SportDiákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

2013. április 24., szerda
 
Diákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

Április 20-án a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata, minden mérkőzését megnyerve bejutott  a Telekom Leány Labdarugó Diákolimpia országos döntőjébe.

 

 

 


 

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezte meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre.

 

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, összesen 760 focicsapat 8500 résztvevőjével került sor.

Április 20-án Szegeden volt a IV. korcsoportos általános iskolás lányok megyei döntője, amelyen Hódmezővásárhelyt a Szent István Általános Iskola képviselte. A tornán hat csapat vett részt, körmérkőzésben mindenki játszott mindenkivel.

A Szent István Általános Iskola leánycsapata minden mérkőzését megnyerve lett első, így Csongrád megyéből  ők vehetnek részt  az országos döntőben, amelyet májusban  Fonyódon rendeznek.

A torna gólkirálynője Agócs Edina szintén az iskola tanulója.

 

Csapattagok: Korom Rita, Horváth Dorina, Balázs Mária, Kis Dalma, Kis-Molnár Nikoletta, Becsei Mária, Agócs Edina, Vígh Dzsenifer, Kispál Kitti. Felkészítőjük: Horváth Ádám.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

Irány a Vadaspark 2013-ban is a...

Ismét 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a Szegedi Vadasparkot a Hódmezővásárhelyi...
Kecskeméti portya 5 éremmel

Kecskeméti portya 5 éremmel

Az Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen két ország 40 egyesületének 646 versenyzője ált fel a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

'Farkast kiáltunk!'
'Farkast kiáltunk!' Állati meglepetéssel várják a gyerekeket május 28-án, szombaton délelőtt a Németh László Városi Könyvtárban.
 
Szakma és szabadidő határtalanul
Szakma és szabadidő határtalanul Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola 11.c osztálya és a  Topolyai Mezőgazdasági Iskola 3. évfolyamos tanulói  kulturális és szakmai rendezvényeken vettek részt.
 
Vásárhelyi diákok is táncolnak a Hősök Terén
Vásárhelyi diákok is táncolnak a Hősök Terén A Budapesti Fesztiválzenekar monstre budapesti koncertjén 500 gyerek táncol. A próbák egyik helyszíne Vásárhelyen, a Klauzál Gábor Általános Iskola tornaterme volt.
 
Központban a gyerekek
Központban a gyerekek Vásárhely belvárosában a Bessenyei ferenc Művelődési Központ előtt részt reggel 9-től este 7 óráig a gyerekek veszik birtokba. Program! 
 
A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai Hódmezővásárhelyen
A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai Hódmezővásárhelyen Érdemes gyorsnak lenni, mert csak körülbelül 300 néző élvezheti koncertet. A Budapesti Fesztiválzenekart a világ tíz legjobb zenekara között tartják számon.
 
Nem volt veszélyben a 13.hely
Nem volt veszélyben a 13.hely Az első mérkőzésen szerzett tetemes előnyét megőrizve, újabb győzelemmel zárta a 2015-16-os idényt a Vásárhelyi Kosársuli. A diadal a 13. helyet jelentette.
 
A helyi viszonyok jó ismerője
A helyi viszonyok jó ismerője Új elnöke van az MSZP Hódmezővásárhely és Környéke Szervezetnek. Április vége óta az eddigi alelnök, Dr. Kis Andrea viszi tovább a stafétabotot.