SportEgy győzelem már megvan

2019. április 13., szombat
 
Egy győzelem már megvan

Elkezdődött a felsőházi rájátszás a Vásárhelyi Kosársuli számára az NB I/B Zöld csoportjában - sajnos az eddigi 12 hazai meccshez képest bántóan kevés néző előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

A negyeddöntős párharcban az ellenfél az a DEAC U23, amely az alapszakaszban a 8. helyen zárt, ám az egyik legkellemetlenebb ellenfélnek számít ambiciózus fiatal játékosai miatt a bajnokságban. Ez az első meccsen is megmutatkozott.

A Hódtói Sportcsarnokban óriási debreceni nyomással indult a találkozó, Kovács Adrián gárdája nem feltett kézzel érkezett Tóth Tamás alapszakaszgyőztes csapatához. Az egész meccsen megfigyelhető intenzív támadás és védekezés mindkét félnél gyors játék formájában valósult meg, hol a Kosársuli, hol a Debrecen vezetett. A mieink taktikai elemei folyamatosan válaszként szolgáltak a vendégek kosaraira, végül 18-19-cel zárult a negyed.

A második játékrészben tovább folytatódott a lendületes harc, mindkét edző igyekezett tüzelni legénységét. A Kosársuli perceit Pavlovic Vuk triplája, majd Béres Nándor zsákolása szolgáltatta - egyébiránt a mieinktől öten jutottak tíz pont fölé, és kilencen rezzentették meg a hálót a mérkőzés során. A félidőig közelebb zárkózott a Tóth és Omenaka vezette DEAC, 34-31-gyel vonultak pihenőre a felek.

A harmadik és negyedik negyed is kísértetiesen hasonlított az első kettőre, nüanszok döntöttek csupán. A debreceniek nem adták meg magukat, a Kosársuli remek cseréi (Rostás Imre egymaga 11 pontig jutott) és jól befejezett támadásai által tízzel is ment a végjátékhoz közeledve. Az apró hibák majdnem megbosszulták magukat, hisz pillanatok alatt háromra zárkóztak a vendégek, ám a fantasztikusan teljesítő Vas Péter és Varga Zalán rutinja azt eredményezte, hogy kevéssel, de sikerült megtartani a kellő előnyt. A szív mellett a fej is a helyén volt, mindenki maximálisan hozzátette a tudása legjavát - vásárhelyi győzelemmel zárult tehát az első meccs, nagyon fontos lépést tett Tóth Tamás együttese a továbbjutás felé. Hétfőn Debrecenben egy hasonló játékkal összejöhet mindez!

NB I/B Zöld csoport, felsőházi rájátszás, negyeddöntő, első mérkőzés:


Vásárhelyi Kosársuli - DEAC U23 81-74 (18-19, 19-15, 25-22, 19-18)


Hódtói Sportcsarnok, 275 néző. Vezette: Radnóti, Maár, Borgula

Kosársuli: Molnár 5/3, Pavlovic 12/3, VARGA 19/3, Bálint 10, VAS 14/9
Csere: Béres 4, Perák 5, Börcsök -, Kelemen 1, Rostás 11, Czégel -
Vezetőedző: Tóth Tamás

DEAC: TÓTH 15/6, Kozák M. 16, Kozák B. 5, Gáspár 7/3, OMENAKA 13
Csere: Asszú 9/6, Opre 3/3, Szekeres -, Sólyom 1, Csomor 5/3
Vezetőedző: Kovács Adrián

 

Tóth Tamás: „Igazi rájátszás derbi volt, nüanszok döntöttek a mi javunkra. Óriási taktikai harc folyt a pályán, amiken sok hiba is volt, hullámzó volt a mérkőzés. Öt játékosom zárt tíz pont felett, és csapatszinten is jól működtünk. 1-0 nekünk, de vért kell izzadnunk Debrecenben, ha hétfőn le szeretnénk zárni a párharcot.”

Kovács Adrián: „Gratulálok a Vásárhelynek a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket az U20as döntőre, hiszen egy erős ellenfél otthonában szoros meccset tudtunk játszani. 4 dolgot kértem a srácoktól az öltözőben, amikre végig szerettünk volna koncentrálni, természetesen nem volt egyszerű, de nagyot küzdöttünk. Külön szeretném kiemelni a játékvezetést, ami végig korrekt és magas színvonalú volt. Örülök Opre Roland visszatérésének, már nagyon hiányzott a csapatnak.”


Folytatás április 15-én, hétfőn 16 órakor Debrecenben.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bálatűz több milliós kárral

Bálatűz több milliós kárral

Egy emlékezetes Földeák melletti hatalmas tűz ügye zárul le hamarosan. Vádat emeltek a - helyszín...
Korszerű mentőhelikoptert kapott a Dél Alföld

Korszerű mentőhelikoptert kapott a Dél...

Három mentőhelikoptert adott át üzemeltetésre az Országos Mentőszolgálat tulajdonában lévő Magyar...

 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.