FélpercesHa a Tisza kilépne a medréből

2019. április 12., péntek
 
Ha a Tisza kilépne a medréből

Árvízi védekezésre készültek a katonák április első hetében a vásárhelyi laktanyában.

 

 

 

 

 

 

 

 

Számítógéppel támogatott törzsgyakorlást tartottak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár vásárhelyi laktanyájában. Ha a Tisza kilép medréből, akkor igazán nagy szükség van a felkészült szakemberekre, hogy az esetleges katasztrófahelyzetben képesek legyenek maximálisan támogatni a lakosságot. Idén a „Jeges Tisza”, valamint a „Matula 2019” nevű gyakorlatok előzik meg az őszi, nemzetközi Blonde Avalanche-t. 

 

A Jeges Tisza törzsvezetési gyakorlat célja, hogy a szakemberek megismerjék és begyakorolják a döntéshozatali módszereket, lehetőségeket, valamint az alegységek irányítását és vezetését. A TISZA Műszaki Zászlóalj törzsének egy szituációs feladatban kellett bizonyítania szakmai felkészültségét, amikor a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerre reagálva műszaki tervezési, - támogatási,- és végrehajtási fázisokat szimuláltak.

 

Zsóri Ferenc alezredes, a Művelettámogató Műszaki Zászlóalj parancsnoka „jó”-ra értékelte a végrehajtott feladatokat. Hozzátette: „A gyakorlás egyik legfontosabb célja a felkészülés mellett, hogy felfedezzük az esetlegesen előforduló apró hibákat. Fontos, hogy felfedjük és kiküszöböljük ezeket, hogy a későbbiekben, egy valós árvízhelyzetben a katonák gördülékenyen legyenek képesek végrehajtani a rájuk háruló feladatokat.”

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Jövő ősszel már közlekedik a tram-train

Jövő ősszel már közlekedik a tram-train

A MÁV START Zrt. tájékoztatása szerint a hybrid tram-train járművekre az előzetes típusengedély anyagait...
Öt vásárhelyi érem a Spirit Open versenyen

Öt vásárhelyi érem a Spirit Open versenyen

A vásárhelyi ITF taekwondosok az április 6-án rendezett, nemzetközi ITF Taekwon-do versenyen, a VIII. Spirit Openen...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.