Kultúra, oktatásAranyossy Napok - Szemléletformálás és szórakozás

2019. április 8., hétfő
 

A hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola 27. éve rendezi meg több napos hagyományos programsorozatát.

 

 

 

 

 

 

 

Az Aranyossy Napokkal elsősorban az a céljuk, hogy megmutassák a szülők és az érdeklődők számára, mit tudnak az iskolába járó sajátos nevelési igényű gyermekek. Nem titkolt céljuk az is, hogy szeretnék szemléletformálására is felhasználni az Aranyossy Napokat, hogy a sokszor az iskolára ragasztott stigmát megszüntessék.

A gyerekek bemutatója mellett, szakmai találkozóra is sor kerül minden évben. Az iskola mindig híres volt az ott folyó szakmai munkájáról. Az Aranyossy Ágoston Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény és Nevelési Tanácsadó néven 2007 szeptemberétől ellátta az utazó-gyógypedagógus, iskolapszichológus és gyógytestnevelés hálózatát. A Szegedi Tudományegyetem mentorprogramjában is részt vesz.

 

Az Aranyossy Napokat a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében egy jótékonysági gálaműsor nyitotta meg, majd az azt követő iskolai napokon Aranyossy mentálhigiénés szakmai napot tartottak az Ótemplomban, illetve sportversenyekkel, ügyességi játékokkal mérették meg magukat a tanulók.

Sipos József (Sipos Gazda) nővényorvos előadásait hallgathatták meg az alsósok, majd a felsős évfolyam diákjai.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A földön jár de az égre néz - 90 éves Ármella nővér

A földön jár de az égre néz - 90 éves...

Majoros Mária Ármella nővér a legnehezebb időben is hűségesen végezte a hódmezővásárhelyi fiatalok...
Kis Platán Matekverseny alsósoknak

Kis Platán Matekverseny alsósoknak

A hagyományos versenyt idén is megrendezte a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola....
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.