SportDiákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

2013. április 24., szerda
 
Diákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

Április 20-án a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata, minden mérkőzését megnyerve bejutott  a Telekom Leány Labdarugó Diákolimpia országos döntőjébe.

 

 

 


 

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezte meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre.

 

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, összesen 760 focicsapat 8500 résztvevőjével került sor.

Április 20-án Szegeden volt a IV. korcsoportos általános iskolás lányok megyei döntője, amelyen Hódmezővásárhelyt a Szent István Általános Iskola képviselte. A tornán hat csapat vett részt, körmérkőzésben mindenki játszott mindenkivel.

A Szent István Általános Iskola leánycsapata minden mérkőzését megnyerve lett első, így Csongrád megyéből  ők vehetnek részt  az országos döntőben, amelyet májusban  Fonyódon rendeznek.

A torna gólkirálynője Agócs Edina szintén az iskola tanulója.

 

Csapattagok: Korom Rita, Horváth Dorina, Balázs Mária, Kis Dalma, Kis-Molnár Nikoletta, Becsei Mária, Agócs Edina, Vígh Dzsenifer, Kispál Kitti. Felkészítőjük: Horváth Ádám.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

Irány a Vadaspark 2013-ban is a...

Ismét 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a Szegedi Vadasparkot a Hódmezővásárhelyi...
Kecskeméti portya 5 éremmel

Kecskeméti portya 5 éremmel

Az Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen két ország 40 egyesületének 646 versenyzője ált fel a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Risztov Éva ott lesz a riói Olimpián
Risztov Éva ott lesz a riói Olimpián Risztov Éva: Én az álmomat 2012-ben beváltottam, és ha valaki akkor megkérdezi, hogy ott leszek-e Rióban, azt mondtam volna, hogy nem.
 
Kivívott százmilliók
Kivívott százmilliók A kormány 655 milliójával komoly lendületet vehet a 2012-ben elhatározott, a volt Tisztiklub helyén kialakított Vívócentrum építkezésének befejezése.
 
Mertek nagyot álmodni
Mertek nagyot álmodni Íme itt van, mit gondolnak a vásárhelyiek saját városukról, mivel elégedettek, és mit hiányolnak. Vannak válaszok, amelyeken a városvezetés is törheti a fejét.
 
Tarjáni Nap 2015
Tarjáni Nap 2015 Idén is hagyományosan augusztus első szombatján rendezik meg a Tarjáni Napot. Egész nap zenés, táncos programok, kézműves foglalkozások. Részletes program!
 
Török János képi világa
Török János képi világa Vasárnapig látogatható Sándorfalván, a Pallavicini Kastély dísztermében a vásárhelyi Lucien Hervé Kamera Klub egyik alapítója, Török János fotós kiállítása.
 
Nem piknikezésre jelentkeztek
Nem piknikezésre jelentkeztek A vásárhelyi Gregus Máté Szakképző KatonaSuliba járó diákok is részt vettek az egyhetes táborozáson. Lányok, fiúk, összesen 24-en próbálták ki a valódi katonaéletet. Képekkel!
 
A munka ára
A munka ára Van aki nagyon, van aki kevésbé lepődik meg azon a statisztikán, amely szerint a magyar minimálbért terheli a legtöbb adó és járulék.