SportElpuskázott helyzetek, eladott labdák

2019. október 14., hétfő
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák

A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. A szezon eddigi találkozóihoz hasonlóan az egyik szemünk sírt, a másik nevetett.

 

 

 

 

 

 

 

Előbb a fiatalok léptek pályára, akik hibátlan mérlegükön egy pillanatig sem akartak alább adni. Ennek szellemében teljesítettek, és végül remek csapatjátékkal újabb kiütéses sikert arattak. A 138-38-as, azaz kerek százpontos győzelem egyben azt is jelenti, hogy továbbra is tapadunk a szintén veretlen Pécs, Sopron kettősre - érdekesség, hogy a következő fordulóban egy nagy széria biztos megszakad valamelyik gárda számára, hisz Pécs U20-Kosársuli U20 rangadót rendeznek október 27-én.

 

A felnőttcsapat találkozója nagyon szoros csatát hozott, és nem múlott sokon, hogy sikerüljön megszakítani a rossz sorozatot. A palánknál történő "kisebb akadályok" elhárítása után (képünkön) az első negyed igencsak rapszodikus játékot eredményezett, hisz a pápaiak jó tripláikkal már tíz ponttal is vezettek, mégis miénk volt a játékrész vége. A minimális különbség a szünetig sem változott, és hiába igyekezett elhúzni a vendéglátó, Molnár Bence vezényletével volt visszaút.

 

Az 50-46-os hazai előnyt hozó félidőt követően egészen furcsán alakult a harmadik negyed, hisz előbb egy 14-0-s pápai rohammal majd' húszpontosra hízott a differencia, majd a negyed második öt perce abszolút a miénk volt, Rostás Imre és a visszatérő Kelemen Balázs kosarai egy 13-0-s etapot eredményeztek (64-59 a harmadik játékrész végén). A záró percekben mindkét félnek voltak jó és rossz periódusai, a végül 26 pontig jutó Molnár kettesével 71-69-nél mi vezettünk, ám hiába kezdődött 73-73-mal az utolsó minutum, nálunk jöttek az elpuskázott helyzetek és az eladott labdák, a jól védekező, egy fokkal higgadtabb Pápa pedig jól büntetőzött és végül 80-73-ra nyert.

 

NB I/B Zöld csoport, 4. forduló:

Concordia Motax KC Pápa - Vásárhelyi Kosársuli 80-73 (24-23, 26-23, 14-13, 16-14)

Pápa, 250 néző. V.: Jurák, Józsa, dr. Stánicz.

 

Pápa: Sonyák 10/6, Horváth 14/9, MURAI 20/3, Oroszi 4, Keller 8

Csere: Hódi 11/9, Balla 2, Burai 8/3, Márton L. 3/3, Kocsis

Edző: Kálmán László

 

Kosársuli: Varga Á. 4/3, Varga Z. 3/3, Bálint 2, Hargitai 6, Perák 6

Csere: Kovács 8/6, MOLNÁR 26/6, Rostás 12, Kelemen 6, Balogh

Edző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Éles, egylabdás rangadót buktunk el, a szerencse nem mellettünk állt. A legrosszabbkor hibáztunk mindig, így nem sikerült a bravúr. Még mindig hiányzik az a plusz a játékunkból, ami győzelmet érne, de jövő héttől még keményebben dolgozunk érte."


A következő fordulóban, október 27-én Pécsre látogat a felnőttcsapat is. Az a kiszálló sem ígérkezik könnyűnek, hisz a Rátgéber Akadémia jelenleg vezeti a bajnokságot.

 
 
Forrás: Nagy Benjamin-Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Dobogós helyezések Budapesten

Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

Mindszenti sorozatbetörés elfogással

Mindszenti sorozatbetörés elfogással

Nem kis riadalmat keltett a mindszenti és vásárhelyi facebookosok között az a hír, hogy 12 óra alatt 5 betörés volt. Igaz a betörő csak 4 órán ár örülhetett a zsákmánynak.
Rióban is kabala lehet Vásárhely

Rióban is kabala lehet Vásárhely

Elutazott Vásárhelyről Gyurta Dániel és öt úszótársa. Megköszönték a vásárhelyiek vendégszeretét. Videóriportunkban idézzük az első vásárhelyi táborozást.
Pokolból a mennybe

Pokolból a mennybe

A hosszabbítást a kék-sárgák bírták jobban. A padlóról felállva, majdnem 20 pontos hátrányból nyert a Vásárhelyi Kosársuli szombat este a Miskolc elleni bajnokiján.
 

És ezt már olvasta?

Fontos dátumok 2020-ban
Fontos dátumok 2020-ban Tervezhető a jövő évi síelés, nyaralás, vagy egyéb program. Itt a 2020-as év ünnep- és munkaszüneti napok és tanítási szünetek listája.
 
Gyermekek Karácsonya idén is
Gyermekek Karácsonya idén is Évek óta hagyomány, hogy a polgármester felhívást tesz közzé, hogy a cégek, vállalkozások, magánszemélyek segítsék adományaikkal a Gyermekek Karácsonyát.
 
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie Egy hétig lezárt dobozban eláll, lehet hogy utána is, „de valaki mindig megeszi”, így baromi nehéz rájönni mi a max. határidő az eltarthatóságában.
 
A halálos rongyláb tünet
A halálos rongyláb tünet A huzat hatására hullámzó hanghatás keletkezik, amely jelzi: beindult az izzás, az égés, amely során a hőmérséklet akár az ezer celsius fokot is elérheti.
 
Bizonytalan teremtő gondolkodás
Bizonytalan teremtő gondolkodás

Mi van akkor, amikor a teremtő vágy, teremtő gondolkodás sehogy se akar működni? A kisbaba-logika szerint ez azért van, mert nem sírtunk elég jól. Vagyis mi vagyunk a rosszak, hibásak, tehetetlenek – miközben mindenki más sikeres!

 
Gének határozzák meg, ki az édesszájú
Gének határozzák meg, ki az édesszájú Nem véletlen, hogy a kedves, szeretnivaló embereket gyakran az „édes” jelzővel illetjük és hogy a szerelmesek gyakran „Édesemnek” szólítják egymást.
 
Ivartalanítás állami pénzből
Ivartalanítás állami pénzből Az agrártárca támogatása keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanításának a finanszírozását kezdi meg hamarosan.