SportDiákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

2013. április 24., szerda
 
Diákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

Április 20-án a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata, minden mérkőzését megnyerve bejutott  a Telekom Leány Labdarugó Diákolimpia országos döntőjébe.

 

 

 


 

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezte meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre.

 

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, összesen 760 focicsapat 8500 résztvevőjével került sor.

Április 20-án Szegeden volt a IV. korcsoportos általános iskolás lányok megyei döntője, amelyen Hódmezővásárhelyt a Szent István Általános Iskola képviselte. A tornán hat csapat vett részt, körmérkőzésben mindenki játszott mindenkivel.

A Szent István Általános Iskola leánycsapata minden mérkőzését megnyerve lett első, így Csongrád megyéből  ők vehetnek részt  az országos döntőben, amelyet májusban  Fonyódon rendeznek.

A torna gólkirálynője Agócs Edina szintén az iskola tanulója.

 

Csapattagok: Korom Rita, Horváth Dorina, Balázs Mária, Kis Dalma, Kis-Molnár Nikoletta, Becsei Mária, Agócs Edina, Vígh Dzsenifer, Kispál Kitti. Felkészítőjük: Horváth Ádám.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

Irány a Vadaspark 2013-ban is a...

Ismét 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a Szegedi Vadasparkot a Hódmezővásárhelyi...
Kecskeméti portya 5 éremmel

Kecskeméti portya 5 éremmel

Az Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen két ország 40 egyesületének 646 versenyzője ált fel a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Hiányzott egy kis plusz
Hiányzott egy kis plusz A vásárhelyi kézis lányok egy roppant masszív, dinamikus ellenféllel csaptak össze, akik ellen nem igen találták az ellenszert. A döntetelen azért összejött.
 
Dicsérték katonáinkat
Dicsérték katonáinkat Ezúttal kis létszámban ismét külföldi gyakorlaton vesznek részt vásárhelyi katonák. Hende Csaba szerint a magyar katonák elkötelezetten, fegyelmezetten és szakmailag kiválóan teljesítik feladatukat.
 
Kétszeres bronzérmes lett Zsarkó Dániel Péter
Kétszeres bronzérmes lett Zsarkó Dániel Péter Mariborban, a Kick Box Európa-bajnokságon 30 ország több mint 600 versenyzője mérte össze tudását. A földeáki Zsaró Dániel Péter is a magyar válogatott tagja volt.
 
Nagy pályán kis kosarasok
Nagy pályán kis kosarasok Négy iskola előkészítő csoportjai, összesen 80 első és második osztályos játékos mérte össze tudását a Hódtói Sporcsarnokban. Nagy képpel!
 
Hetven éve történt
Hetven éve történt A Szovjetunióba hurcoltak emléknapján, november 25-én 13 órától a hódmezővásárhelyi Emlékpontban tartanak tanórát a 20. századi magyar történelem tragikus fejezetéről.
 
Nem jár óvodába - nem jár családi pótlék
Nem jár óvodába - nem jár családi pótlék A kormány jövő szeptembertől az óvodalátogatáshoz fogja kötni a családi pótlék folyósítását. A szülő kérhet felmentést a kötelező óvodalátogatás alól.
 
Most már hazudnak is
Most már hazudnak is Ingerült, mérges vásárhelyiek arra panaszkodtak, hogy megint sűrűsödnek a termékbemutatókra invitáló telefonok. Ezúttal megint más módszerrel próbálkoznak.