Kultúra, oktatásAgrár Szakma Sztár Fesztivál nagy vásárhelyi sikerrel

2019. április 30., kedd
 
Agrár Szakma Sztár Fesztivál nagy vásárhelyi sikerrel

Amíg a vásárhelyi ipari és kereskedelmi jellegű szakképzés országos sikerek terén gyengélkedik, addig az agrárképzésben idén is országos első helyezettet avattak.

 

 

 

 

 

 

 

A vásárhelyi szakképzésben megtörni látszik az évtizedes lendület, mert idén februárban a három vásárhelyi szakképzőből 37 induló közül csak egy Kalmáros tanuló jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén. A döntőbe viszont már nem jutott be.

A március 12-14-e között a Hungexpo kiállítási területén rendezett Szakma Sztár döntője után egy hónappal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával első alkalommal megrendezte az Agrár Szakma Sztár Fesztivált.

 

Április 15-16-a között tartották a Hungexpón. Mintegy 3100 látogatója volt a rendezvénynek, amelynek célja az agrárszakmák népszerűsítése, a pályaorientáció segítése és az agrárszakképzés fejlesztése volt

 

Az Agrár Szakma Sztár Fesztivál versenyeire 688 tanuló nevezett be 92 szakképző intézményből. Húsz szakmában versenyeztek, ebből kilencféle szakma volt az országos szakmai tanulmányi versenyen (OSZTV) és tizenegyféle a Szakma Kiváló Tanulója versenyen (SZKTV).

Díjban hatvanan részesültek, köztük két dobogós vásárhelyi helyezés is született. A díjak ünnepélyes átadására az Agrár Szakma Sztáron került sor.

 

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen helyezést elért tanulók:

 

  I. Győri Dávid
 II. Budai Róbert
  X. Baksa Attila
XII. Horváth Csaba

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Diadalmenetben a HLKC

Diadalmenetben a HLKC

Több, mint 80 gólos bajnoki meccsen szerezte meg az újabb győzelmét a HLKC Felnőtt Női csapata.
Május 3-tól érettségi

Május 3-tól érettségi

Néhány nap múlva kezdődik a tavaszi érettségi időszak. Vásárhelyen 517 diák kezdi az...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre.
 
Tanulmányúton Vásárhelyen
Tanulmányúton Vásárhelyen A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tagjai felkeresték a Tornyai János Múzeumot és az Emlékpontot is.
 
Hazánk és a magyar emberek biztonságért
Hazánk és a magyar emberek biztonságért Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
 
A város múltjáról valló leletek
A város múltjáról valló leletek A Bethlen Gábor Református Gimnázium bővítésének megkezdése előtt kétszázötven négyzetméteres területen végeznek próbafeltárást a régészek.