Félperces95 éves Radics János

2019. július 5., péntek
 
95 éves Radics János

Radics János 1924. július 5-én született.  Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi önkormányzat munkatársai is köszöntötték.

 

 

 

 

 

János bácsi Hódmezővásárhelyen született, egyszerű családban tanyán nevelkedett 7 testvérével. Katonának állt, majd 1949-ben ismerte meg feleségét, akivel 1950-ben összeházasodtak, egy leány gyermekük született és 2 fiú unokával büszkélkedhet. 

 

1953-85-ig a MÁV-nál dolgozott vasútépítőként, innen is ment nyugdíjba. A fő foglakozása mellett egyéb munkákat is vállalt: ezermester volt, a saját házukat is ő maga építette; emellett mezőgazdasági munkákat is vállalt.

Hobbi szinten szabad idejében cirokseprűket kötött és sokan kérték a segítségét disznóvágások alkalmával is.

János bácsi a mai napig nagyon szeret kertészkedni, veteményese van, amelyet ő maga gondoz. Két évvel ezelőtt még állatokat is tartott otthon.

Az élet nehézségei ellenére  is nagyon jó egészségnek örvend és remek humorérzékkel rendelkezik.

 

 

Olvassa el ezt is!

Ember a fényképek mögött - Hommage á Plohn József

Ember a fényképek mögött - Hommage á...

A Plohn műterem 75 éve című kiállítás helyszínén a fényképészmester...
Elhunyt Ágoston Lajos

Elhunyt Ágoston Lajos

Hosszan tartó, súlyos betegség után 74 éves korában elhunyt a hazai rádióamatőr mozgalom doyenje, a...
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.