FélpercesFókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói

2018. november 17., szombat
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói

A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat legfiatalabb, „Y-generációs” nemzedékét mutatta be az Alföldi Galériában szombat délelőtt tartott tárlatvezetésén Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze.

 

 

 

 

 

Az idei képzőművészeti seregszemlére beadott művek közül 206 került kiállításra az Alföldi Galéria termeiben, s a tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki. Ők azok, akik számára a számítógép használata természetes módon tartozik a mindennapjaikhoz, így az informatika világához kapcsolódó jelenségek hatással vannak művészetükre.

Képiró Ágnes szólt a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat idei Tornyai-plakettes alkotójának, Ámmer Gergő művészetéről, aki szobrain láthatóak az alkotó tisztelete az antikvitás és a reneszánsz iránt, és firenzei tanulmányútjának hatásai mellett a mitológiai téma modern megkomponálásában az újító szándék is megjelenik. Gresa Márton képeiről a monitorok fényét idéző megvilágítás sugárzik. Utóbbi alkotóról ismert, hogy érdeklődése az animációk irányában is megmutatkozik, s ennek lenyomatát festményei is tükrözik.

De újszerű anyaghasználatról tanúskodik Kotormán Ábel Pihenő értelem című, diplomamunkaként készült plasztikája is, amely alkotásban a purhabot állította művészetének szolgálatába.

A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat december elejéig látogatható az Alföldi Galériában.

 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

A múlt felidézése a jelen tanulságaként

A múlt felidézése a jelen tanulságaként

A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai...
A korizás egyelőre jegelve

A korizás egyelőre jegelve

Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel...
 

És ezt már olvasta?

Új módszer – régi-új trükkök
Új módszer – régi-új trükkök Az utóbbi időben a fogyasztóvédelem területén ismét egyre több panasz érkezik a termékbemutatókkal kapcsolatban.
 
Van már költségvetés
Van már költségvetés Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-frakció tagjai támogatták.
 
A rendszer Vásárhelyen debütál
A rendszer Vásárhelyen debütál Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telefon és egyéb szolgáltatók számlái mellett.
 
A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.