SportIsmét egy győzelem, egy vereség

2019. október 6., vasárnap
 
Ismét egy győzelem, egy vereség

Az Újpest-MT látogatott a Hódtói Sportcsarnokba dupla rangadóra szombat este. Az NB I/B Zöld csoportjának felnőtt, valamint U20-as bajnokságában is megmérkőzött a Vásárhelyi Kosársuli a fővárosi alakulattal - a Békés elleni szezonkezdethez hasonlóan ezúttal is nevetett az egyik, sírt a másik szemünk.

 

 

 

 

 


 

A bajnokságot győzelemmel indító, igencsak sokra hivatott U20-as gárda újfent remek napot fogott ki, és magabiztosan múlta felül az ellenfelet. Már az első negyed a mi kedvünk szerint alakult, Hargitai Krisztián zsákolása adta meg az alaphangot, majd Kelemen Norbert és Nánási Dávid triplái gyakorlatilag már azt jelentették, hogy állva hagyta az Újpestet a Kosársuli. A 44-26-os félidei eredményre a harmadik negyed szorosságát követően az utolsó percekben pakolt rá még egyet a csapat, a vége pedig egy teljesen megérdemelt, 96-63-as, kiütéses siker lett. Kelemen 23 ponttal zárt, mellette Hargitai, Nánási, valamint Bálint Erik is tíz fölé jutott. 

 

U20-as NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli - Újpest-MT 96-63 (24-10, 20-16, 19-17, 33-20)

Hódtói Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Utasi B., Czékmán Cs.

 

Kosársuli: Bodócsi 6, KELEMEN N. 23/6, Varga Á. 2, HARGITAI 14/6, Acimovic 9.

Csere: Gyurkovics 4, Bálint 16/9, Pánczél -, Megyesi 3, NÁNÁSI 13/9, Drávai 1, Kozma 5/3. 

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: "Igyekeztünk nagy tempót diktálva és sűrű rotációval felőrölni a fiatalabb ellenfelünket. Több biztató egyéni teljesítmény született, de többen adósak maradtak a jó játékkal. Lehet hibázni, de a hozzáállásnak mindig pozitívnak, keménynek kell lenni, ez az alapja ennek a szép játéknak. Kezd körvonalazódni a kép, kire mennyi terhet lehet pakolni. A következő meccsig pár dolgon változtatunk, próbálunk még előrébb lépni csapatszinten."

 

A sérülésektől megtizedelt felnőttcsapatba ugyan visszatért a felépülő Rostás Imre és Varga Zalán, mégsem a mieink számítottak a mérkőzés esélyesének, hisz a lilák jócskán megerősödtek a nyáron, és az első körben is remekeltek (89-62 a DEAC U23 otthonában). A látszólagos nagy különbség ellenére azonban lehetőségeihez mérten küzdött és hajtott a vásárhelyi szív, és sokáig kiválóan tartotta magán a parázsra sikeredő összecsapáson. 

 

A magas hőfok már az első percekben kijött, hisz egészen a negyed végéig fej-fej mellett haladtak a felek, ekkor lépett meg picit a kiválóan teljesítő amerikai légiós, Darion Rackley vezette Újpest. Tegyük hozzá, hogy a Kosársuliból Hargitai, Molnár, Varga Ákos, Perák, Rostás, valamint Varga Zalán is eredményes volt, a csapat tehát egységes, egyre összeszokottabb képet mutatott, ami a bajnokság további részét tekintve mindenképpen fejlődésre és előremutatásra ad okot - pláne, hogy Tóth Tamás a 15 éves Ságodi Róbertnek a kezdőcsapat tagjaként adott bizalmat. 

 

A második negyed elején tovább növelte előnyét a vendégcsapat, ám a kiválóan teljesítő Rostás vezényletével visszazárkózott öt pontra a hazai alakulat, majd a szünetre 37-44-es, egyáltalán nem reménytelen eredménnyel vonulhattak a csapatok. Csakhogy nem jött jókor a pihenő a mi részünkre, hisz a harmadik játékrészben Rackley alaposan megszórta magát, nálunk pedig jöttek a hibák védekezésben és támadásban egyaránt. Az eladott labdákat könyörtelenül megbüntette a jól védőlepattanózó Újpest, a 28-11-es rohammal pedig gyakorlatilag el is dőlt a találkozó sorsa. 

 

A zárónegyed ismét a miénk volt, vezetőedzőnk lehetőséget adott Ságodi mellett Baloghnak és Bodócsinak is, a fiatalok pedig remek játékkal hálálták meg a perceket: a nagy tapsot kapó Ságodi az utolsó hat pontot egymaga szerezte, beállítva ezzel a 67-87-es végeredményt. A biztató jelekből lehet építkezni - joggal remélhetjük, hogy hamarosan a győzelmek is jönni fognak.

 

NB I/B Zöld csoport, 3. forduló:

 

Vásárhelyi Kosársuli-Újpest-MT 67-87 (15-22, 22-22, 11-28, 19-15)

 

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Varga, Földi, Drenyovszki.

 

Kosársuli: Molnár, Ságodi, Varga Á., Hargitai, Perák.

Csere: Varga Z., ROSTÁS, Bálint, Kovács, Balogh, Bodócsi

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

 

Újpest: RACKLEY 32/6, Széphelyi 6, Nagy K. 3/3, SURMANN G. 14/6, Dr. Franczva 6
Csere: Joó 11, Mészáros 5, Nyikos 5, Nagy R. 5/3, Pollák -, Fülöp -, Ipacs -

Vezetőedző: Mladenovic Dejan

 

Tóth Tamás: Már az első félidőben is futottunk az eredmény után, de a harmadik negyedben csúcsosodott ki a jelenlegi két játékoskeret közötti különbség. A 15 éves Ságodi kiváló játékkal hálálta meg, hogy először léphetett kezdőként pályára. A helyi vásárhelyi játékosok nagyot küzdöttek, de ma az Újpest más szintet képviselt. Gratulálok nekik, mi pedig igyekszünk tovább fejlődni!

 


A következő fordulóban, október 13-án, vasárnap Pápára látogat a csapat: a vendéglátók közül U20-asok és a felnőttek is 1-1 győzelemmel, valamint vereséggel állnak. A találkozók 16, valamint 18 órakor kezdődnek. 

 

 
 
Forrás: Nagy Benjamin-Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Időmorzsák 2 - Sz..ó Lenin

Időmorzsák 2 - Sz..ó Lenin

Új sorozatunkban Hódmezővásárhely félévszázaddal ezelőtti apró történéseiből szemezgetünk. Lesz ki rácsodálkozik, lesz aki emlékszik szűkebb pátriája régi híreire.
Tiltakozik a Mi Hazánk az importszemét hódmezővásárhelyi elhelyezése ellen

Tiltakozik a Mi Hazánk az importszemét hódmezővásárhelyi elhelyezése ellen

Elfogadhatatlan, hogy egy spanyol cég Olaszországból származó, újrahasznosításra alkalmatlan szemetet helyez el Hódmezővásárhelyen.

A tavasz előszele

A tavasz előszele

A repülőgép belsőnek kialakított helyszín és a rendezés első osztályú volt, a felvonultatott Chanel ruhák viszont láthatóan nem a turista osztálynak szóltak. A divatbemutató képeivel! 
Itt az idei érettségi teljes menetrendje

Itt az idei érettségi teljes menetrendje

Május 4-án kezdődik, és június 26-ig tart a 2015-ös tavaszi érettségi időszak. Itt olvasható valamennyi vizsga időpontja. Vásárhelyen 623 diák tesz vizsgát.
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.