Kultúra, oktatásAranyossy Napok - Szemléletformálás és szórakozás

2019. április 8., hétfő
 

A hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola 27. éve rendezi meg több napos hagyományos programsorozatát.

 

 

 

 

 

 

 

Az Aranyossy Napokkal elsősorban az a céljuk, hogy megmutassák a szülők és az érdeklődők számára, mit tudnak az iskolába járó sajátos nevelési igényű gyermekek. Nem titkolt céljuk az is, hogy szeretnék szemléletformálására is felhasználni az Aranyossy Napokat, hogy a sokszor az iskolára ragasztott stigmát megszüntessék.

A gyerekek bemutatója mellett, szakmai találkozóra is sor kerül minden évben. Az iskola mindig híres volt az ott folyó szakmai munkájáról. Az Aranyossy Ágoston Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény és Nevelési Tanácsadó néven 2007 szeptemberétől ellátta az utazó-gyógypedagógus, iskolapszichológus és gyógytestnevelés hálózatát. A Szegedi Tudományegyetem mentorprogramjában is részt vesz.

 

Az Aranyossy Napokat a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében egy jótékonysági gálaműsor nyitotta meg, majd az azt követő iskolai napokon Aranyossy mentálhigiénés szakmai napot tartottak az Ótemplomban, illetve sportversenyekkel, ügyességi játékokkal mérették meg magukat a tanulók.

Sipos József (Sipos Gazda) nővényorvos előadásait hallgathatták meg az alsósok, majd a felsős évfolyam diákjai.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A földön jár de az égre néz - 90 éves Ármella nővér

A földön jár de az égre néz - 90 éves...

Majoros Mária Ármella nővér a legnehezebb időben is hűségesen végezte a hódmezővásárhelyi fiatalok...
Kis Platán Matekverseny alsósoknak

Kis Platán Matekverseny alsósoknak

A hagyományos versenyt idén is megrendezte a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola....
 

És ezt már olvasta?

Felújított pályák a bmx-eseknek
Felújított pályák a bmx-eseknek Egy ügyességet, bátorságot igénylő, néha még a fizikát is meghazudtoló látványos sportág kapta viszza vásárhelyi bázisát, amelyet országoss versennyel nyitottak meg. 
 
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen A július 18-án ünnepélyesen átadott foglalkoztatóban jelenleg egy 1900-ban alapított cseh családi cég, az instant kávét gyártó vállalkozás részére dolgoznak.
 
A szezon fele még hátra van
A szezon fele még hátra van A hétvégén indulhat a strandszezon. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya kiváló minősítést adott a Mártélyi szabadstrand vizének.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.