GazdaságA havidíjban jóváírják a több napos kimaradást

2011. január 18., kedd
 
A havidíjban jóváírják a több napos kimaradást

Január 12-e óta  szerkesztőségünk több telefont és emailt kapott, hogy Hódmezővásárhelyen az Invitel IPTV szolgáltatás nem működik. Megkeresésünkre a cég közleményt juttatott el a Vásárhelyi Hírekhez.  

 

Eddig tisztázatlan műszaki okból  2011. január 12-én (szerda) délután kb. 13.00 órakor az IPTV szolgáltatás igénybevételéhez szükséges jogosultságok kiosztása időlegesen nem volt lehetséges. Ezért az alapszolgáltatás és a kiegészítő szolgáltatások különböző mértékben elérhetetlenné váltak.

Az Invitel Zrt. több fórumon is információt tett közzé az IPTV szolgáltatás üzemzavarával kapcsolatban, pl. a hibabejelentő (1445) automata üzenete formájában, illetve az Invitel Facebook oldalán.

 

Az Invitel Zrt. műszaki szakemberei az IPTV előfizetők egészét érintő meghibásodás észlelésének pillanatától kezdve mindent megtettek a hiba mielőbbi elhárítása érdekében, így az alapszolgáltatás (TV csatornák nézésének lehetősége) az előfizetők nagy része számára 24 órán belül, egy kisebb csoportja számára pedig 72 órán visszaállításra került.

 

Azonban az IPTV szolgáltatás kiegészítő funkcióinál (pl. Megállítható adás, Tegnap TV-je, Személyes videófelvevő, Videótéka) a kiegészítő szolgáltatás elérhetőségének visszaállítása ezen időtartam alatt nem volt lehetséges, de ezek tekintetében is 2011.01.17-én kb. 16.00 órakor elhárításra került az üzemzavar.

 

Az Invitel Zrt. a tömeges meghibásodásra való tekintettel kompenzációt nyújt ügyfeleinek, így az IPTV szolgáltatás (szolgáltatáscsomagban igénybe vett szolgáltatás esetén az IPTV díjrész) havidíja alapján az üzemzavar időtartamával arányos részét jóváírja minden IPTV szolgáltatást igénybe vevő előfizetője számára függetlenül attól, hogy a probléma milyen mértékben érintette.

 

 

A budaörsi székhelyű Invitel hazánk egyik, saját infrastruktúrával rendelkező, úgynevezett inkumbens szolgáltatója. Hírportálunk információi szerint szerverhibák sorozata okozta a nemcsak Hódmezővásárhelyre, hanem a cég teljes szolgáltatási területére kiterjedő kimaradást. Megkérdezett számítógépes szakemberek szerint, nagyon ritkán de előfordul hogy a tartalék szerverek is felmondják a szolgálatot. Hozzátették, az ilyen jellegű hibákat még megjósolni sem lehet, az összeomlott rendszerek újraindítása  pedig igen komoly feladat.

 

Olvassa el ezt is!

Megrendítően fogadták az elhunyt katonát

Megrendítően fogadták az elhunyt katonát

A két település lakói, kicsik és nagyok pedig térdre ereszkedve nyilvánították részvétüket, amikor az  elhunyt fiút hazahozták. Megrendítő videóval!
A Vajdaságban lépett fel a Városi Vegyeskar

A Vajdaságban lépett fel a Városi Vegyeskar

A Búza András vezette együttes a helyi közösség meghívására érkezett az 5000 fős dél-bánáti településre. Nagy kép!
Újabb bajnok Bán Sándor keze alól

Újabb bajnok Bán Sándor keze alól

Megszületett a második magyar aranyérem a balatonfüredi junior nyíltvízi úszó-világbajnokságon: a Kiss Attila, Orosz Ádám, Kiss Nikoletta trió győzött.
Hamarosan újra a régi fényében

Hamarosan újra a régi fényében

Megújul az egykori mentőállomás patinás épülete. Ebben működik jelenleg a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat. 
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.