Félperces90 éves Süli Józsefné

2019. június 5., szerda
 
90 éves Süli Józsefné

Süli Józsefné 1929. június 4-én született.  Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi önkormányzat munkatársai is köszöntötték.

 

 

 

 

 

 

Süli Józsefné Kopasz Mária Csengelén született. Szegény családban nőtt fel, ketten voltak testvérek. Szülei földműveléssel foglalkoztak, a nyolc osztály elvégzése után ő is a mezőgazdaságban dolgozott.

 

17 évesen férjhez ment, Kömpöcön éltek három évig, ahol házastársával szintén mezőgazdaságban dolgoztak. Húszéves volt, mikor Hódmezővásárhelyre költöztek, a sóshalmi tanyavilágban éltek. Két gyermekük született, négy unokájuk van.

 

Az Apolló Cipőgyárban dolgozott papucskészítőként, férje a Délép-nél dolgozott. Annyira megtetszett a papucskészítés, hogy továbbiakban kisiparosként dolgozott és készítette a fapapucsokat, akkor már házastársával együtt. A szakma elismerte, 30 évig vállalkozóként dolgoztak.

 

Nyugdíjba vonulásuk után otthon a ház körüli munkákban találták meg a mindennapi kikapcsolódásukat. Józsi bácsival 73 éve élnek boldog házasságban. Marika néni nagyon jó egészségnek örvend, nagyon szeret olvasni, érdeklik a természetgyógyászattal kapcsolatos kiadványok.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

1920. június negyedike egyik legfájóbb pontja történelmünknek

1920. június negyedike egyik legfájóbb...

A Nemzeti Összetartozás Napján, mint minden évben Hódmezővásárhely is megemlékezik Trianonról....
Irtó nagy irtás lesz

Irtó nagy irtás lesz

A vásárhelyi Polgármesteri Hivatal megrendelte a melegködös szúnyoggyérítést...
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.