KözéletA gyerekeknek rövidített túrát is indítanak a hétvégén

2011. augusztus 31., szerda
 

A rendezők úgy döntöttek, hogy a gyerekek részére egy olyan túraútvonalat jelölnek ki, amely csak 10 kilométeres. Ennek a rajtja és a visszaérkezés helye szintén a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont.

 

 

 

Nagy térkép a 27 kilométeres útvonalról a galériában!

 

 

A Vásárhelyi Hírek Szerkesztősége szerdán délelőtt megkapta az I. Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúra rajtszámát. Szeptember 4-én ezzel a Szerkesztőség egyik tagja is az eddig ötvenet meghaladó nevezők között lesz. Mint azt Kőrösiné Balázs Erika szervező elmondta, az előzetes érdeklődések alapján jóval több résztvevőre számítanak, hiszen a helyszínen is lehet nevezni. Hódmezővásárhely Önkormányzata, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány valamint a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub  hagyományteremtőnek szánt kerékpáros teljesítménytúrájának az igazi kuriózuma, hogy a 27 kilométeres táv végig a Mártélyi Tájvédelmi körzet területén halad. Érinti a tanösvényt, a gátakat, az erdős ártéri területet, igazi természetközeli élményt nyújtva a résztvevőknek.

 

Kőrösiné Balázs Erika a túra újdonságáról is beszámolt. Mivel többen jelezték, hogy családi programként kikerékpároznak Mártélyra, ami után a gyerekek számára a 27 kilométeres túra megterhelő lenne, ezért a rendezők úgy döntöttek, hogy a gyerekeknek egy olyan túraútvonalat jelölnek ki, ami csak 10 kilométeres. Ennek a rajtja és a visszaérkezés helye szintén a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont.

 

 

Részletes útvonal:

 

Rajt: 

-    Mártély, Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont
-    Délnek indulva tanösvényen át
-    Kutyafenék érintésével északnak fordulva
-    Víz kivételi műnél Ányás ,,szigetre”
-    Tisza folyó mentén északnak végig a 105NY nyiladékról a 101NY át
-    Keletre fordulva, az árvízi töltésen lévő kerékpárútig
-    Délre fordulva, a Korhány melletti, töltésen futó kerékpárúton vissza Mártélyi üdülőkig
-    Mártélynál nyugatra, majd délnek fordulva,
-    Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont előtt elhaladva ismét a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának gondozásába tartozó tanösvényen át, déli irányba, Kutyafenéken át érjük el Körtvélyes ÉNY-i sarkát.
-    Innen a Tisza folyó partja mellett, Tűfarok irányába haladva 136NY1 és 136NY2 nyiladékon áthaladva érünk el Barci-rét szántóihoz.
-    Keletre fordulva, a szántók közötti földúton haladva a töltésig
-    Töltésen északnak fordulva végig a töltésen, Mártélyig
-    Mártélynál nyugatra, majd délnek fordulva

Cél:  

-    Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont

 

 

A túra minden további részletét megtudhatja ITT!

 

És ezt már olvasta?

Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása Augusztus 16-17-én izgalmas és látványos ökölvívómeccseket láthattak a sportbarátok Szegeden, a Stefánián, a kétnapos Fesztivál-kupán.
 
Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.