SportEgy sikeres szezon végén

2019. augusztus 17., szombat
 
Egy sikeres szezon végén

Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.

 

 

 

 

 


 

Ami a márciustól júliusig tartó országos bajnokságok (felnőtt, ifjúsági, serdülő, gyermek, cápa, delfin, hosszútávú medencés, illetve nyílt vízi) összesített pontversenyét illeti, a klub 1418 ponttal a rangsor előkelő, 12. helyén, egyben a Győr, a Szeged és az Eger mögött a 4. legjobb vidékiként (és 2. Csongrád megyeiként) zárt. Ha kizárólag a szigorúan vett medencés számokat nézzük, úgy a tavalyi 9. pozícióhoz képest egyet rontott a klub, és holtversenyben a 10. az országban.

 

Mindez Kenéz László elnök szerint “szép eredmény, főleg az anyagi lehetőségek tükrében, és azt vizsgálva, hogy kis klubként ismét a fővárosi nagyágyúk közvetlen közelében végeztünk”.

Az ifjúsági, valamint a delfin korosztály pontversenyében is az első tízben zártak a versenyzők, és összesen hét országos bajnoki cím (Földesi Balázs háromszor, Szilágyi Csaba kétszer, Szőke Zita egyszer diadalmaskodott, és a kaposvári 4×100-as lány ifi vegyesváltó (Forján Anna, Zaka Maja, Batta Orsolya, Szőke Zita) is nyert) jött össze, a további érmes, valamint pontszerző helyekről nem beszélve.

 

Nyár végéig ráadásul még egy világesemény vár a junior Eb-t követően Szőke Zitára, aki az augusztus 20. és 25. között a Duna Arénában rendezendő ifjúsági világbajnokságon három egyéni és öt váltószámban képviseli a NICS-HSÚVC-t. Felkészüléséről és programjáról Bán Sándor vezetőedző beszélt.

“A NICS-HSÚVC a rendkívül szerény és szorgalmas ifjú versenyzőnőjének, Szőke Zitának felkészülése a jövő heti ifi világbajnokságra befejeződött. Szerencsére betegség nélkül tudta végigedzeni az utolsó heteket is, így nyugodt lelkiismerettel léphet a rajtkőre a Duna Arénában. Egyéniben 50 és 100 gyorson, valamint 50 pillangón képviselheti hazánkat, városunkat a világ színe előtt, de ezeken kívül még öt váltóban vár rá nagyon nehéz feladat. A rendkívül erős mezőnyben azzal a tudattal állhat a küzdelmek elé, hogy minden tőle telhetőt megtett a tőle elvárható legjobb szereplésért, és büszke arra, hogy a világ legjobbjai között képviselheti a legklasszikusabb számokban hazánkat! Augusztus 20-án, a nyitónapon, a 4×200-as női gyorsváltóban mutatkozik be, majd 21-én 100 női gyorson és a 4×100-as mix vegyesváltóban. Augusztus 22-én 50 női pillangón és a 4×100-as mix gyorsváltóban fog várhatóan úszni. 23-án pihenőnapja lesz, majd 24-én, szombaton 50 női gyors és a 4×100-as női gyorsváltó vár rá. Az utolsó versenynapon, 25-én a 4×100-as női vegyesváltóval fogja zárni a sűrű programját.”

 

Ami a július eleji, hivatalos bejelentés és bejegyzés értelmében már jogilag is a névadó szponzor, a NICS nevét viselő egyesület életét érinti, Korcsik Levente a szervátültetettek világbajnokságán vesz részt az angliai Newcastle-ben, míg a szeniorok szintén sikeres hónapokat tudhatnak maguk mögött, legutóbb nyár közepén, a gyulai nyílt pályás ob-n a korosztályában egyeduralkodónak számító Nagy Enikő és Bogár Tibor is győzött, de a többi szenior is rendszeresen előkelő helyezésekkel méretteti meg magát a különböző viadalokon.

 

Augusztus 30-án, pénteken 17 órakor a hódmezővásárhelyi Hordó Pizzériában hivatalosan is lezárul az idény, egyben ezzel párhuzamosan megkezdődik az új. Szeptembertől változások lépnek életbe mind az edzők, mind a csoportok összetételét, mind a versenyzői garnitúra tekintetében, többen elhagyják az egyesületet és új érkezők is lesznek.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - NICS-HSÚVC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kábítószerfogás Vásárhelyen

Kábítószerfogás Vásárhelyen

Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt...
Ötnapos ünnepi programsorozat

Ötnapos ünnepi programsorozat

Öt nap, két színpad, tucatnyi program, Quimby koncert, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más....
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.