SportDiákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

2013. április 24., szerda
 
Diákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

Április 20-án a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata, minden mérkőzését megnyerve bejutott  a Telekom Leány Labdarugó Diákolimpia országos döntőjébe.

 

 

 


 

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezte meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre.

 

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, összesen 760 focicsapat 8500 résztvevőjével került sor.

Április 20-án Szegeden volt a IV. korcsoportos általános iskolás lányok megyei döntője, amelyen Hódmezővásárhelyt a Szent István Általános Iskola képviselte. A tornán hat csapat vett részt, körmérkőzésben mindenki játszott mindenkivel.

A Szent István Általános Iskola leánycsapata minden mérkőzését megnyerve lett első, így Csongrád megyéből  ők vehetnek részt  az országos döntőben, amelyet májusban  Fonyódon rendeznek.

A torna gólkirálynője Agócs Edina szintén az iskola tanulója.

 

Csapattagok: Korom Rita, Horváth Dorina, Balázs Mária, Kis Dalma, Kis-Molnár Nikoletta, Becsei Mária, Agócs Edina, Vígh Dzsenifer, Kispál Kitti. Felkészítőjük: Horváth Ádám.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

Irány a Vadaspark 2013-ban is a...

Ismét 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a Szegedi Vadasparkot a Hódmezővásárhelyi...
Kecskeméti portya 5 éremmel

Kecskeméti portya 5 éremmel

Az Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen két ország 40 egyesületének 646 versenyzője ált fel a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A hazának élve van rátok szüksége
A hazának élve van rátok szüksége A hatvan évvel ezelőtti eseményeket bemutató rendhagyó történelemórák sorában Gyulai József professzor mesélt a diákoknak.
 
12 emberöltő 500 oldalban
12 emberöltő 500 oldalban

Több, mint hét évszázadot felölő családi históriát foglalt kötetbe Dr. Elek András hódmezővásárhelyi családtörténeti kutató.

 
Izomerővel begyűjtött érmek
Izomerővel begyűjtött érmek Hétvégén Tiszaújvárosban a hódmezővásárhelyi HERKULES SE 8 versenyzője - köztük egy 14 éves lány - 10 érmes helyezéssel tette le a névjegyét.
 
Háború a Máté Taekwondo és a Szövetség között
Háború a Máté Taekwondo és a Szövetség között A Magyar Taekwondo Szövetség csalással, hamisítással vádolja a vásárhelyi Máté Taekwondo SE-t, akik viszont az egyesület ellehetetlenítéséről beszélnek.
 
Az egykori lisztes diák országos sikerei
Az egykori lisztes diák országos sikerei Az országos hírnevét elindító Dunakanyar Hangja döntőjén ott ültek az xfaktorosok akik ajánlották, hogy  próbálja meg, vesztenivalója nincs.
 
90 éves Vári Ernő
90 éves Vári Ernő A vásárhelyi olvasóköri élet népszerű és mindig aktív tagja, hathatós közreműködésével alakult meg a helyi Nyugdíjas Szövetség.
 
Konferencia Mindszenty bíborosról
Konferencia Mindszenty bíborosról Kiszabadításának hatvanadik évfordulóján egyház- és politikatörténészek, külpolitikával foglalkozók és sajtótörténészek vizsgálják a bíboros hatástörténetét.