KözéletA nyári szünetben jó helyen

2011. június 9., csütörtök
 
A nyári szünetben jó helyen

Idén nyáron is színes programokkal, változatos táborokkal várja a gyermekeket a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. A táborozni vágyók lakatlan szigeten kalózkodhatnak, kézműveskedhetnek, sárkányt készíthetnek és eregethetnek, megismerkedhetnek az íjászkodás és ékszerkészítés rejtelmeivel, valamint bátorságpróbán bizonyíthatják rátermettségüket.

 

 

Nézze meg a részletes táborozási ajánlatokat ITT!

 

 

 

2011 nyarán sem maradnak táborozási lehetőség nélkül a hódmezővásárhelyi gyerekek: a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ több mint tízféle tábort és nyári kikapcsolódási lehetőségeket kínál a kicsiknek és a nagyobbaknak egyaránt.
A természetbe vágyókat jurtával, íjászkodással, túrázással és sétakocsikázással várják a szervezők; a kis kalandorok izgalmas kincskereső játékokban, bátorságpróbákon vehetnek részt, jurtában alhatnak és akár elhagyott szigeten is kalózkodhatnak. A kreatív kikapcsolódásra vágyó gyermekek egyedi ékszereket és ékszerdobozokat készíthetnek, megismerkedhetnek a korongozás és írókázás rejtelmeivel, a festészet és a grafika, a néptánc és a színészkedés titkaival.
A nyári táborok nem csak aktív pihenést, hanem tanulást is kínálnak a táborozóknak: játékos angoltanulással, sakk-oktatással és gyakorlással, számítástechnikai és internetes ismeretek fejlesztésével is várják a jelentkezőket.
A táborok mellett a nyári szünet ideje alatt minden pénteken és szombaton matiné vetítéseket, júniusban pedig ingyenes délelőtti kézműves foglalkozásokat kínálnak a szervezők az érdeklődőknek.

A táborokról a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ irodáiban (Bankpalota, Kossuth tér 5., illetve Mozaik Mozi, Lánc u. 5.), vagy az alábbi telefonszámokon keresztül lehet érdeklődni: 533-317, 241-826 vagy 30/867-6430.

 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhelyre kerül Isépy Tamás 13 ezer darabos könyvtára

Hódmezővásárhelyre kerül Isépy Tamás 13 ezer darabos könyvtára

A gyűjteményben igazi könyvritkaságokkal is találkozhatnak majd a Németh László gimnázium tanulói, ilyen az 1790-es kiadású, ma már muzeális értékű, kétkötetes Corpus Iuris Hungarici.
A szárazföld túl nagy hajó

A szárazföld túl nagy hajó

Aki a filmet látta, annak hangulata a BFMK vasárnap esti sajátos monodrámájával tér vissza, aki pedig még nem látta, annak minden bizonnyal inspiráló lesz Ilyés Lénárd játéka.
Tavasztündér a Nádor utcában

Tavasztündér a Nádor utcában

Farsangoztak a Nádor utcai óvodások. A jelmezek bemutatása után igazi meglepetéssel maguk az óvónők álltak elő, aki egy hangulatos tűztáncot adtak elő.  Képekkel!
Teszt az egészséges táplálkozásról

Teszt az egészséges táplálkozásról

Már szinte unalmasak lehetnek a heti- és havilapok, vagy a különböző internetes oldalakon található tesztek sokasága, amelyek megmondják mit és hogyan…? Mi most egy teljesen egyszerű de hatékony teszttel bizonyítjuk be, hogy lehet másképpen is..!

 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.