Kultúra, oktatásE-naplóban sem szebb az egyes

2011. július 12., kedd
 
E-naplóban sem szebb az egyes

Nem érdemes a rossz tanulónak a rendszer feltörésével bíbelődni, mert az e-napló mellett a papíralapú nyilvántartás is megmarad. Balázs József az Önkormányzat Oktatási Csoportjának vezetője azt mondta, addig, amíg nincs minden családban számítógép, mindenképpen párhuzamosan megmarad a régi rendszer is.

 

 

 

Gábor szülei az előző tanév során többször szóvá tették, sosem tudják napra készen milyen jegyei vannak az iskolában. Fiuk magyarázkodása szerint ellenőrzője hol a padban maradt, hol a tanár szedte be éppen akkor. Aztán hónapokkal később egy fogadóórán kiderült, bizony van jó néhány egyes és kettes a naplóban.

 

Szeptembertől már nem kell a szülőnek „információhiány” miatt aggódnia, mert Hódmezővásárhelyen minden önkormányzati oktatási intézményben bevezetik az e-naplót.

Nem érdemes a rossz tanulónak a rendszer feltörésével bíbelődni, mert az e-napló mellett a papíralapú nyilvántartás is megmarad. Balázs József az Önkormányzat Oktatási Csoportjának vezetője azt mondta, addig, amíg nincs minden családban számítógép, mindenképpen párhuzamosan megmarad a régi rendszer is. Az e-napló bevezetésével a fő hangsúlyt a szolgáltatásra tenné. Hiszen az e-naplón keresztül folyamatosan „képben” van a szülő, gyermeke tanulmányaival kapcsolatban. Csak az igényelt kód segítségével férhet hozzá a rendszerhez és mindenki csak a saját gyermeke adatairól láthat információt. Segítségével viszont a szülők bármikor, bárhonnan megtudhatják, hogyan tanul gyermekük, illetve mikor hiányzott utoljára az iskolából. Természetesen nem zárja ki a személyes találkozót a pedagógussal, nem az a cél, hogy ez elhagyható legyen. A csoportvezető elmondása szerint az elmúlt tanévben a HISZK Tagintézményeiben, valamint a Németh László Gimnázium és Általános Iskolában már alkalmazták az e-naplót, annak jó tapasztalatai eredményeként 2011. szeptembertől a város valamennyi önkormányzati oktatási intézményében bevezetik.  

 

Olvassa el ezt is!

A nehéz iskolatáska helyett mobileszközök

A nehéz iskolatáska helyett mobileszközök

A vásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskolát is felkérték résztvevőnek egy, az oktatást forradalmasító programba.  
Kipróbáltuk! Szuper! -  Percrekész menetrendi információkat nyújt a MÁV

Kipróbáltuk! Szuper! - Percrekész menetrendi információkat nyújt a MÁV

A térkép valós idejű információkat szolgáltat a vonatok indulásáról, a késések várható idejéről. A programnak köszönhetően a vonatra várakozók megtudhatják, hol jár adott pillanatban a szerelvény.
Energianap a Hódtói Sportcsarnokban

Energianap a Hódtói Sportcsarnokban

November 30-án pénteken a Hódtói Sportcsarnokban, "Energianap 2012" címmel játékos-ismeretterjesztő formában mutatják be az energiafelhasználás témakörét a vásárhelyi diákoknak.
90 éves Pintér Mihályné

90 éves Pintér Mihályné

Gazdálkodó családban született. Az Alsó-Tiszavidéki Vízügyi Igazgatóságtól ment nyugdíjba.
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.