Kultúra, oktatásEgy álom és ami körülötte van

2013. március 20., szerda
 
Egy álom és ami körülötte van

A hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány támogatására március 21-én Jótékonysági Gálával kezdődik az idei Aranyossy Napok programsorozata.

 

 

A képen Vajda Júlia

 

 

Az intézményben folyó több évtizedes pedagógiai munkát az 1992-ben létrejött Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány segíti, mégpedig az  úszás és lovasterápia szakmai és anyagi támogatásával.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében este 6 órától kezdődő gála címe, mottója "Egy álom akkor válik céllá, amikor lépéseket teszel annak megvalósítására."

A beszédes cím köré épített műsort István Attila a kuratórium elnöke állította össze és rendezte. Mint mondta, az iskola pedagógusai, jelenlegi és volt diákjai készülnek egy – egy produkcióval, amelyben többek között helyet kapott Judy Garland felejthetetlen dala az Oz a csodák csodája című filmből. Egy másik híresség, Edit Piaf barátságról szóló dala pantomimes előadásban kel életre.

A Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kamarakórusa a La mancha lovagja musical egyik betétdalát hozza el. A kórus még egy meglepetés dalban is közreműködik, amit Almási Évával közösen énekelnek. A Kossuth-díjas Kiváló Művésztől – aki egy riportban elmondta, szívesen fogadta a meghívást- Szabó Lőrinc verseiből hallunk néhányat.

 

Szintén örömmel vállalta a fellépést Vajda Júlia Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő. A makói születésű énekesnő karrierje kezdetén a szegedi Kisoperában énekelt. 1979 óta a Szegedi Nemzeti Színház tagja. 1985 óta magánénekes. Sok szép szerep, koncertek, turnék, fesztiválok, szabadtéri előadások, jótékonysági fellépések jellemzik az eltelt éveket.

 

A Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, rá valóban mindig is jellemző volt a fogékonyság a jótékonyság iránt. „Bennem van ez az adottság, ilyen típus vagyok, az első hívó szóra vállaltam a fellépést” mondta Vajda Júlia. A gálán Grieg: Peer Gynt-ből énekli Solvejg dalát, amit a műsor címe alapján választott. 

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Almási Éva az Aranyossy Gálán

 

Az Aranyossy Napok részletes programja ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Aranyossy Napok Hódmezővásárhelyen

Aranyossy Napok Hódmezővásárhelyen

Húszéves évfordulóját ünnepli az idei Aranyossy Napok, amely az intézmény falain és a...
Beiratkozás április második hetében

Beiratkozás április második hetében

A Hódmezővásárhelyi Járásban, tehát Vásárhelyen, Mártélyon, Mindszenten és...
 

És ezt már olvasta?

Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása Augusztus 16-17-én izgalmas és látványos ökölvívómeccseket láthattak a sportbarátok Szegeden, a Stefánián, a kétnapos Fesztivál-kupán.
 
Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.