SportDiákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

2013. április 24., szerda
 
Diákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

Április 20-án a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata, minden mérkőzését megnyerve bejutott  a Telekom Leány Labdarugó Diákolimpia országos döntőjébe.

 

 

 


 

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezte meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre.

 

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, összesen 760 focicsapat 8500 résztvevőjével került sor.

Április 20-án Szegeden volt a IV. korcsoportos általános iskolás lányok megyei döntője, amelyen Hódmezővásárhelyt a Szent István Általános Iskola képviselte. A tornán hat csapat vett részt, körmérkőzésben mindenki játszott mindenkivel.

A Szent István Általános Iskola leánycsapata minden mérkőzését megnyerve lett első, így Csongrád megyéből  ők vehetnek részt  az országos döntőben, amelyet májusban  Fonyódon rendeznek.

A torna gólkirálynője Agócs Edina szintén az iskola tanulója.

 

Csapattagok: Korom Rita, Horváth Dorina, Balázs Mária, Kis Dalma, Kis-Molnár Nikoletta, Becsei Mária, Agócs Edina, Vígh Dzsenifer, Kispál Kitti. Felkészítőjük: Horváth Ádám.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

Irány a Vadaspark 2013-ban is a...

Ismét 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a Szegedi Vadasparkot a Hódmezővásárhelyi...
Kecskeméti portya 5 éremmel

Kecskeméti portya 5 éremmel

Az Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen két ország 40 egyesületének 646 versenyzője ált fel a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Komolyzene könnyed közvetlenséggel
Komolyzene könnyed közvetlenséggel A Kelemen-kvartett október 6-án a hódmezővásárhelyi református ótemplomban kezdi hét várost érintő országos koncertkörútját.  
 
Leszavazta Magyarország az uniós rendeletet
Leszavazta Magyarország az uniós rendeletet Nincs írásos garancia arra, hogy az unióban nem kívánatosnak minősülő fajok listájára nem fog rákerülni az immár hungarikummá minősített fehér akác.
 
Ha úgy érzed, benned is megvan…
Ha úgy érzed, benned is megvan…  Nem volt nehéz teltházasra szervezni az HISZK – Faktor vetélkedőt idén sem, hiszen sokan voltak kíváncsiak a színpadra lépő iskola- illetve osztálytársaikra. Képekkel és eredményekkel!
 
WWF: a vadállatok fele elpusztult az utóbbi évtizedekben
WWF: a vadállatok fele elpusztult az utóbbi évtizedekben Régiónkban a legkomolyabb változást talán az édesvízi fajok populációjának 30%-os csökkenése jelenti az 1970-es évek óta. Van más gond is!
 
Csapategység a siker kulcsa
Csapategység a siker kulcsa Az NBII-es Felnőtt Bajnokságban a meccs a várakozásoknak megfelelően alakult, ellenfelüknek esélyt sem adva, magabiztosan tartották itthon a két pontot.
 
Telt ház a Kosársulinál
Telt ház a Kosársulinál Az elmúlt időszakban 300-ra emelkedett a kék-sárgáknál regisztrált utánpótláskorúak száma, így egyelőre befejeződött a férőhelyek feltöltése.
 
Izgő-mozgó informatika
Izgő-mozgó informatika Az NLG-ben többek között különböző feladatokat végrehajtó robotok, robotkaros modellek kicsik és nagyok számára egyaránt izgalmas látvány lesz.