Kultúra, oktatásEgy álom és ami körülötte van

2013. március 20., szerda
 
Egy álom és ami körülötte van

A hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány támogatására március 21-én Jótékonysági Gálával kezdődik az idei Aranyossy Napok programsorozata.

 

 

A képen Vajda Júlia

 

 

Az intézményben folyó több évtizedes pedagógiai munkát az 1992-ben létrejött Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány segíti, mégpedig az  úszás és lovasterápia szakmai és anyagi támogatásával.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében este 6 órától kezdődő gála címe, mottója "Egy álom akkor válik céllá, amikor lépéseket teszel annak megvalósítására."

A beszédes cím köré épített műsort István Attila a kuratórium elnöke állította össze és rendezte. Mint mondta, az iskola pedagógusai, jelenlegi és volt diákjai készülnek egy – egy produkcióval, amelyben többek között helyet kapott Judy Garland felejthetetlen dala az Oz a csodák csodája című filmből. Egy másik híresség, Edit Piaf barátságról szóló dala pantomimes előadásban kel életre.

A Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kamarakórusa a La mancha lovagja musical egyik betétdalát hozza el. A kórus még egy meglepetés dalban is közreműködik, amit Almási Évával közösen énekelnek. A Kossuth-díjas Kiváló Művésztől – aki egy riportban elmondta, szívesen fogadta a meghívást- Szabó Lőrinc verseiből hallunk néhányat.

 

Szintén örömmel vállalta a fellépést Vajda Júlia Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő. A makói születésű énekesnő karrierje kezdetén a szegedi Kisoperában énekelt. 1979 óta a Szegedi Nemzeti Színház tagja. 1985 óta magánénekes. Sok szép szerep, koncertek, turnék, fesztiválok, szabadtéri előadások, jótékonysági fellépések jellemzik az eltelt éveket.

 

A Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, rá valóban mindig is jellemző volt a fogékonyság a jótékonyság iránt. „Bennem van ez az adottság, ilyen típus vagyok, az első hívó szóra vállaltam a fellépést” mondta Vajda Júlia. A gálán Grieg: Peer Gynt-ből énekli Solvejg dalát, amit a műsor címe alapján választott. 

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Almási Éva az Aranyossy Gálán

 

Az Aranyossy Napok részletes programja ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Aranyossy Napok Hódmezővásárhelyen

Aranyossy Napok Hódmezővásárhelyen

Húszéves évfordulóját ünnepli az idei Aranyossy Napok, amely az intézmény falain és a...
Beiratkozás április második hetében

Beiratkozás április második hetében

A Hódmezővásárhelyi Járásban, tehát Vásárhelyen, Mártélyon, Mindszenten és...
 

És ezt már olvasta?

Új módszer – régi-új trükkök
Új módszer – régi-új trükkök Az utóbbi időben a fogyasztóvédelem területén ismét egyre több panasz érkezik a termékbemutatókkal kapcsolatban.
 
Van már költségvetés
Van már költségvetés Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-frakció tagjai támogatták.
 
A rendszer Vásárhelyen debütál
A rendszer Vásárhelyen debütál Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telefon és egyéb szolgáltatók számlái mellett.
 
A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.