SportErős ellenfél - még erősebb felállásban

2019. március 25., hétfő
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban

Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Tamás csapata ahhoz a DEAC U23-hoz látogatott, amely a felsőházi rájátszást érő helyért, helyekért küzd, és amely a két gárda decemberi mérkőzésén 90-75-ös arányban maradt alul Vásárhelyen. Kiegyenlített összecsapásra lehetett számítani, az is lett belőle - és nem mi jöttünk ki jobban a végén...

 

A legerősebb összeállításában játszó, fiatal debreceniek már az első negyedben óriási lépést tettek a győzelemért - a sérülések miatt tartalékosan felálló, az alapszakasz végére kissé meggyötört-megfogyott Kosársuli fizikálisan nem tudta kellően felvenni a ritmust. Varga Zalán triplája után Kozák, Tóth és a szombaton még az A-csoportos felnőttcsapatban pályára lépő Omenaka vezetésével gyakorlatilag lerohanta a vendégeket a könyörtelen hibakihasználó szerepében tetszelgő házigazda, Vas Péter hármasai és Perák Denis pontjai szolgáltak arra, hogy valamennyire életben maradjanak a reményeink. Hiába kért időt Tóth Tamás, a játékrész vége is a DEAC-é volt, így 32-18-cal ért véget az első tíz perc.
Pár pillanattal később átlépte a húsz pontot a különbség, és ez mintha egy csapásra felébresztette volna a mieinket. Huszonegyről tizennégyre olvadt a hátrány, hogy aztán egy hazai időkérés után még közelebb zárkózzunk: a debreceniek védekezésben és támadásban is megtorpantak, Vas hárompontosát követően pedig már 47-44-et mutatott az eredményjelző! A szünetre végül 49-45-tel vonulhattak a felek, azaz gyakorlatilag a teljes differencia eltűnt. 

 

A harmadik negyedben, 53-53-nál, majd Kelemen Balázs hármasánál, 57-56-nál úgy érezhettük, abszolút új meccs kezdődik, és akár a győzelemre is esélyünk lehet, ám a felzárkózásnak ára volt. A DEAC összekapta magát, jól felmérte a fáradó ellenfél erejét, és egy 11-0-s rohammal jóformán  eldöntötte a találkozó sorsát. Amilyen jól indult tehát, olyan rosszul zárult a játékrész.
71-59-ről már nem volt visszaút, hiába küzdött nagyot a Kosársuli, a szerzett kosarak csak a különbség tartására adtak elegendő lehetőséget. Tóth és Omenaka megállíthatatlan akadályt jelentett, utóbbi dupla-duplát ért el, ketten együtt összesen 53 pontot szórtak - végül 97-85-tel zárult a mérkőzés. Zsinórban negyedik vereségünket szenvedtük el otthonunktól távol, az idegenbeli találkozókat így 5-7-es mérleggel zártuk az alapszakaszban.

 

NB I/B Zöld csoport, 23. forduló:

DEAC U23-Vásárhelyi Kosársuli 97-85
(32-18, 17-27, 22-14, 26-26)

 

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Vezette: Gergely, Borgula, Sörlei
 

 

DEAC: TÓTH 30/18, Kozák M. 13/3, Gáspár 11/3, Kozák B. 7, OMENAKA 23/3,
Csere: Sólyom -, Asszú 11/3, Szekeres -, Szűcs 2, Zsuga -, Fábián -
Vezetőedző: Kovács Adrián

Kosársuli: Kovács -, Varga 15/6, Bálint 11, Pavlovic 7, VAS 21/12,
Csere: Perák 9, Börcsök 2, Kelemen 13/3, Rostás 7/3

 

Tóth Tamás vezetőedző: "Óriási öröm, hogy megtisztelt az ellenfelünk azzal, hogy ellenünk mindkét bajnoki mérkőzésén a legerősebb összeállításával állt ki. Hogy a Salgótarján és a Baja ellen miért nem, nem ránk tartozik. Az első negyedben túl puhán védekeztünk és a tartalékos csapatom ezt a hátrányt ma nem tudta ledolgozni. Úgy gondolom, próbálkoztunk sok mindennel, de ma ennyivel fizikálisabb volt a Debrecen. Még egyszer gratulálok nekik!"

Hogy sikerül-e megőriznünk hibátlan hazai mérlegünket, netalántán egy kisebbfajta csodát teljesítve elsőként tudunk-e a rájátszásba lépni, az a Baja elleni rangadón, március utolsó napján dől el. Egyben U20-asaink ekkor fejezik be a bajnokságot, úgyhogy valóban minden szurkolóra szükségünk lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Traffipax cunami lesz Csongrád megyében is

Traffipax cunami lesz Csongrád megyében is

Ismét huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség hamarosan. Március 25-ig a...
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

Két bronzérmet szerzett a világjátékokon...

Az Egyesült Arab Emírségekben rendezett XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon a 62 tagú...
 

És ezt már olvasta?

Felújított pályák a bmx-eseknek
Felújított pályák a bmx-eseknek Egy ügyességet, bátorságot igénylő, néha még a fizikát is meghazudtoló látványos sportág kapta viszza vásárhelyi bázisát, amelyet országoss versennyel nyitottak meg. 
 
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen A július 18-án ünnepélyesen átadott foglalkoztatóban jelenleg egy 1900-ban alapított cseh családi cég, az instant kávét gyártó vállalkozás részére dolgoznak.
 
A szezon fele még hátra van
A szezon fele még hátra van A hétvégén indulhat a strandszezon. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya kiváló minősítést adott a Mártélyi szabadstrand vizének.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.