SportDiákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

2013. április 24., szerda
 
Diákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

Április 20-án a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata, minden mérkőzését megnyerve bejutott  a Telekom Leány Labdarugó Diákolimpia országos döntőjébe.

 

 

 


 

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezte meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre.

 

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, összesen 760 focicsapat 8500 résztvevőjével került sor.

Április 20-án Szegeden volt a IV. korcsoportos általános iskolás lányok megyei döntője, amelyen Hódmezővásárhelyt a Szent István Általános Iskola képviselte. A tornán hat csapat vett részt, körmérkőzésben mindenki játszott mindenkivel.

A Szent István Általános Iskola leánycsapata minden mérkőzését megnyerve lett első, így Csongrád megyéből  ők vehetnek részt  az országos döntőben, amelyet májusban  Fonyódon rendeznek.

A torna gólkirálynője Agócs Edina szintén az iskola tanulója.

 

Csapattagok: Korom Rita, Horváth Dorina, Balázs Mária, Kis Dalma, Kis-Molnár Nikoletta, Becsei Mária, Agócs Edina, Vígh Dzsenifer, Kispál Kitti. Felkészítőjük: Horváth Ádám.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

Irány a Vadaspark 2013-ban is a...

Ismét 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a Szegedi Vadasparkot a Hódmezővásárhelyi...
Kecskeméti portya 5 éremmel

Kecskeméti portya 5 éremmel

Az Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen két ország 40 egyesületének 646 versenyzője ált fel a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Megint elkapták a vásárhelyi tolvajt
Megint elkapták a vásárhelyi tolvajt A 22 éves férfinak már 2013-ban is volt büntetőügye, most viszont három élelmiszerüzletből, egy italboltból és egy drogériából lopott.
 
Hangolódás a feladatra
Hangolódás a feladatra Frissítve! Augusztus 16-án átvette megbízását a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium új igazgatója. Hódiné Földesi Sára lett az igazgatója a nagy múltú iskolának.
 
Roma fiatalok figyelmébe!
Roma fiatalok figyelmébe! Öt éve a roma fiatalok részaránya fél százalék volt a felsőoktatásban, az elmúlt tanévben pedig már 1,7 százalék. Az idei keret 275 millió forint, 65 millióval több a tavalyinál.
 
Pótfelvételi ponthatárok csütörtökön
Pótfelvételi ponthatárok csütörtökön A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános eljárásban, július 26-án nyilvánosságra hozottnál.
 
Vásárhelyi festők képkincsei kerültek elő
Vásárhelyi festők képkincsei kerültek elő Az albumban csaknem 160 festmény szerepel és egyúttal képet ad a vásárhelyi és szegedi festők munkásságáról. Sok alkotás kimaradt.
 
Formálódó aranynemzedék
Formálódó aranynemzedék 176-nál jár a legfényesebben csillogó mutató, összeszámolva 298 bajnokunk és 501 érmesünk van, ami felettébb pazar egy olyan kis országtól, mint a miénk.
 
Jól jön az ingyen tüzelőanyag
Jól jön az ingyen tüzelőanyag Idén is pályázhatnak ingyenes tűzifára az ötezer lakos alatti települések. Tavaly Mártély és Székkutas is nyert, Vásárhelyen 200 köbméter fát osztottak ki.