GazdaságEmlékpont a hazai költségvetésben

2019. június 7., péntek
 
Emlékpont a hazai költségvetésben

Jövőre is biztosított a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum működtetése. A 2020-as költségvetés kedden benyújtott tervezetében 22 milliós forintot irányoztak elő a vásárhelyi intézménynek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben beszámoltunk, 2011 nyarán a Kormány határozatot hozott, hogy „1468,9 millió forint összeg erejéig a kulturális és oktatási feladatokban történő hatékony állami részvétel kiterjesztése érdekében intézkedjen, hogy az Emlékpont Központnak helyt adó ingatlanban a magyar állam tulajdonrészt, valamint egyéb vagyonelemeket vásároljon.” 

Ezzel együtt a vagyonkezelés az Önkormányzat kezébe került.

A kormány utólag támogatta az Emlékpont múzeum építését. A hódmezővásárhelyi önkormányzatnak 600 millió forintot adott és az intézmény működtetéséhez pedig hozzájárul évi 25 millió forinttal (A 2011-ben megjelent közlemény szerint ez az összeg a működési költségek felét fedezi)

Illetve a költségeket tovább kompenzálja 2011-től a következő húsz esztendőben.

Ennek megfelelően szerepel a 2020-as költségvetés tervezetében az előirányzott 22 millió forint.

 

Mint ismeretes az Emlékpont nemcsak állandó, illetve időszakos kiállításoknak ad helyet, hanem folyamatos kutatómunka is zajlik. Továbbá, szinte napi rendszerességgel tartanak konferenciákat, előadásokat, kihelyezett tanórákat, könyvbemutatókat.

Mindezekkel az Emlékpont Hódmezővásárhely kulturális életének szerves részét képezi.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Évadzáró balettgála a Szegedi Nemzeti Színházban

Évadzáró balettgála a Szegedi Nemzeti...

A rendkívüli érdeklődés miatt két előadást tart évadzáró gálaműsorából a...
Kass János gyűjteményes tárlata nyílik az Alföldi Galériában

Kass János gyűjteményes tárlata nyílik az...

A kiállítás a kétszeres Munkácsy- és Kossuth-díjas szegedi születésű, de aktív...
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.