SportDiákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

2013. április 24., szerda
 
Diákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

Április 20-án a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata, minden mérkőzését megnyerve bejutott  a Telekom Leány Labdarugó Diákolimpia országos döntőjébe.

 

 

 


 

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezte meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre.

 

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, összesen 760 focicsapat 8500 résztvevőjével került sor.

Április 20-án Szegeden volt a IV. korcsoportos általános iskolás lányok megyei döntője, amelyen Hódmezővásárhelyt a Szent István Általános Iskola képviselte. A tornán hat csapat vett részt, körmérkőzésben mindenki játszott mindenkivel.

A Szent István Általános Iskola leánycsapata minden mérkőzését megnyerve lett első, így Csongrád megyéből  ők vehetnek részt  az országos döntőben, amelyet májusban  Fonyódon rendeznek.

A torna gólkirálynője Agócs Edina szintén az iskola tanulója.

 

Csapattagok: Korom Rita, Horváth Dorina, Balázs Mária, Kis Dalma, Kis-Molnár Nikoletta, Becsei Mária, Agócs Edina, Vígh Dzsenifer, Kispál Kitti. Felkészítőjük: Horváth Ádám.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

Irány a Vadaspark 2013-ban is a...

Ismét 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a Szegedi Vadasparkot a Hódmezővásárhelyi...
Kecskeméti portya 5 éremmel

Kecskeméti portya 5 éremmel

Az Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen két ország 40 egyesületének 646 versenyzője ált fel a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy hét múlva árverés
Egy hét múlva árverés Bárki segítheti a kedves arcú kis hegedűs, a vásárhelyi Kormányos Vanessza gyógykezelését. November 30-án Budapesten árverés lesz.
 
Emléke tovább él
Emléke tovább él A hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tetőterének beépítésével új termekkel bővült. Ezek egyike, Lányi Lajos az egykor iskolaigazgató nevét kapta.
 
Viharos szerelmek után megnyugvás
Viharos szerelmek után megnyugvás A vásárhelyi születésű színészóriás, Bessenyei Ferenc egyik kedvese, Béres Ilona szerint a szerelembe volt szerelmes. Tény: mindig erős érzelmek határozták meg az életét.
 
Lesz tolongás?
Lesz tolongás? Az egy szemeszterre kapható ösztöndíj sarokköve, hogy a BKF hallgatójának vállalnia kell, hogy Hódmezővásárhelyen helyezkedik el. Az is jó ha 15 kredit is megvan.
 
Erzsébet-napi ünnepség volt
Erzsébet-napi ünnepség volt A Semmelweis Nap a magyar egészségügy, míg az Erzsébet-napi Tudományos Ülés a vásárhelyi kórház dolgozóinak ünnepe. 
 
Kis vásárhelyi népdalosok nagy sikere
Kis vásárhelyi népdalosok nagy sikere A szegedi Karolinában a megye 16 iskolájából a selejtezőn túljutottak, két korcsoportban közel ötvenen mérték össze énektudásukat.
 
A fele sem kellett
A fele sem kellett Harmadik éve lehet pályázni, de eddig sem volt nagy tolongás a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat beszerzéséből származó laptopokra.