KözéletA gyerekeknek rövidített túrát is indítanak a hétvégén

2011. augusztus 31., szerda
 

A rendezők úgy döntöttek, hogy a gyerekek részére egy olyan túraútvonalat jelölnek ki, amely csak 10 kilométeres. Ennek a rajtja és a visszaérkezés helye szintén a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont.

 

 

 

Nagy térkép a 27 kilométeres útvonalról a galériában!

 

 

A Vásárhelyi Hírek Szerkesztősége szerdán délelőtt megkapta az I. Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúra rajtszámát. Szeptember 4-én ezzel a Szerkesztőség egyik tagja is az eddig ötvenet meghaladó nevezők között lesz. Mint azt Kőrösiné Balázs Erika szervező elmondta, az előzetes érdeklődések alapján jóval több résztvevőre számítanak, hiszen a helyszínen is lehet nevezni. Hódmezővásárhely Önkormányzata, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány valamint a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub  hagyományteremtőnek szánt kerékpáros teljesítménytúrájának az igazi kuriózuma, hogy a 27 kilométeres táv végig a Mártélyi Tájvédelmi körzet területén halad. Érinti a tanösvényt, a gátakat, az erdős ártéri területet, igazi természetközeli élményt nyújtva a résztvevőknek.

 

Kőrösiné Balázs Erika a túra újdonságáról is beszámolt. Mivel többen jelezték, hogy családi programként kikerékpároznak Mártélyra, ami után a gyerekek számára a 27 kilométeres túra megterhelő lenne, ezért a rendezők úgy döntöttek, hogy a gyerekeknek egy olyan túraútvonalat jelölnek ki, ami csak 10 kilométeres. Ennek a rajtja és a visszaérkezés helye szintén a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont.

 

 

Részletes útvonal:

 

Rajt: 

-    Mártély, Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont
-    Délnek indulva tanösvényen át
-    Kutyafenék érintésével északnak fordulva
-    Víz kivételi műnél Ányás ,,szigetre”
-    Tisza folyó mentén északnak végig a 105NY nyiladékról a 101NY át
-    Keletre fordulva, az árvízi töltésen lévő kerékpárútig
-    Délre fordulva, a Korhány melletti, töltésen futó kerékpárúton vissza Mártélyi üdülőkig
-    Mártélynál nyugatra, majd délnek fordulva,
-    Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont előtt elhaladva ismét a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának gondozásába tartozó tanösvényen át, déli irányba, Kutyafenéken át érjük el Körtvélyes ÉNY-i sarkát.
-    Innen a Tisza folyó partja mellett, Tűfarok irányába haladva 136NY1 és 136NY2 nyiladékon áthaladva érünk el Barci-rét szántóihoz.
-    Keletre fordulva, a szántók közötti földúton haladva a töltésig
-    Töltésen északnak fordulva végig a töltésen, Mártélyig
-    Mártélynál nyugatra, majd délnek fordulva

Cél:  

-    Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont

 

 

A túra minden további részletét megtudhatja ITT!

 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."