SportDiákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

2013. április 24., szerda
 
Diákolimpia döntős a Szent István iskola leány labdarúgócsapata

Április 20-án a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata, minden mérkőzését megnyerve bejutott  a Telekom Leány Labdarugó Diákolimpia országos döntőjébe.

 

 

 


 

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezte meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20. és június 17. között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerben kerül megrendezésre.

 

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, összesen 760 focicsapat 8500 résztvevőjével került sor.

Április 20-án Szegeden volt a IV. korcsoportos általános iskolás lányok megyei döntője, amelyen Hódmezővásárhelyt a Szent István Általános Iskola képviselte. A tornán hat csapat vett részt, körmérkőzésben mindenki játszott mindenkivel.

A Szent István Általános Iskola leánycsapata minden mérkőzését megnyerve lett első, így Csongrád megyéből  ők vehetnek részt  az országos döntőben, amelyet májusban  Fonyódon rendeznek.

A torna gólkirálynője Agócs Edina szintén az iskola tanulója.

 

Csapattagok: Korom Rita, Horváth Dorina, Balázs Mária, Kis Dalma, Kis-Molnár Nikoletta, Becsei Mária, Agócs Edina, Vígh Dzsenifer, Kispál Kitti. Felkészítőjük: Horváth Ádám.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

Irány a Vadaspark 2013-ban is a...

Ismét 20 százalék kedvezménnyel látogathatják a Szegedi Vadasparkot a Hódmezővásárhelyi...
Kecskeméti portya 5 éremmel

Kecskeméti portya 5 éremmel

Az Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen két ország 40 egyesületének 646 versenyzője ált fel a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Pagonytúra a pusztán
Pagonytúra a pusztán Olvasóinknak ötletet adhat a helyi sajátosságokkal teli beszámoló a hódmezővásárhelyi Art.Pagony Művészettörténeti Önképzőkör kirándulásáról.
 
Sovány vigasz
Sovány vigasz Csak 31 millió forint van a K’Art Építő Ingatlanfejlesztő Zrt. felszámolásának eredményeként. Vagyis ennyi pénzt osztanak ki a 11 károsult alvállalkozónak.
 
A hiszékenység csapdája
A hiszékenység csapdája Jogerős ítéletben súlyosbították az ítéletet, de ettől még az ország több ezer, köztük a több tucatnyi hódmezővásárhelyi károsult pénze sem fog megtérülni .
 
Két díjra várják a javaslatokat
Két díjra várják a javaslatokat

November 1-jéig lehet jelölteket javasolni a hódmezővásárhelyi önkormányzat által alapított Bessenyei Ferenc Művészeti Díjra. Jelöltet bárki javasolhat.

 
Tűzben fogant művészet és alkotás
Tűzben fogant művészet és alkotás Sokan voltak, bár nincs benne az idei Vásárhelyi Őszi Hetek programsorozatát ismertető vaskos füzetben a szeptember 28-án rendezett szakmai nyílt nap. Képekkel!
 
Nehezen született első győzelem
Nehezen született első győzelem A hazai pálya ellenére a jó játék elmardt. A HLKC tetemes előnyéből egy gólt sikerült megőrizni a végig jól küzdő Nyíradony ellen.
 
Mesevilág az Andrássy utcában
Mesevilág az Andrássy utcában Kis üzlet hatalmas áruválaszték lehet a mottója a boltnak, amely a webáruházzal kiegészülve a gyerekek kedvenc mesehőseivel mintázott termékek nagy választékát kínálja.