Kultúra, oktatásA jövőről szóló csajos bulik napja

2016. április 4., hétfő
 
A jövőről szóló csajos bulik napja

Magyarországon tizenöt városban szervezik meg április 28-án a Lányok Napja programsorozatot, amelynek célja, hogy a pályaválasztás előtt álló lányok jobban megismerhessék a természettudományok különböző területeit intézményi és vállalati szinten egyaránt. 

 

A képen a tavalyi Lányok Napjal, a General Elctric-nél, az AUDI -nál, az Ericsson-nál.

 

 

Többek közt olyan vállalatok, kutatóintézetek, egyetemek nyitják meg kapuikat idén mint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Kara, a Gábor Dénes Főiskola, a Magyar Tudományos Akadémia Kutatóintézetei, a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, az Audi, a Braun, a Bosch, a General Electric, a Google, a LEGO vagy a Magyar Telekom.

 

"Idén a tavalyi 1500-hoz képest már 2000 lány jelentkezhet 44 oktatási intézményhez, vállalathoz, céghez, gyárhoz, illetve az általuk szervezett rendezvényekre" - mondta a Vásárhelyi Híreknek Szigeti Fanni.    

 

Kérdésünkre az ügyvezető azt is elmondta, hogy a Lányok Napja különböző fajta rendezvényeket tartalmaz, melyek révén a fiatalok betekintést nyerhetnek a műszaki egyetemek, kutatóintézetek és cégek életébe. Ennek érdekében a fogadó intézmények megnyitják laboratóriumaikat, műhelyeiket és irodáikat; találkozókat szerveznek női professzorokkal és munkatársakkal, akik eleven példaként szolgálnak arra, hogy milyen érdekes és izgalmas egy műszaki egyetemen tanulni vagy egy technológiai cégnél dolgozni.

"Számtalan interaktív program várja a lányokat, ahol akár hatalmas gépekkel esztergálhatnak, érdekes kísérletekbe pillanthatnak bele, kipróbálhatják a legújabb technológiai fejlesztéseket és kütyüket”- mondta Szigeti Fanni.

 

Érdemes a lányoknak minél hamarabb jelentkezni a http://lanyoknapja.hu/ weboldalon, mert sok érdekes hely már be is telt. Ilyen például a Google magyarországi központja, vagy a Holografika Kft. 

 

A fogadóhelyek folyamatos jelentkezése mellett, az egyik jelentkező Csongrád Megyéből a Szegedi Tudományegyetem TTIK Informatikai Intézete, ahol április 28-án - mint megtudtuk - a résztvevő lányok mobil robot bemutatót láthatnak, az informatikus szakma rejtelmeivel ismerkedhetnek, kreatív ékszereket készíthetnek és egy kis pizzázás is lesz. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sikeres kontinensviadal a jó szervezésen múlik

Sikeres kontinensviadal a jó szervezésen múlik

Határidőre elkészül a uszodakomplexum bővítése Hódmezővásárhelyen. A legnagyobb kihívás a csapatok szállítása lesz, mert nagy részük Szegeden lakik majd.

A világ legboldogabb kisfiúja

A világ legboldogabb kisfiúja

A sokat szidott MÁV most valami olyasmit tett, aminek ismeretében sokaknak megváltozhat a véleménye a vállalatóriásról. Képekkel!
Őszi Tárlat előkészületek

Őszi Tárlat előkészületek

Az idén 61 éves országos hírnévre szert tett kortárs művészeti seregszemle kurátorának és rendező csapatának igencsak van elég gondja.
Hódmezővásárhelyen készülnek Gyurtáék

Hódmezővásárhelyen készülnek Gyurtáék

Gyurta Dániel emlékeztetett rá, a pekingi olimpia óta nem volt olyan év, hogy ne edzettek volna Hódmezővásárhelyen, s olyan esztendő sem akadt 2008 óta, amikor ne nyert volna világversenyt. Az edzés és a sajtótájékoztató képeivel!
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.