GazdaságAz év végére elkészülhet a vásárhelyi keleti elkerülő

2018. november 3., szombat
 
Az év végére elkészülhet a vásárhelyi keleti elkerülő

Hamarosan újabb jelentős változás lesz Hódmezővásárhely közlekedésében, ha elkészül a várost körülölelő úthálózat.

 

 

 

 

 

 

 

Miközben az infrastrukturális fejlesztések során először elkészült északi elkerülőt – a Magyarországon egyedülálló dupla körforgalom híddal - már az év első felében átadták a forgalomnak, a keleti elkerülő építkezésébe februárban kezdett bele Délút Építő és Bányászati Kft.

 

1,8 milliárd forintos forrásból 3,2 kilométernyi új utat és három körforgalmi csomópontot adnak át. 

Az északi elkerülő egyik legfontosabb szerepe az ipari parkba érkező kamionok kivezetése a városból. Ez azért is fontos, mert – mint arról januárban írtunk (Itt olvashatja a részleteket!) –  egy sajtótájékoztatón jelentették be, hogy első ütemben 40 majd pedig 65 hektárral bővítik a hódmezővásárhelyi Ipari Parkot. Erre 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre.

 

Az elkerülő elkészültével nagyban növekszik majd a hódmezővásárhelyiek biztonsága és életszínvonala. Így magát az útpályát is a kiemelt terhelésre előre gondolva építik meg és a beruházásban átadott műtárgyakat is kényelmesen tudják majd használni akár a nagy teherautók is – mondta Belovai Dániel projektvezető.

Az épülő út – hasonlóan a már megszokott megoldáshoz - körforgalommal csatlakozik majd a régi 47-eshez, vagyis a Kutasi úthoz.

Miután a kivitelező Délút átadja az utat, napi 2-3000 járműtől mentesül majd a város forgalma.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Akár hazai siker is születhetett volna

Akár hazai siker is születhetett volna

A Hepp Kupa 3. fordulójában rangadót nézhetett a közönség: az OMNIA Pub&Food Békés csapata látogatott a Vásárhelyi Kosársuli otthonába.
Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Czakó Borbála Magyarország volt londoni nagykövete, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője lesz egy érdekes és izgalmas beszélgetés résztvevője.
Csontváry festménye előtt a híd újjáépítéséről

Csontváry festménye előtt a híd újjáépítéséről

A híd újjáépítési munkálataiban magyar békefenntartók is részt vettek. Erről beszél Nyers József ezredes a festmény előtt.

 

Az első adag már megjött

Az első adag már megjött

A logisztikai sorban, szinte az elsők között kapott tankönyveket Hódmezővásárhely két iskolája. A második részlet az ünnepek után jön.
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.