FélpercesFókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói

2018. november 17., szombat
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói

A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat legfiatalabb, „Y-generációs” nemzedékét mutatta be az Alföldi Galériában szombat délelőtt tartott tárlatvezetésén Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze.

 

 

 

 

 

Az idei képzőművészeti seregszemlére beadott művek közül 206 került kiállításra az Alföldi Galéria termeiben, s a tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki. Ők azok, akik számára a számítógép használata természetes módon tartozik a mindennapjaikhoz, így az informatika világához kapcsolódó jelenségek hatással vannak művészetükre.

Képiró Ágnes szólt a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat idei Tornyai-plakettes alkotójának, Ámmer Gergő művészetéről, aki szobrain láthatóak az alkotó tisztelete az antikvitás és a reneszánsz iránt, és firenzei tanulmányútjának hatásai mellett a mitológiai téma modern megkomponálásában az újító szándék is megjelenik. Gresa Márton képeiről a monitorok fényét idéző megvilágítás sugárzik. Utóbbi alkotóról ismert, hogy érdeklődése az animációk irányában is megmutatkozik, s ennek lenyomatát festményei is tükrözik.

De újszerű anyaghasználatról tanúskodik Kotormán Ábel Pihenő értelem című, diplomamunkaként készült plasztikája is, amely alkotásban a purhabot állította művészetének szolgálatába.

A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat december elejéig látogatható az Alföldi Galériában.

 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

A múlt felidézése a jelen tanulságaként

A múlt felidézése a jelen tanulságaként

A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai...
A korizás egyelőre jegelve

A korizás egyelőre jegelve

Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."