A Corvin Nap idén is több helyszínen zajlott: a Városház utcai iskolában és a Fekete Sasban. Az iskolaépületben és udvarán legalább 15 féle elfoglaltságból, szórakozásból lehetett válogatni.
Fotók: VH
Ezzel párhuzamosan a Fekete Sasban másféle sürgés-forgás volt, hiszen terítési bemutatóra készültek a vendéglátós diákok. Kifejezetten díszétkezésekhez szervíroztak. Különböző fantázia címekkel sugallt terítékek bármelyik osztályon felüli étteremben sikert arattak volna.
A merészebb pincértanulók fantáziája is meglódult, hiszen volt olyan terítés, amelynek a „Mediterrán ebéd a yahton” címet adták. Idén is divat a nem rikító, inkább finom pasztell színekkel kombinált teríték.
A pincérek mellett, a szakácsok, cukrászok kevésbé vannak rivaldafényben, bár egy jó vendéglátóhelyen szinte rajtuk múlik a legtöbb. Ezt a Corvin iskolanapján a diákok pompás torták bemutatójával bizonyították, illetve a cukrásztanulók keze alól kikerült kedves állatfigurákkal, grillázs kompozíciókkal. A zöldségfaragók is kitettek magukért, egy-egy csodás összeállítást elnézve, sajnáltuk, hogy a „fogak között végezték”.