SportDiákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

2013. április 24., szerda
 
Diákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

Április 20-án a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata, minden mérkőzését megnyerve bejutott  a Telekom Leány Labdarugó Diákolimpia országos döntőjébe.

 

 

 


 

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezte meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre.

 

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, összesen 760 focicsapat 8500 résztvevőjével került sor.

Április 20-án Szegeden volt a IV. korcsoportos általános iskolás lányok megyei döntője, amelyen Hódmezővásárhelyt a Szent István Általános Iskola képviselte. A tornán hat csapat vett részt, körmérkőzésben mindenki játszott mindenkivel.

A Szent István Általános Iskola leánycsapata minden mérkőzését megnyerve lett első, így Csongrád megyéből  ők vehetnek részt  az országos döntőben, amelyet májusban  Fonyódon rendeznek.

A torna gólkirálynője Agócs Edina szintén az iskola tanulója.

 

Csapattagok: Korom Rita, Horváth Dorina, Balázs Mária, Kis Dalma, Kis-Molnár Nikoletta, Becsei Mária, Agócs Edina, Vígh Dzsenifer, Kispál Kitti. Felkészítőjük: Horváth Ádám.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

Irány a Vadaspark 2013-ban is a...

Ismét 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a Szegedi Vadasparkot a Hódmezővásárhelyi...
Kecskeméti portya 5 éremmel

Kecskeméti portya 5 éremmel

Az Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen két ország 40 egyesületének 646 versenyzője ált fel a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Lelőtte a macskát, fogházbüntetést kapott
Lelőtte a macskát, fogházbüntetést kapott Kínában leölik és megeszik, de azt ott szabad. Nálunk macskát bántani nem szabad, a lelövéséért még dutyi is jár.   
 
Vásárhelyre is ellátogat az EBESZ delegáció
Vásárhelyre is ellátogat az EBESZ delegáció Június 27-től ötnapos látogatást tesz Magyarországon az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet 26 résztvevő államának 71 képviselője.
 
Százan kaptak kitüntetést Vásárhelyen
Százan kaptak kitüntetést Vásárhelyen Szent László napja alkalmából mintegy 100 katona vehette át a Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért Szolgálati Jelet Hódmezővásárhelyen. Videóval!
 
Risztov Éva Híd
Risztov Éva Híd Június 23-án a BKK különleges programmal kedveskedett az utazóközönségnek és tisztelgett a magyar olimpiai hősök teljesítménye előtt.
 
Hagyományok nyomában
Hagyományok nyomában 30 néptánc és képzőművészet tanszakos tanuló vett részt a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Iskola pályázati projektjében. Képekkel!
 
Fociláz Vásárhelyen is
Fociláz Vásárhelyen is A BFMK előtt ezrek figyelik a magyar válogatott meccsről-meccsre növekvő szenzációját. Folytatás a belgák ellen. A szurkolás, a hangulat vasárnap is első osztályú lesz.
 
Tűzszínház és koncertdömping
Tűzszínház és koncertdömping Idén is lesz Hó(l)dfény Fesztivál Vásárhelyen A hétvégén koncertekkel, performanszokkal és múzeumi programokkal várják az érdeklődőket. Részletes program!