SportDiákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

2013. április 24., szerda
 
Diákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

Április 20-án a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata, minden mérkőzését megnyerve bejutott  a Telekom Leány Labdarugó Diákolimpia országos döntőjébe.

 

 

 


 

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezte meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre.

 

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, összesen 760 focicsapat 8500 résztvevőjével került sor.

Április 20-án Szegeden volt a IV. korcsoportos általános iskolás lányok megyei döntője, amelyen Hódmezővásárhelyt a Szent István Általános Iskola képviselte. A tornán hat csapat vett részt, körmérkőzésben mindenki játszott mindenkivel.

A Szent István Általános Iskola leánycsapata minden mérkőzését megnyerve lett első, így Csongrád megyéből  ők vehetnek részt  az országos döntőben, amelyet májusban  Fonyódon rendeznek.

A torna gólkirálynője Agócs Edina szintén az iskola tanulója.

 

Csapattagok: Korom Rita, Horváth Dorina, Balázs Mária, Kis Dalma, Kis-Molnár Nikoletta, Becsei Mária, Agócs Edina, Vígh Dzsenifer, Kispál Kitti. Felkészítőjük: Horváth Ádám.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

Irány a Vadaspark 2013-ban is a...

Ismét 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a Szegedi Vadasparkot a Hódmezővásárhelyi...
Kecskeméti portya 5 éremmel

Kecskeméti portya 5 éremmel

Az Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen két ország 40 egyesületének 646 versenyzője ált fel a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Szakképzési centrum lesz Hódmezővásárhelyen
Szakképzési centrum lesz Hódmezővásárhelyen A három vásárhelyi szakképző iskola és a Cseresnyés Kollégium mellett Makón a Návay, Szentesen a Boros és a Zsoldos kerül át július elsejével az NGM-hez, illetve Vásárhelyhez.
 
Békési Fúvószenekari Találkozó vásárhelyiekkel
 Békési Fúvószenekari Találkozó vásárhelyiekkel A fúvószenekari rendezvényen négy település vett részt. Hódmezővásárhelyről a Városi Fúvószenekar és a Hód-Kristály Mazsorett csoport.
 
Felzaklatták Bessenyei Ferenc özvegyét
Felzaklatták Bessenyei Ferenc özvegyét Nem örül Élthes Eszter annak, hogy férje nevével árulják Vásárhelyen azt az ingatlant, ahol a Nemzet Színésze nevelkedett. Volt már konfliktusa máskor is.
 
Megszületett az elsőfokú ítélet
Megszületett az elsőfokú ítélet A sértettek száma több ezer, az Il Ferro Kft. összesen 10 557 szerződést kötött, köztük több vásárhelyi autótulajdonossal is. Nyolc év után született elsőfokú ítélet.
 
Egy hét csupa zene
Egy hét csupa zene A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola június 29-től július 5-ig ismét megrendezi a hagyományos Könnyűzenei Táborát. Részletes program!
 
Csúcsok a vásárhelyi atlétikában
Csúcsok a vásárhelyi atlétikában Több egyéni csúcs, 1971 óta tartott városi csúcs és öt érmes helyezés a vásárhelyi atléták OB mérlege, Szűcs Noémi pedig utazik az Európa-bajnokágra.
 
Életfogytiglan a szadista triónak
Életfogytiglan  a szadista triónak Jogerősen életfogytiglanra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a két férfit és egy nőt, akik Battonyán évekig kínoztak egy fiatal nőt, aki végül  belehalt a bántalmazásba.