SportDiákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

2013. április 24., szerda
 
Diákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

Április 20-án a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata, minden mérkőzését megnyerve bejutott  a Telekom Leány Labdarugó Diákolimpia országos döntőjébe.

 

 

 


 

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezte meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre.

 

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, összesen 760 focicsapat 8500 résztvevőjével került sor.

Április 20-án Szegeden volt a IV. korcsoportos általános iskolás lányok megyei döntője, amelyen Hódmezővásárhelyt a Szent István Általános Iskola képviselte. A tornán hat csapat vett részt, körmérkőzésben mindenki játszott mindenkivel.

A Szent István Általános Iskola leánycsapata minden mérkőzését megnyerve lett első, így Csongrád megyéből  ők vehetnek részt  az országos döntőben, amelyet májusban  Fonyódon rendeznek.

A torna gólkirálynője Agócs Edina szintén az iskola tanulója.

 

Csapattagok: Korom Rita, Horváth Dorina, Balázs Mária, Kis Dalma, Kis-Molnár Nikoletta, Becsei Mária, Agócs Edina, Vígh Dzsenifer, Kispál Kitti. Felkészítőjük: Horváth Ádám.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

Irány a Vadaspark 2013-ban is a...

Ismét 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a Szegedi Vadasparkot a Hódmezővásárhelyi...
Kecskeméti portya 5 éremmel

Kecskeméti portya 5 éremmel

Az Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen két ország 40 egyesületének 646 versenyzője ált fel a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Essende kollekciója a Budapest Fashion Weeken
Essende kollekciója a Budapest Fashion Weeken 16. alkalommal rendezték meg a tavaszi divatáramlat nagy hazai seregszemléjét, ahol 15 designer köztük Ecker Szilvia legújabb kollekcióját tekinthette meg a közönség. Képekkel!
 
Idén se hagyjuk megnőni?!
Idén se hagyjuk megnőni?! Csongrád Megyében tavaly 46 bejelentés volt, amely 38 és fél hektár fertőzött területet takart. Azt a laikus is rögtön érzi, hogy ennél jóval nagyobb volt a parlagfüves terület.
 
A szabadkai bevonulás emlékére
A szabadkai bevonulás emlékére Május 1-jén Hódmezővásárhelyen a Kossuth téren idézik meg a 75 évvel ezelőtti eufória pillanatait. Felállítják az E 497-es sorszámú határkő mását.
 
Díjmentes kutyaiskola
Díjmentes kutyaiskola A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete kezdeményezése azoknak nyújt segítséget és támogatást, akiknek problémás a kutyájuk.
 
Keresztény fundamentumok megerősítése
Keresztény fundamentumok megerősítése

Hódmezővásárhelyen, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) legfiatalabb helyi szervezetével rendeztek konferenciát az Emlékpontban. Képekkel!

 
Ezt jól megszívta!
Ezt jól megszívta! A hír a vérszívókról nem egy - a jelenlegi aktuális közéleti eseményeket tálaló - újabb történet. A kérdés: kinek a vérét szívják majd kis hazánkban?
 
Új pályázat a házfelújításhoz
Új pályázat a házfelújításhoz A pályázat fontos kitétele, hogy a társasházak és lakásszövetkezetek csak a helyi önkormányzat konzorciumi partnereiként vehetnek részt.