SportDiákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

2013. április 24., szerda
 
Diákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

Április 20-án a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata, minden mérkőzését megnyerve bejutott  a Telekom Leány Labdarugó Diákolimpia országos döntőjébe.

 

 

 


 

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezte meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre.

 

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, összesen 760 focicsapat 8500 résztvevőjével került sor.

Április 20-án Szegeden volt a IV. korcsoportos általános iskolás lányok megyei döntője, amelyen Hódmezővásárhelyt a Szent István Általános Iskola képviselte. A tornán hat csapat vett részt, körmérkőzésben mindenki játszott mindenkivel.

A Szent István Általános Iskola leánycsapata minden mérkőzését megnyerve lett első, így Csongrád megyéből  ők vehetnek részt  az országos döntőben, amelyet májusban  Fonyódon rendeznek.

A torna gólkirálynője Agócs Edina szintén az iskola tanulója.

 

Csapattagok: Korom Rita, Horváth Dorina, Balázs Mária, Kis Dalma, Kis-Molnár Nikoletta, Becsei Mária, Agócs Edina, Vígh Dzsenifer, Kispál Kitti. Felkészítőjük: Horváth Ádám.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

Irány a Vadaspark 2013-ban is a...

Ismét 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a Szegedi Vadasparkot a Hódmezővásárhelyi...
Kecskeméti portya 5 éremmel

Kecskeméti portya 5 éremmel

Az Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen két ország 40 egyesületének 646 versenyzője ált fel a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Bukfenc és csörögefánk
Bukfenc és csörögefánk A vásárhelyi Németh László iskolában fél délelőttöt kitöltő programban az iskolapaddal ismerkedés előtt  volt egy kis atlétika is, uzsonna is járt mindenkinek. Képekkel!
 
Piros rózsa és fehér kesztyű - Gregus Bál
Piros rózsa és fehér kesztyű - Gregus Bál A hódmezővásárhelyi báli szezon harmadik bálján Bakacsiné Rostás Edit és Bakacsi László koreográfiájára 44 pár táncolt. Sok képpel!
 
Balassi-mise lesz Vásárhelyen
Balassi-mise lesz Vásárhelyen 2013-ban Bécsben a Stephansdom-ban, tavaly Gyulán, idén pedig Hódmezővásárhelyen, a Szentháromság templomban tartják a Balassi-misét.
 
Van esély egy újabb vásárhelyi Hungarikumra
Van esély egy újabb vásárhelyi Hungarikumra A vásárhelyi hímzés mellett egy szintén díszítő kézművesség is jó eséllyel indulhat majd a hungarikumok pályázatán. Novembertől már tanfolyam is indult. Videóval!
 
Hetek óta áll a víz Szikáncson
Hetek óta áll a víz Szikáncson A csatornahálózat még nincs a településen, ezért a fürdőszobák, WC-k mára használhatatlanok ugyanis derítők tartalma már  az udvarokon van. Képekkel!
 
Indulnak a Wass Albert pályázatok
Indulnak a Wass Albert pályázatok Idén is meghirdeti pályázatait a hódmezővásárhelyi Wass Albert Irodalompártoló Egyesület. Felhívás vers- és prózamondó versenyre, rajzversenyre és ki, hogy tud ö-zni.
 
Kistelepülések és munkahely
Kistelepülések és munkahely Lázár János: A most kezdődő uniós költségvetési ciklus legfontosabb célja, hogy a hátrányos helyzetben lévő településein munkahelyek jöjjenek létre.