Kultúra, oktatásÉvadzáró balettgála a Szegedi Nemzeti Színházban

2019. június 7., péntek
 
Évadzáró balettgála a Szegedi Nemzeti Színházban

A rendkívüli érdeklődés miatt két előadást tart évadzáró gálaműsorából a makói székhelyű VargaBalett Táncműhely.

 

 

 

 

 

 

Június 8-án, szombaton 15 és 18 órától látható az egész éves munkát reprezentáló műsorfolyam, amelyben a három Csongrád megyei városban: Makón, Szegeden, és Hódmezővásárhelyen működő műhely 250 növendéke lép a Szegedi Nemzeti Színház színpadára. Köztük a legkisebbek még csak 4, a legidősebbek pedig már 18 évesek.

 

A most záruló évad kiemelkedő sikereket hozott a műhely számára. A májusban Budapesten megrendezett XXVIII. Országos Táncművészeti Fesztiválon négy korcsoport: a felnőtt, az ifjúsági, a junior illetve a gyermek döntőjéből egyaránt első helyezéssel tértek haza. Az áprilisi, mezőtúri Országos Táncfesztiválon három csoportjuk korcsoport arany minősítést kapott, és számos egyéni győztest is ünnepelhettek.

 

A balett műhely a fennállása óta eltelt 6 év alatt már komoly ismertséget és elismertséget szerzett magának a szakmán belül. A kiváló versenyeredmények mellett minden évben kinevelnek olyan tehetségeket, akik táncművészeti pályára lépnek: idén szeptembertől egy növendékük nyert felvételt a Budapesti Táncművészeti Egyetemre, egy másik pedig táncművészeti szakközépiskolában folytatja tanulmányait.    

 

A sikerek kovácsa az alapító, Varga József Dömötör-díjas és Nívó-díjas táncművész, táncpedagógus, aki 2018-ban éppen az utánpótlás nevelésben felmutatott kiváló eredményeiért megkapta a táncművészeti egyetem és a Noverre Alapítvány elismerését, a Merényi Zsuzsa – díjat.  Mellette Kovács Rebeka, Kakas Orsolya, László Lívia és Szalai Alexa Rita vesz részt a növendékek magas szakmai színvonalú képzésében.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bedől vagy nem dől be

Bedől vagy nem dől be

Az Önkormányzatnak ezúttal, a hét évvel ezelőtti nem megfelelő gazdálkodása...
A Mártélyi Alkotóház évadnyitója

A Mártélyi Alkotóház évadnyitója

A jelentős összegű beruházása nyomán, a Mártélyi Üdülőterület egyik gyöngyszemévé...
 

És ezt már olvasta?

Erdélyi diákok Vásárhelyen
Erdélyi diákok Vásárhelyen Farkaslakai és székelyudvarhelyi gyerekek látogattak el a hétvégén az Emlékpontba és a Tornyai János Múzeumba.
 
Három magyar bajnoki érem Vásárhelynek
Három magyar bajnoki érem Vásárhelynek A Junior Magyar Ökölvívó Bajnokság szinte nem is végződhetett volna jobban a Boxing Gym Vásárhelynek, az érmeken túl még egy pontszerző pozíciót is sikerült szerezni.
 
Élményfestés, avagy művészetterápia
Élményfestés, avagy művészetterápia Az ötlet kezdeményezője Lucza-Vígh Erna, aki szerint a mai, rohanó világunkban fontos az önkifejezés, amelynek egyik bevált eszköze lehet az alkotótevékenység.
 
Kik legyenek jövőre a Bessenyei-díjasok?
Kik legyenek jövőre a Bessenyei-díjasok?

November 1-jéig lehet jelölteket javasolni a hódmezővásárhelyi önkormányzat által 2008-ban alapított művészeti díjra.


 
Rózsa Luca tárlatvezetése
Rózsa Luca tárlatvezetése A tavalyi Vásárhelyi Őszi Tárlat Fiatal Festők Nívódíjával elismert alkotója mutatta be a Tornyai János Múzeumban látható önálló tárlatát.
 
Vásárhelyi biciklitolvajok rendőrkézen
Vásárhelyi biciklitolvajok rendőrkézen A rendőrök az egyik elkövetőnél tartott kutatás során a négy kerékpár mellett, további tizennégy bicikli részeit foglalták le. Lehet hogy az öné is köztük van? Képekkel.
 
A nyílttéri szezon vásárhelyi lovassikerei
A nyílttéri szezon vásárhelyi lovassikerei Két szakágban is sikeresen zárták a nyíltéri szezont a Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületének lovasai. Eredményekkel és képekkel.