SportDrámai csatában úszott el a feljutás

2019. május 12., vasárnap
 
Drámai csatában úszott el a feljutás

Az elődöntő harmadik mérkőzését vívta szombat este a Hódtói Sportcsarnokban a Vásárhelyi Kosársuli és a Salgótarjáni KSE.

 

 

 

 

 

 

A találkozó az NB I/B Zöld csoportjának fináléjába kerülést, ezzel együtt a Piros csoportba való feljutást hivatott eldönteni – az 1-1-es állás és a két csapat nagyjából azonos pillanatnyi játékereje miatt megjósolni is nehéz volt előzetesen, ki kerülhet ki győztesen a párharcból.

 

Jól indult hazai szempontból a meccs, Vas Péter két remek triplájának, valamint Bálint Erik ketteseinek köszönhetően egy lerohanásszerű három és fél perc után 14-4 állt az eredményjelzőn a mi javunkra – jött is a vendégek időkérése. Csapatkapitányunk erre újabb hármassal válaszolt pár pillanattal később, 19-6-nál pedig azért támadhatott a Kosársuli, hogy akár tizenöt pont legyen a különbség. Sajnos ehelyett rövidzárlat következett, megindult az egész mérkőzésen látható, elképesztő büntetőkihagyó-sorozat, amelynek Tóth Tamás időkérése ellenére az lett a következménye a játék képében, hogy a negyed végére felzárkózott a Salgótarján (21-20).

 

A pirosmezesek nemhogy utolérték a Kosársulit, a második tíz perc elején el is hagyták a vendéglátót, Joó és Herendic vezetésével 21-29-re fordítottak. Ebből a 0-17-es szériából is volt azonban visszaút, Béres Nándor és Varga Zalán kosarai révén a negyed második felére fej-fej melletti eredmény alakult ki, a félidőben így mindössze formalitásként hatott a 38-37-es hazai előny – a lényegi döntés a második félidőre maradt.

 

Csakhogy a szünet után sem akaródzott elszakadniuk a feleknek. Mind támadásban, mind védekezésben akadtak pontatlanságok mindkét oldalon, hol a Kosársuli (egy adott pillanatban, a 25. percben öt ponttal is), hol a Tarján vezetett. Az őrült hajrára „felkészülésként” ható harmadik negyedet Varga Zalán utolsó másodperces, hihetetlen triplája rázta fel, a közönség egy pillanatra felrobbant, hasonlóan a támadóidő lejártát reklamáló, ezért technikait kapó vendégkispadhoz.

 

Az 57-53-as, minimális előny a miénk volt, ahogyan négy ponttal vezettünk Vas Péter büntetői és kettese (62-58), majd Perák Denis pöccintése után (64-60) is. Az utolsó öt perc ötpontos vásárhelyi fórral (70-65) indult, hogy aztán Béres pontjainál félig-meddig elhiggyük, megvan a továbbjutás (72-65). Két és fél perccel a vége előtt összehívta gárdáját egy időkérés erejéig Tóth Tamás, és úgy tűnt, hosszú támadásokkal sikerül megtartani az előnyt, hisz a záró hatvan másodperc 74-70-nel kezdődött. Csakhogy a Boinitzer, Herendic, Csabák trió fogta magát, és rendesen kihasználta a Kosársuli hibáit, utóbbi hármasánál, 13,2 másodpercre a végét jelentő dudaszótól már a Salgótarján érezhette nyeregben magát (76-77). S noha Herendic egy büntetőt elhibázott, Varga pedig közelivel egalizált (78-78), maradt még 1,7 másodperc a mérkőzésből, ami jobb lett volna, ha nincs – az időkérés alatt ugyanis előbb a tarjániak megbeszélték, hogy Herendic bepassza után Csabák fejezi be az akciót, majd a pályán ugyanezt sikeresen meg is valósították.

 

A vége a mi szempontunkból csalódottság, a vendégek szempontjából pedig öröm és pezsgőzés. Igazi egylabdás találkozó volt, amiből nem mi jöttünk ki jobban - sajnos a legrosszabbkor tört meg a hazai veretlenségünk a bajnokságban. A következő szezont ismét a Zöld csoportban kezdi a következő hetekben még a bronzéremért harcoló Kosársuli, míg a Salgótarján a Bajával együtt a Piros csoportban folytatja.

 

NB I/B Zöld csoport, elődöntő, harmadik mérkőzés:

Vásárhelyi Kosársuli-Salgótarjáni KSE 78–80 (21-20, 17-17, 19-16, 21-27)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Goda, Rácz, Vida
 

 

Kosársuli: Molnár 9, VARGA 24/6, Béres 9/6, Bálint 7, VAS 19/9.
Csere: Perák 7, Pavlovic 3, Börcsök -, Kelemen -, Kovács -, Czégel -.
Vezetőedző: Tóth Tamás

Salgótarján: HERENDIC 28/6, Piukovics B. 7/3, Kovács M. 7/3, Joó 14/6, Hajdu 2,
Csere: CSABÁK 15/6, Boinitzer 7, Zábó -, Kovács D. -.
Vezetőedző: Ughy Albert

 A párharc győztese: a Salgótarján, 2-1-es összesítéssel

 

Tóth Tamás: „Egylabdás meccsen nem érdemtelenül nyert az ellenfelünk. Gratulálok a Salgótarjánnak a feljutáshoz, jobb formában voltak nálunk! 15 büntetőt hagytunk ki és a végjátékban két végzetes, rossz döntést hoztunk. Van nagyobb tragédia a Zöld és a Piros csoportban való szereplésnél, így ezúton kívánok rengeteg erőt és gyógyulást Gereben Líviának. Szorítunk érted!

 

Ughy Albert: „Először is nagyon gratulálok a srácoknak, egy borzasztóan idegőrlő és kemény meccs volt, amit sikerült egy utolsó másodperces kosárral megnyernünk. Most már nincs más feladatunk, mint a döntőre koncentrálni! Gratulálok a vásárhelyi csapatnak is, és további sok sikert nekik!

 

A Kosársuli szombaton 18 óra 30 perckor lép legközelebb pályára, a bronzéremért zajló csata első mérkőzésén az Óbudai Kaszások látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Drágul a tram-train beruházás

Drágul a tram-train beruházás

Körülbelül egymilliárddal emelkedik a tram-train építési költsége és újabb...
Nyitott laktanyai nap Vásárhelyen

Nyitott laktanyai nap Vásárhelyen

A megalakulásának 70. évfordulóját ünnepli a NATO, amelyhez húsz évvel ezelőtt csatlakozott Magyar...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre.
 
Tanulmányúton Vásárhelyen
Tanulmányúton Vásárhelyen A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tagjai felkeresték a Tornyai János Múzeumot és az Emlékpontot is.
 
Hazánk és a magyar emberek biztonságért
Hazánk és a magyar emberek biztonságért Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
 
A város múltjáról valló leletek
A város múltjáról valló leletek A Bethlen Gábor Református Gimnázium bővítésének megkezdése előtt kétszázötven négyzetméteres területen végeznek próbafeltárást a régészek.