KözéletA helyi viszonyok jó ismerője

2016. május 26., csütörtök
 
A helyi viszonyok jó ismerője

Új elnöke van az MSZP Hódmezővásárhely és Környéke Szervezetnek. Április vége óta az eddigi alelnök, Dr. Kis Andrea viszi tovább a stafétabotot.

 


 


 

Dr. Kis Andrea 1998-ban érettségizett a Bethlen Gábor Református Gimnázium magyar-történelem fakultációs osztályában, majd 2005-ben végezte el a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karát. Idén pedig megszerezte a jogi doktorátust. Tíz év óta tanít a Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolában.

1999-ben lépett be a Magyar Szocialista Pártba. 2010 óta szocialista képviselőként vesz részt az önkormányzati testület munkájában.

Neve jól ismert a városban, az is köztudott, hogy édesapja Kis Ernő, a nagy köztiszteletnek örvendő és 2010-ben 43 évi szolgálat után nyugdíjba vonult hódmezővásárhelyi Nagyállomás volt állomásfőnöke.

 

Dr. Kis Andrea mint azt a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a jogi doktorátus megszerzése után több ideje marad. Az MSZP Hódmezővásárhely és Környéke Szervezetében is nagyobb lendülettel kíván dolgozni, mert mint mondta vannak céljaik. Most elsősorban pártjával intenzíven folytatja az aláírásgyűjtést a „lopásgátló” népszavazáshoz. Vagyis a fideszes földlopások, illetve a 2 millió forintos állami fizetések elleni referendumhoz gyűjtik a szükséges 200 ezer érvényes aláírást.

 

Dr. Kis Andrea a helyi viszonyokra térve kifejtette, a helyi hiteles tájékoztatással vannak gondjai, nem tartja elég kiegyensúlyozottnak. Helyi lakosként, önkormányzati képviselőként is jól ismeri városát, az itt élők életét és helyzetét.

Arra a kérdésre, hová költözik az MSZP iroda, ha lebontják a Zrínyi utca 12-14. számú házat, elmondta, ez lesz a következő költözés, hiszen először a Városi Televízió mostani stúdiója helyén volt az iroda, most ha aktuális lesz, minden valószínűség szerint a Városház utcai irodaházba költöznek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megújul négy orvosi rendelő

Megújul négy orvosi rendelő

Négy háziorvosi rendelő felújítását tervezik a Területi Operatív Program finanszírozásával. Az összesen 306 milliós beruházás a jövő év elején kezdődik.
Közösen jó történeteket írunk

Közösen jó történeteket írunk

Még közel két hétig lehet szavazni a Tesco jótékonysági akcióján résztvevő három vásárhelyi pályázó valamelyikére. Két pályázat középpontjában a gyerekek állnak.


Közvetlen tapasztalatszerzés

Közvetlen tapasztalatszerzés

Január 20-án  az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának alelnöke és a Honvédelmi Minisztérium Parlamenti Titkárságának vezetője tettek látogatást Hódmezővásárhelyen, a Zrínyi Miklós laktanyában. 
Korábbi Fradi-védővel erősít a Hódmezővásárhely

Korábbi Fradi-védővel erősít a Hódmezővásárhely

Egyre jobban kialakul az NB III-as HFC télen is nagy változáson átesett kerete. A tucatnyi távozó után ugyannyian érkeztek. Köztük  a középső védő, Dragan Crnomarkovics.
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.