SportHódmezővásárhelyi csapat nyerte a Diákolimpia Atlétika Döntőt

2017. május 25., csütörtök
 
Hódmezővásárhelyi csapat nyerte a Diákolimpia Atlétika Döntőt

Május 24-én kezdődtek a 2016/2017. tanévi Diákolimpia Atlétika országos döntői, amelynek idén Székesfehérvár adott otthont.

 

 

 

 

 

 

A versenyeket  négy korcsoportban rendezték, szerdán a II.  korcsoporttal indultak, amelynek során mintegy 300 gyermek mérte össze tudását.

A Diákolimpia Atlétika döntőjében a II. korcsoport, azaz a 8-11 éves korosztály lelkes fiataljai versenyeztek. Mintegy 300 gyerek vett részt megmérettetésen, ahol 4 számban – 60 méteres futás, távolugrás, kislabda hajítás és 4x100 méteres váltófutás - hirdettek bajnokokat. A Székesfehérváron zajló döntőre az egész országból érkeztek a résztvevők. Összesen húsz megyei, a budapesti, valamint 3 meghívott csapat fiataljai versengtek az egyéni és csapatelsőségekért.

 

A versenynap végén, csapatversenyekben végül a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola fiúcsapata bizonyult a legjobbnak. 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ludas Matyi - gyerekekre hangolva

Ludas Matyi - gyerekekre hangolva

A nagysikerű Bon Bon Matiné gyerekelőadás ezúttal Ludas Matyi, a furfangos libapásztor történetét zenei...
A Holló utcából a Nap felé

A Holló utcából a Nap felé

A vásárhelyi származású csillagász egykori iskolájában, a Varga Tamásban diákoknak...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban
Óriáscsiga és futókacsa – állati jó óra a könyvtárban Rendhagyó természetismereti foglalkozást tartott kisiskolásoknak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és az Országos Állatvédelmi Alapítvány.
 
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot!
Nézze meg mind a 34 tervpályázatot! A városvezetés által tavaly meghirdetett Könyvtár és tudásközpont építészeti megfogalmazása építészeti pályázat valamennyi tervét értékelhetik az olvasók is. 
 
Végső búcsú Hamvas Ödöntől
Végső búcsú Hamvas Ödöntől Április 20-án a Szent István Templomban gyászmisével vettek végső búcsút dr. Hamvas Ödöntől, aki hosszan tartó betegség után 77 éves korában hunyt el.
 
Mester és a tanítványa Budapesten
Mester és a tanítványa Budapesten Generációs konvenciók címmel nyílt meg csütörtök este a fővárosi Bartók 1 Galériában a két vásárhelyi alkotó, Sonkoly Tibor és V. Nagy Nándor közös kiállítása. Képekkel.
 
A felsőházban maradás a tét
A felsőházban maradás a tét Tiszta lappal! – ez most a jelszó a Vásárhelyi Kosársuli háza táján. A kék-sárgák ugyanis az NBI B felsőházában maradásért csatáznak a két mérkőzésen.
 
Lázár János miniszterként 4 évre kapott felhatalmazást
Lázár János miniszterként 4 évre kapott felhatalmazást A következő négy év legfontosabb feladatának a hódmezővásárhelyi és makói emberek képviseletét tartja. Emellé országos politikai feladat vállalását nagyon nehéznek tarja.
 
Vásárhelyi alkotó a Műcsarnok kiállítói között
Vásárhelyi alkotó a Műcsarnok kiállítói között Az anyaország és Erdély számos tájegységéből csaknem 500 népi kézműves mester és iparművésza vesz részt a Kéz-Mű-Remek című most nyíló kiállításon.