SportHip Hop Dance Bajnokságban aranyérmet szerzett a vásárhelyi csapat

2012. április 22., vasárnap
 
Hip Hop Dance Bajnokságban aranyérmet szerzett a vásárhelyi csapat

Április 21-én már ötödik alkalommal adott otthont Balatonfüreden, az impozáns Balaton Szabadidő- és Konferencia Központ, a Moderntánc Kupasorozat Pontszerző fordulójának.

 

 

 

 

 

Szöllősi Előd főszervező a Vásárhelyi Híreknek elmondta idén közel 400 táncos, összesen mintegy 100 produkcióját láthatta a közönség. A 12x10 méteres területen, 3 tudásszinten és manó, gyermek, serdülő és felnőtt korcsoportokban volt lehetőség versenyezni Hip-Hop, Show és Dance műfajokban. A nyugat-magyarországi esemény mindig kiemelt volt a versenyzők számára, hiszen itt dupla pontokért folyik a küzdelem, mondta a főszervező.

 

A versenyek, a kupasorozat kizárólag kezdő kategóriás táncosoknak kerül megrendezésre. A zsűri az értékeléskor a koreográfiát, annak eredetiségét, térforma váltásokat, térkihasználást, a zenét, a versenyzők közötti kontaktust, a mozdulatokat veszi figyelembe. Nem utolsó sorban számít az előadásmód, a táncstílusnak és korosztálynak megfelelő ruházat, színpadi viselkedés, összbenyomás.

Ezekben bizonyult a legjobbnak az X-Treme hip-hop Dance School hódmezővásárhelyi csapata, amely Silver Moderntánc Felnőtt Hip-Hop Csoport kategóriában aranyérmes lett.

 

A szegedi székhelyű tánciskola megalapítója: Kárpáti Bernadett, felnőtt hip-hop női szóló kategória világbajnoka, többszörös magyar bajnok, NÍVÓ díjjal kitüntetett táncos és táncpedagógus,  aki megkapta a Sporttáncok Mestere címet is. X-Treme hip-hop Dance School Kiskundorozsmán, Sándorfalván, Makón, Kisteleken és Hódmezővásárhelyen is tart tánciskolát. Az iskola sikerét, az idei elért eredményei is jó tükrözik: a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség által rendezett Országos pontszerző első két fordulójában 44 érmes helyezést szereztek. A rangos eredmények sorát, most a 12 lányból és 1 fiúból álló vásárhelyi csapat egy első helyezéssel növelte. Sikerükben pedig nagy szerepe van edzőjüknek, Iván Gerdának!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A mártélyi íjászok még eredményesebb második fordulója

A mártélyi íjászok még eredményesebb második fordulója

A június 16-17-én Nyíradony - Gúthpusztán tartott második fordulóban Váczi Erika edző vezetésével, a hét benevezett sportoló mindegyike éremmel tért haza.

 

Katonazenekari toborzó Szegeden

Katonazenekari toborzó Szegeden

A zeneszámok közben a haderővel kapcsolatosan kérdésekre válaszolt Huszár Ferenc alezredes.
Vásárhelyen is kedvelik őket

Vásárhelyen is kedvelik őket

Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.
Rendeződtek a maroslelei iskola folyó ügyei

Rendeződtek a maroslelei iskola folyó ügyei

A „kis- és a nagydolgok” is most már mindennap megnyugtatóan rendeződnek. A Vásárhelyi Hírek is bekapcsolódott a szavazási lehetőségbe.
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.