SportGólzáporos felkészülési meccs

2018. január 25., csütörtök
 
Gólzáporos felkészülési meccs

Nem indult tökéletesen a HFC NB III-as felnőtt csapatának a Tiszasziget elleni felkészülési mérkőzése, ám a bekapott gól után megrázták magukat a fiúk és végül 6-1-es győzelmet arattak.

 

 

 

 


Január 24-én a Tiszasziget ellen folytatta a gyakorlást a Hódmezővásárhelyi FC NB III-ra készülő felnőtt csapata. Szűcs Róbert csapatában ez alkalommal is akadtak próbázók. Verebélyi Konrád (Makó FC) a kapuban kezdett, de ez alkalommal is a pályán volt a székkutasi Szabó Imre valamint Benke Bálint is. A fordulás után pedig az ifi csapatból Gyüre Levente is bizonyíthatott.

 

Az együttes a felkészülés csúcsán tart, kedden a futás és a kilométerek kapták a főszerepet az edzésprogramban, így talán az első percekben emiatt tűnhetett kicsit lassabbnak a vásárhelyiek játéka. Alig negyedórával a kezdést követően sikerült is meglódulnia a jobb szélen a Tiszaszigetnek, a beadást követően pedig pont vendégjátékos elé került a labda, Verebélyi tehetetlen volt, hátrányba került a HFC.

 

A tempóváltás viszont meghozta a gyümölcsét. Varga Bence is egy lepattanót begyűjtve szerzett gólt, a játékos szemfüles módon, becsúszva továbbította a hálóba az alapvonalon kicsorogni készülő játékszert.

 

Ekkor még nem volt egyértelmű, hogy a Hódmezővásárhely akarata érvényesül. A Tiszasziget két alkalommal is el tudott menni a pálya jobb oldalán, mindkétszer lövés lett a dologból, ám a hosszún, a kapufa tiszaszigeti szemszögből rossz oldalán haladt tovább a labda.

 

Percekkel később Szabó Imre a tizenhatoson kívülről, középről eresztett meg egy lövést, amit a vendégek kapusa fölé tudott tolni. A szöglet azonban meghozta a vásárhelyi gólt. Ismét Varga volt jó helyen, Huszár Gergő csúsztatását követően vette be másodszor a tiszaszigeti kaput.

 

A második 45 perc elején érkezett a harmadik vásárhelyi találat. Varga tette Szabó Imre elé a labdát, majd Benke Bálint, Thomas Prasler és ismét Varga Bence volt a golyóbis útja, a zsuga meghozta az eredményét, Varga az akció végén triplázhatott. A gólt követően rögvest jöhetett is a sorcsere vásárhelyi oldalon.

 

Az új felállás sem vallott szégyent. A frissítés jót tett a csapatnak, ráadásul közben látszott, hogy a vendégek jobban fáradnak. A játék javarészt az ő térfelükön folyt, a HFC beszorította ellenfelét és több helyzetet is sikerült kialakítaniuk a hazaiaknak.

 

Előbb Szabó Dávid szerzett labdát, majd Bartyik Roland elé passzolt, aki a rövid alsót célozta meg, a vendégek kapusa azonban résen volt és leért a lapos lövésre. Percekkel később viszont tehetetlen volt, hosszú másodpercekig zajlott a tiszaszigeti tizenhatoson belül a játék, melynek végén Bartyik Roland testvérével Bartyik Norberttel játszott össze, utóbbi játékos meglőtte a negyediket is.

 

A maradék 20-25 percben sem volt megállás. Szabó Dávid került több alkalommal is helyzetbe, egy alkalommal a felső lécet is eltalálta. Az ötödiket viszont nem ő, hanem Szabó Márk szerezte meg, aki a jobb oldalon ment el, majd lőtte ki a hosszút.

Az i-re Gyüre Levente és Szabó Dávid összjátéka után utóbbi tette fel a pontot.

 

Felkészülési mérkőzésen:

Hódmezővásárhelyi FC – Tiszasziget SE 6-1 (2-1)

 

Vásárhelyi gólszerzők: Varga (3), Bartyik N., Szabó M., Szabó D.

Szűcs Róbert: „Csúcsterhelésben vagyunk éppen, ez a hét és a jövő hét a fizikai állóképességünk alapjait adja meg, így nem is vártam olyan nagy iramot. A fiúk végrehajtották, amit kértem, csak talán kicsit lassabban. A különféle variációk közötti váltások is jól mentek, ez volt a mai mérkőzés anyaga. A második félidőben az ellenfélen látszott, hogy kicsit elfáradtak, ekkor már végig a nyakukon voltunk. Örülök, hogy a srácok, ha fáradtan is, de élvezték a játékot és próbáltak minél több gólt rúgni. Ezért futballozunk.”

 
 
Forrás: hfc1912
 

Olvassa el ezt is!

Vizsgálat eredmény nélkül

Vizsgálat eredmény nélkül

Kiderült, hogy Vásárhelyen a Szent Antal utcai boltban nemcsak a korlát, hanem az egész épület feszültség alatt volt, amikor a nőt áramütés érte.
Rongálók a Kása-erdőben

Rongálók a Kása-erdőben

Nemcsak megrongálták, fel is gyújtották az erdei pihenőhely fából készült berendezéseit. A 21 éves tettest és kiskorú társait a rendőrök elfogták.
Tegez és puzdra

Tegez és puzdra

Stílszerű öltözékben: az íjászok korhű ruhákban és autentikus felszerelésében álltak fel a hódmezővásárhelyi versenyekhez. Eredményekkel és képekkel! 
 Felszentelik Almási István síremlékét

Felszentelik Almási István síremlékét

November elsején síremlékének ünnepélyes megáldására és megszentelésére hívja a vásárhelyieket a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány és az Almási család.
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.