SportHódmezővásárhelyi csapat nyerte a Diákolimpia Atlétika Döntőt

2017. május 25., csütörtök
 
Hódmezővásárhelyi csapat nyerte a Diákolimpia Atlétika Döntőt

Május 24-én kezdődtek a 2016/2017. tanévi Diákolimpia Atlétika országos döntői, amelynek idén Székesfehérvár adott otthont.

 

 

 

 

 

 

A versenyeket  négy korcsoportban rendezték, szerdán a II.  korcsoporttal indultak, amelynek során mintegy 300 gyermek mérte össze tudását.

A Diákolimpia Atlétika döntőjében a II. korcsoport, azaz a 8-11 éves korosztály lelkes fiataljai versenyeztek. Mintegy 300 gyerek vett részt megmérettetésen, ahol 4 számban – 60 méteres futás, távolugrás, kislabda hajítás és 4x100 méteres váltófutás - hirdettek bajnokokat. A Székesfehérváron zajló döntőre az egész országból érkeztek a résztvevők. Összesen húsz megyei, a budapesti, valamint 3 meghívott csapat fiataljai versengtek az egyéni és csapatelsőségekért.

 

A versenynap végén, csapatversenyekben végül a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola fiúcsapata bizonyult a legjobbnak. 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ludas Matyi - gyerekekre hangolva

Ludas Matyi - gyerekekre hangolva

A nagysikerű Bon Bon Matiné gyerekelőadás ezúttal Ludas Matyi, a furfangos libapásztor történetét zenei...
A Holló utcából a Nap felé

A Holló utcából a Nap felé

A vásárhelyi származású csillagász egykori iskolájában, a Varga Tamásban diákoknak...
 

És ezt már olvasta?

Hihetetlen hajrával győzött a Kosársuli
Hihetetlen hajrával győzött a Kosársuli A szezonban látott eddigi találkozók alapján nagy derbire számíthattunk, és végül maximálisan be is igazolódtak a sejtések.
 
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, Itt a beadás dátuma!
 
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve!
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve! A projekt a fiatalok környezeti nevelése és szemléletformálása érdekében a régió fiataljai számára szervez, korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő programokat.
 
A zene hullámain Európa körül
A zene hullámain Európa körül A kétéves Erasmus projekt nagyszerű lehetőség, hogy a Liszt Ferenc diákjai nagyobb betekintést nyerjenek más országok diákjainak életébe, életfelfogásába. 
 
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül A Nemzeti Emlékezet Hete programsorozatában az Emlékpontban Magyarország 1948–1958 közötti időszakáról tudományos konferenciát rendeztek
 
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült