsoportban is úgy igyekeztek, hogy a végére akár le is ereszthessenek;  A 10 évesek mezőnyében az Ukrán-Magyar Gábor Máriának (6/5,5), a 12 éveseknél Márkus Molli Aminának (6/6)  és a 18 éveseknél Érseki Tamarának behozhatatlan lett az előnye - bajnoki címüket a záró forduló eredménye nem befolyásolta. (Márkus Molli 2017-ben is ugyanitt szerzett bajnoki címet U10-ben.)

 

A lányok mezőnyében a hódmezővásárhelyi Márkus Molli ismét kitett magáért. 100 % -os teljesítménnyel megnyerte a 12 éves lányok mezőnyét és jogot szerzett a világbajnokságon való részvételre.

 

Az elmúlt évek során, a Vásárhelyi Hírekben folyamatosan beszámoltunk Márkus Molli sikereiről. 6 évesen ismerkedett meg a sakkal nagycsoportos óvodásként. Nővére segítségével nagyon gyorsan megtanulta a lépéseket majd óvodásként néha elment az iskolai sakkszakkörbe. Intenzíven első osztályos kora óta tanulta és járt versenyekre rendszeresen. Szeptembertől a Varga Tamás Általános Iskola 7. osztályát kezdő kislány szorgalma és tehetsége hamar kitűnt társaitól. Ebben elévülhetetlen érdemei vannak Tőkés János vezetőedzőnek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez volt az 58. Diplomakiosztó

Ez volt az 58. Diplomakiosztó

Június 27-én, a Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának 37...
A fizetésképtelenség határán van Vásárhely ivóvíz szolgáltatója

A fizetésképtelenség határán van...

A vásárhelyi önkormányzat is résztulajdonos az Alföldvíz Zrt.-ben. 2018-ban 425 milliós...
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.