KözéletA vásárhelyi Nagy Attila szobrászművész Prima díjat kapott

2011. november 13., vasárnap
 

November 12-én szombaton este a szegedi Tisza Szállóban a VOSZ Csongrád megyei szervezete, társszervezetekkel karöltve 2011-ben hatodik alkalommal adták át a megyei Prima díjat. Idén is hárman kapták, köztük Nagy Attila hódmezővásárhelyi szobrászművész.

 

 

Képünkön Nagy Attila (j) a díjátadáson

 

 

Az egymillió forinttal és  Kligl Sándor szobrászművész kisplasztikájával járó díjat Nagy Attilának mintegy életműdíjként adta a grémium. Szombaton este a gálán egy körülbelül 4 perces kisfilmben mutatták be a vásárhelyi szobrászművész eddigi tevékenységét. A munkásságának egy-egy állomását felvillantó képsorokat követően nyújtották át a díjat.

A Vásárhelyi Hírek a díjátadást követően kérdezte, mit jelent számára az elismerés? Nagy Attila elmondta, két díjat emelne ki: a 2005-ben kapott Tornyai plakettet és a most kapott Prima díjat. Mindkettő a tevékenységének, alkotói időszakának elismerése. Hozzátette, megerősítik abban hogy jó úton jár, reményei szerint neve és szobrai fennmaradnak az utókor számára is.

Nagy Attila hasonló utalását találjuk rendhagyó önéletrajzában is, ahol erről azt vallja: A szobrász felelőssége abban ál, hogy valami nagyszerűt, egyedi csodát teremtsen, hiszen minden szoborban benne van az öröklét lehetősége.

 

 

 

Nagy Attila szobrászművész, grafikus Hódmezővásárhelyen született 1966-ban. 1988-tól 1995-ig (három év művészképzőt is végzett) a Magyar Képzőművészeti Főiskola növendéke. Mesterei: Somogyi József, Bencsik István, Karmó Zoltán.

1996-tól három évig a Janus Pannonius Tudományegyetem Művészeti Karán doktorandusz-hallgató.

 

Főleg kisplasztikákat, középméretű kompozíciókat készít. Figurális alkotásainak, állatszobrainak anyaga leginkább a bronz, illetve a kő.

 

Díjai:

 

Baudleaire-pályázat, Képzőművészeti Főiskola díja (1990),

Őszi Tárlat, Nívó-díj (1994),

Herman Lipót Díj (1995),

Görög mitológia pályázat, Fődíj (1995),

Őszi Tárlat, Weisz-Cseszko díj (1995),

Váci Téli Tárlat, Fődíj (1995),

PhD.Dla ösztöndíj, PTE (1996),

Őszi Tárlat, Munkajutalom (1996),

XI. Portré Biennálé Aranydiploma, Hatvan (1996),

Őszi Tárlat Munkajutalom (1997),

Neufeld Anna Díj, Vác (1997),

Őszi Tárlat, Kurucz D. István Emlékalapítvány díja (1998),

Váci Téli Tárlat, II. díj (1998),

Váci Téli Tárlat, III. díj (1999),

Római Magyar Akadémia, ösztöndíj (2000),

Őszi Tárlat, Munkajutalom (2004),

Őszi Tárlat, Tornyai plakett (2005).

 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi Gyermekkarácsony

Vásárhelyi Gyermekkarácsony

A gyerekek hagyományosan, idén is a Fekete Sas nagytermében műsorok, kézműves foglalkozások keretében vehették át az ajándékcsomagokat szombaton és vasárnap.
A Zrínyi Miklós Laktanya is az ország véradóinak élén

A Zrínyi Miklós Laktanya is az ország véradóinak élén

2012-ben ezer feletti véradót szervezett a Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége, ezzel a Magyar Vöröskereszttől megkapták a Véradóbarát Munkahely díjat.
Az országos átlag alatt a vásárhelyi ingatlanárak

Az országos átlag alatt a vásárhelyi ingatlanárak

Mit ér egy vásárhelyi lakás? Jelentős különbségek a dél-alföldi ingatlanpiacon – hol helyezkedik el Hódmezővásárhely?
Vásárhely most megúszta

Vásárhely most megúszta

Az elmúlt 24 órában egyetlen eseményre sem kellett kivonulnia a vásárhelyi tűzoltóknak. Nem úgy a megye más településein, ahol először a tűz, aztán jött a szél…!
 

És ezt már olvasta?

Fontos dátumok 2020-ban
Fontos dátumok 2020-ban Tervezhető a jövő évi síelés, nyaralás, vagy egyéb program. Itt a 2020-as év ünnep- és munkaszüneti napok és tanítási szünetek listája.
 
Gyermekek Karácsonya idén is
Gyermekek Karácsonya idén is Évek óta hagyomány, hogy a polgármester felhívást tesz közzé, hogy a cégek, vállalkozások, magánszemélyek segítsék adományaikkal a Gyermekek Karácsonyát.
 
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie Egy hétig lezárt dobozban eláll, lehet hogy utána is, „de valaki mindig megeszi”, így baromi nehéz rájönni mi a max. határidő az eltarthatóságában.
 
A halálos rongyláb tünet
A halálos rongyláb tünet A huzat hatására hullámzó hanghatás keletkezik, amely jelzi: beindult az izzás, az égés, amely során a hőmérséklet akár az ezer celsius fokot is elérheti.
 
Bizonytalan teremtő gondolkodás
Bizonytalan teremtő gondolkodás

Mi van akkor, amikor a teremtő vágy, teremtő gondolkodás sehogy se akar működni? A kisbaba-logika szerint ez azért van, mert nem sírtunk elég jól. Vagyis mi vagyunk a rosszak, hibásak, tehetetlenek – miközben mindenki más sikeres!

 
Gének határozzák meg, ki az édesszájú
Gének határozzák meg, ki az édesszájú Nem véletlen, hogy a kedves, szeretnivaló embereket gyakran az „édes” jelzővel illetjük és hogy a szerelmesek gyakran „Édesemnek” szólítják egymást.
 
Ivartalanítás állami pénzből
Ivartalanítás állami pénzből Az agrártárca támogatása keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanításának a finanszírozását kezdi meg hamarosan.