Kultúra, oktatásA zene nyelvén

2011. március 5., szombat
 

A Péczely Attila Zeneiskola tanárai és volt növendékei képviselik Magyarországot a Visegrádi Négyek Zenei Portréja elnevezésű lengyelországi koncerten. (A galériában képek a koncert helyszínéről.)

 

Képünkön a koncert lengyel plakátja

 

 

Március 12-én este a Visegrádi Négyek Zenei Portréja címmel a lengyelországi Nysa városának kultúrpalotájában adnak koncertet a Péczely Attila Zeneiskola tanáraiból és egykori növendékeiből álló zeneművészek. Az utazás teljes költségét az International Visegrad Fund finanszírozza. A Visegrad Fund  2000. június 9-én alakult Prágában, a cseh, a magyar, a lengyel és a szlovák kormány megegyezése alapján. Célja a szorosabb együttműködés fejlesztésének, a kölcsönös kötelékek megerősítésének és az országok európai integrációjának támogatása. Ennek jegyében ad koncertet a 15 előadó, akik repertoárjukkal a Magyarország zenekultúra teljes keresztmetszetét bemutatják. A műsorban Kókai Rezső, Liszt Ferenc, Bartók Béla, Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Takács Jenő,Hidas Frigyes, Zempléni László művei csendülnek fel.

A fellépők:  Soós Kirnyák Melinda, Tóthné Berecki Mariann, Boleman Kata, Csonka Mónika, Lauer Ágnes, Fintor Dóra, Szécsi Edit, Borsos Annamária, Szabó Anita, Higi Júlia, Héjja Endre, Martonosi Sándor, Horváth Magdolna, Korsós András, Varga Ákos,

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre.
 
Tanulmányúton Vásárhelyen
Tanulmányúton Vásárhelyen A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tagjai felkeresték a Tornyai János Múzeumot és az Emlékpontot is.
 
Hazánk és a magyar emberek biztonságért
Hazánk és a magyar emberek biztonságért Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
 
A város múltjáról valló leletek
A város múltjáról valló leletek A Bethlen Gábor Református Gimnázium bővítésének megkezdése előtt kétszázötven négyzetméteres területen végeznek próbafeltárást a régészek.