SportDiákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

2013. április 24., szerda
 
Diákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

Április 20-án a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata, minden mérkőzését megnyerve bejutott  a Telekom Leány Labdarugó Diákolimpia országos döntőjébe.

 

 

 


 

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezte meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre.

 

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, összesen 760 focicsapat 8500 résztvevőjével került sor.

Április 20-án Szegeden volt a IV. korcsoportos általános iskolás lányok megyei döntője, amelyen Hódmezővásárhelyt a Szent István Általános Iskola képviselte. A tornán hat csapat vett részt, körmérkőzésben mindenki játszott mindenkivel.

A Szent István Általános Iskola leánycsapata minden mérkőzését megnyerve lett első, így Csongrád megyéből  ők vehetnek részt  az országos döntőben, amelyet májusban  Fonyódon rendeznek.

A torna gólkirálynője Agócs Edina szintén az iskola tanulója.

 

Csapattagok: Korom Rita, Horváth Dorina, Balázs Mária, Kis Dalma, Kis-Molnár Nikoletta, Becsei Mária, Agócs Edina, Vígh Dzsenifer, Kispál Kitti. Felkészítőjük: Horváth Ádám.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

Irány a Vadaspark 2013-ban is a...

Ismét 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a Szegedi Vadasparkot a Hódmezővásárhelyi...
Kecskeméti portya 5 éremmel

Kecskeméti portya 5 éremmel

Az Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen két ország 40 egyesületének 646 versenyzője ált fel a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Pikali Gerdának csak a hússal van baja
Pikali Gerdának csak a hússal van baja Kétgyermekes anyukaként a természetességre és a kényelemre voksol. A legszívesebben farmerban és pólóban intézi napi teendőit, és őrizve fittségét, ahova teheti, gyalog jár.
 
Megvan az útravaló
Megvan az útravaló A hódmezővásárhelyi elkerülő út építése mellett megújul a Szeged és Algyő négysávos is.
 
Foltonfoltok
Foltonfoltok A tizenöt-húsz klubtag legalább tízszerese jött el szeptember 20-án délelőtt Mártélyra ahol a Tulipán Foltmozaik Klub rendezte évenkénti kerítés tárlatát. Képekkel!
 
Fotóklub a fókuszban
Fotóklub a fókuszban Rögtön az első klubnapon megduplázódhatott a Lucien Hervé Kamera Klub tagjainak a száma. Szombaton már kisebb szakmai foglalkozássá vált a tagjelöltek fotóinak értékelése.
 
Húszéves a Belvárosi Olvasókör
Húszéves a Belvárosi Olvasókör Az 1994-ben alakult hódmezővásárhelyi civil szervezet, mára mintegy 230 fősre duzzadt.
 
Lelke legyen bekötve az élet kötelékébe
Lelke legyen bekötve az élet kötelékébe Dömötör Mihály közel negyven fotójából Béth Hácháim – Az élők háza címmel szeptember 19-én délután nyílt kiállítás a hódmezővásárhelyi Zsinagógában.
 
Csökkennek a gyógyszerárak októbertől
Csökkennek a gyógyszerárak októbertől Több száz, elsősorban a népbetegségek kezelésére szolgáló készítmény ára csökken, átlagosan 10 százalékkal. Gyógyszerlistával!