KözéletBessenyei-díj 2014

2014. január 15., szerda
 
Bessenyei-díj 2014

Január 22-én a Magyar Kultúra Napján ismét átadják a Bessenyei-díjat. Az eddigiektől eltérően idén két egyéni díjazott van.

 

 


 

Hódmezővásárhely szülöttjéről, a kétszeres Kossuth−díjas, Érdemes− és Kiváló Művészről  elnevezett díjat a kiírás szerint azok kaphatják, akiknek művészeti tevékenységük megfelel annak a szellemiségnek, amelynek értelmében Bessenyei Ferenc egész pályája során dolgozott és küzdött, és amelyet egész életében, szünet nélkül és politikai helyzettől függetlenül minden fórumon számtalan alkalommal kinyilvánított.

 

A Bessenyei életművet precízen és odaadóan ápoló, még egy  internetes oldalt is saját gondozásában működtető özvegy, minden évben maga nyújtja át a hódmezővásárhelyi Közgyűlés által alapított Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat. Első alkalommal 2009-ben Kónya Krisztina operaénekes kapta, majd 2010-ben Hegedűs Endre zongoraművész és a Kankalin Néptáncegyüttes, 2011-ben Zoltán Péter klarinétművész és a Városi Fúvószenekar, 2012-ben Bitskey Tibor színész és a hódmezővásárhelyi Fandante Kórus, 2013-ban Jordán Tamás színművész, valamint a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara vehette át az ötszázezer forinttal járó elismerést.

 

2014. január 22-én a Városházán a 15 órakor kezdődő díszközgyűlés keretében Steiner Béla zenepedagógus, zeneszerző, karnagy, valamint Széles Anna erdélyi származású magyar színésznő kapja a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fókuszban a rezsicsökkentés

Fókuszban a rezsicsökkentés

Zsúfolásig megtelt Lázár János most kezdődőtt – és a következő napokban több környező...
A Ginkgo Hotel új résztulajdonba került

A Ginkgo Hotel új résztulajdonba került

Mára a régió egyik meghatározó szállodája lett a hódmezővásárhelyi Ginkgo Hotel....
 

És ezt már olvasta?

Új módszer – régi-új trükkök
Új módszer – régi-új trükkök Az utóbbi időben a fogyasztóvédelem területén ismét egyre több panasz érkezik a termékbemutatókkal kapcsolatban.
 
Van már költségvetés
Van már költségvetés Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-frakció tagjai támogatták.
 
A rendszer Vásárhelyen debütál
A rendszer Vásárhelyen debütál Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telefon és egyéb szolgáltatók számlái mellett.
 
A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.