Kultúra, oktatásAki elsőként kapott Aranyossy Díjat

2012. július 14., szombat
 
Aki elsőként kapott Aranyossy Díjat

Nem számított rá. Teljesen váratlanul érte amikor a tanévzárón kiszólították. Az iskola igazgatója szerint elsőként példaként szolgáló módon, a lehető legjobb helyre került a frissen alapított díj.

 

 

Képünkön Perényi Jánosné a díjazottal (Fotó: VH)

 

 

„Amikor - és nem véletlenül - ennek a fiúnak szántam a szerepet, javasoltam neki, hogy a jobb átélés kedvéért nézzük meg együtt Fellini Országúton című filmjét. És tudod mi történt..? Teljes odaadással végignézte” mondta István Attila az Aranyossy Ágoston iskola pedagógusa.

Aki pedig látta márciusban a nagy hagyományú Aranyossy Napok nyitó ünnepségén a film alapján készült pantomim előadást, az tudja, hogy Nino Rota zenéjére a fiú olyan átéléssel játszotta a magányos és társtalan, a helyét nem találó ember szerepét, hogy a nézők közül többen végigsírták az előadást.

Az igazság azonban az, hogy ez a fiú, - a főszereplő - nagyon is megtalálta helyét. Bizony már elsős korától kezdve! A hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Általános Iskolában. Ennek már nyolc éve és Kis Ádám idén már elballagott. Osztályfőnöke, Perényi Jánosné Ilike néni szavai szerint nagyon fog hiányozni, hogy Ádám szeptemberben már nem ül a megszokott padjában. Ő volt az egyik legkedvesebb tanítványa. Mint mondta, mindig lehetett rá számítani, mindenben segítette, de Ádám nem volt rossz tanuló sem.

„Azért csibészkedni is szeret” mondta a mamája, aki arról is beszélt hogy szívesen segít otthon. „De azért az iskola volt a mindene.”

 

„Nagyon szerettem ide járni, kedvencem István Attila bácsi, a jó humoráért, a sok dologért amire tanított.” árulta el a végzős diák. S hogy még ki volt a kedvenc? „Az osztályfőnököm Ilike néni. Én voltam a jobb keze!” mondta büszkén.

 

Az említett két pedagógus mellett, az egész tanári kar szinte egy emberként szavazta meg, hogy az idén alapított Aranyossy Díjat Kis Ádám kapja meg, nem csak tanulmányi eredményeiért, hanem közösségi munkájáért és versenyeken elért sikereiért. 

Ádám a Kalmárban folytatja szeptembertől, asztalosnak tanul. Jó szakmát választott és mint mondja, van hozzá kézügyessége. „Azért szeretnék sokszor visszajárni a régi tanáraimhoz” mondta egy kis szomorúsággal a beszélgetés végén.

 

A láthatatlan kötelék szerencsére megmarad. Jó is hogy nem szakad el, mert biztonságot ad  azoknak is, akik Kis Ádámmal ellentétben talán nehezebben találják meg a helyüket az életben.

 

A hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Általános Iskolába 83, tanulásban akadályozott, közepesen értelmi fogyatékos diák jár.

 
 
B.Sz.Z.
 

És ezt már olvasta?

Új módszer – régi-új trükkök
Új módszer – régi-új trükkök Az utóbbi időben a fogyasztóvédelem területén ismét egyre több panasz érkezik a termékbemutatókkal kapcsolatban.
 
Van már költségvetés
Van már költségvetés Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-frakció tagjai támogatták.
 
A rendszer Vásárhelyen debütál
A rendszer Vásárhelyen debütál Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telefon és egyéb szolgáltatók számlái mellett.
 
A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.