Kultúra, oktatásEgy álom és ami körülötte van

2013. március 20., szerda
 
Egy álom és ami körülötte van

A hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány támogatására március 21-én Jótékonysági Gálával kezdődik az idei Aranyossy Napok programsorozata.

 

 

A képen Vajda Júlia

 

 

Az intézményben folyó több évtizedes pedagógiai munkát az 1992-ben létrejött Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány segíti, mégpedig az  úszás és lovasterápia szakmai és anyagi támogatásával.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében este 6 órától kezdődő gála címe, mottója "Egy álom akkor válik céllá, amikor lépéseket teszel annak megvalósítására."

A beszédes cím köré épített műsort István Attila a kuratórium elnöke állította össze és rendezte. Mint mondta, az iskola pedagógusai, jelenlegi és volt diákjai készülnek egy – egy produkcióval, amelyben többek között helyet kapott Judy Garland felejthetetlen dala az Oz a csodák csodája című filmből. Egy másik híresség, Edit Piaf barátságról szóló dala pantomimes előadásban kel életre.

A Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kamarakórusa a La mancha lovagja musical egyik betétdalát hozza el. A kórus még egy meglepetés dalban is közreműködik, amit Almási Évával közösen énekelnek. A Kossuth-díjas Kiváló Művésztől – aki egy riportban elmondta, szívesen fogadta a meghívást- Szabó Lőrinc verseiből hallunk néhányat.

 

Szintén örömmel vállalta a fellépést Vajda Júlia Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő. A makói születésű énekesnő karrierje kezdetén a szegedi Kisoperában énekelt. 1979 óta a Szegedi Nemzeti Színház tagja. 1985 óta magánénekes. Sok szép szerep, koncertek, turnék, fesztiválok, szabadtéri előadások, jótékonysági fellépések jellemzik az eltelt éveket.

 

A Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, rá valóban mindig is jellemző volt a fogékonyság a jótékonyság iránt. „Bennem van ez az adottság, ilyen típus vagyok, az első hívó szóra vállaltam a fellépést” mondta Vajda Júlia. A gálán Grieg: Peer Gynt-ből énekli Solvejg dalát, amit a műsor címe alapján választott. 

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Almási Éva az Aranyossy Gálán

 

Az Aranyossy Napok részletes programja ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Aranyossy Napok Hódmezővásárhelyen

Aranyossy Napok Hódmezővásárhelyen

Húszéves évfordulóját ünnepli az idei Aranyossy Napok, amely az intézmény falain és a...
Beiratkozás április második hetében

Beiratkozás április második hetében

A Hódmezővásárhelyi Járásban, tehát Vásárhelyen, Mártélyon, Mindszenten és...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.