BulvárEttől talán megijed a Heineken!?

2017. február 3., péntek
 
Ettől talán megijed a Heineken!?

Hódmezővásárhely kirukkolt valami nagyon egyedi ötlettel. Borítékolható, hogy ha ipari sikerei, mezőgazdasági eredményei alapján nem annyira, de bojkottálási javaslata miatt hamarosan a hazai sajtó címoldalára kerülhet.

 

 

 


Történt ugyanis, hogy a február 3-án tartott rendes Közgyűlésen Bálint Gabriella települési képviselő napirend előtti felszólalásában emlékeztetett arra, hogy Székelyföld a kultúránk része, így igencsak  nehezményezte a marosvásárhelyi táblabíróság másodfokú döntését, amely betiltja az Igazi Csíki Sör elnevezés használatát.

 

Mint ismeretes a bíróság nem az üzem bezárását rendelte el, szó sincs arról, hogy a gyár minden tárgyát és eszközét meg kell semmisíteni, mint ahogy arról sincs szó, hogy a vállalkozásra lakatot kell tenni, hanem a Csíki Sör és Csíki márkanevet viselő termékek megsemmisítését szabták ki a bírák. Az Igazi Csíki Sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy a sör gyártója eltulajdonította szellemi tulajdonát.

A hazai sörfogyasztókban hatalmas felháborodást váltott ki, amely már a közéletbe is begyűrűzött, mivel úgy vélik, "a csíkszentsimoni, magyar kézben lévő cég által gyártott Igazi Csíki Sör márka székely jelkép, és a székely-magyar identitás része."

Ez utóbbi már egy közlemény része, amely szerint Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Bálint Gabriella települési képviselő előterjesztésére határozati javaslatot szavazott meg a február 3-án tartott rendes közgyűlésén. Az előterjesztést Lázár János országgyűlési képviselő is támogatta.

HATÁROZATI JAVASLAT


1. Romániában a Marosvásárhelyi Táblabíróság betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását, az eljárást kezdeményező Heineken cégcsoport kérésére, a versenytárs kizárása, ellehetetlenítése érdekében.


2. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése felhívja a város polgárait, hogy ne vásároljanak Heineken termékeket.


3. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése felhívja a városban szeszesital kereskedelemmel, árusítással foglalkozókat, vendéglátóipari tevékenységet folytatókat, hogy a Heineken cégcsoport termékeit ne árusítsák.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ezt szeretni fogják a gyerekek!

Ezt szeretni fogják a gyerekek!

Kreatív és a sikerélményt erősítő különleges képeket készíthetnek a gyerekek a Tornyai...

A java még hátravan - jön az enyhe időjárás

A java még hátravan - jön az enyhe időjárás

Rekordot dönt idén az influenzajárvány, minden eddiginél több ember esett ágynak. A vírusok...
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.