SportAkár nyerhettek volna a vásárhelyiek

2018. január 13., szombat
 
Akár nyerhettek volna a vásárhelyiek

Az utolsó percben veszítette el a Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzést a Kosársuli. Utasi Gábor legénysége a második félidőben magához ragadta a kezdeményezést, de a lendületük nem tartott ki a mérkőzés végéig. Döntő volt, hogy a kék-sárgák egyetlen triplát sem tudtak dobni.

 

 

 

 

 

Felborult a hazai pálya az első percekben, miután a bajnokság egyik legponterősebb kosarasa, Beák két perc alatt 3 triplát szórt. (2-12) Utasi Gábor rögtön időt kért, de ez nem állította helyre a rendet, sőt: Buzás és Debreceni egyre jobban belelendült, ami 8-22-es állást eredményezett. Nem adta fel azonban a Kosársuli, Gajic, Szabó és Molnár pontjaival 20-26-ra zárkóztak fel a kisszünetre.

 

Nagy csatát hozott a második periódus első kétharmada, ennek megfelelően nem a sok pontról szólt ez az időszakban. Mehmedovics mester nem hagyta szó nélkül ezt, de sokkal előrébb ezután sem voltak. Ráadásul az utolsó pillanatokból a Vásárhely jött ki jobban, így Vasék megfelezték a hátrányukat a fordulás előtt, amikor 32-35 állt az eredményjelzőn.

 

Összekapta magát a TF a félidőben, Szobiék 48-39-nél jutottak levegőhöz. Ám a kék-sárgák nem hagyták magukat, a sok lepattanót lekapó Bálint, Molnár és Szabó villant néhányszor, ami után utolérték riválisaikat, sőt Gajic két büntetője után fordult a kocka, és a Csongrád megyeiekhez került a vezetés. (54-50)

 

Pikk-pakk egyenlített a fővárosi alakulat, amit cserével próbáltak ellensúlyozni a hazaiak. Szabó Péter új lendületet adott társainak, akik 60-54-re ismét magukhoz vették az előnyt. A Tehetséges Fiatalok szívósan játszva visszakapaszkodtak, a Hódmezővásárhely viszont nem tudott betalálni, így 2 minutummal a vége előtt Utasi edző hívta tanácskozásra fiait. Ettől függetlenül az utolsó perc előtt 60-60 volt az állás. Az addig 7/1-s mutatóval dobó Kerkai suhintott egy triplát, ami győzelmet jelentett a budapestieknek.

 

Vásárhelyi Kosársuli – Tehetséges Fiatalok BP 60-63 (20-26, 12-9, 22-15, 6-13)

NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Gelencsér, Vadász és Mintál
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 120 néző.

 

Kosársuli: SZABÓ 19, Bálint 4, Varga 5, Vas 12, Gajic 8.
Csere: Molnár 10, Horváth-, Pavlovic 2.
Edző: Utasi Gábor

 

TF: KERKAI 15/6, BEÁK 14/12, Buzás 12/6, Szobi 8, DEBRECENI 14.
Csere: Csabák -, Adegbite -.
Edző: Merim Mehmedivics

 

Utasi Gábor: „Tudtuk, hogy kevés pontos mérkőzés lesz, és nagyon fontos lesz az eredményes támadójáték. Nem emlékszem mikor volt utoljára, hogy nem volt sikeres három pontos kísérletünk hazai pályán. A TF tudatosan lassította a játékot, de még így is nyerhettünk volna.”

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Dobra Ildikót felkészítő munkájáét díjjal jutalmazták

Dobra Ildikót felkészítő munkájáét díjjal...

Az országban a húsz díjazott testnevelő tanárok egyike a hódmezővásárhelyi Szent István...
Orvoshiány enyhítése lakással

Orvoshiány enyhítése lakással

Tavaly év végén a hódmezővásárhelyi közgyűlésen Lázár János javasolta, hogy a...
 

És ezt már olvasta?

Hihetetlen hajrával győzött a Kosársuli
Hihetetlen hajrával győzött a Kosársuli A szezonban látott eddigi találkozók alapján nagy derbire számíthattunk, és végül maximálisan be is igazolódtak a sejtések.
 
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, Itt a beadás dátuma!
 
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve!
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve! A projekt a fiatalok környezeti nevelése és szemléletformálása érdekében a régió fiataljai számára szervez, korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő programokat.
 
A zene hullámain Európa körül
A zene hullámain Európa körül A kétéves Erasmus projekt nagyszerű lehetőség, hogy a Liszt Ferenc diákjai nagyobb betekintést nyerjenek más országok diákjainak életébe, életfelfogásába. 
 
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül A Nemzeti Emlékezet Hete programsorozatában az Emlékpontban Magyarország 1948–1958 közötti időszakáról tudományos konferenciát rendeztek
 
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült